WWE Elimination Chamber 2012 - Превю

Три седмици минаха почти неусетно и WWE Elimination Chamber 2012 е утре вечер. Лошото е, че не много се промени от поста ми с ранните прогнози. Случи се една сериозна (но неприятна промяна) в единия Chamber мач, а undercard-ът остава все така постен, което ще попречи на PPV-то да е сред "наистина запомнящите се". Може и да ме опровергаят, даже се надявам, но ми се струва малко вероятно... 

WWE Championship - Elimination Chamber Match: CM Punk (c) vs. R-Truth vs. Kofi Kingston vs. Chris Jericho vs. The Miz vs. Dolph Ziggler - Тук нищо не се е променило от предния пост. Важното е, че обърнаха внимание на всички участници в Chamber-a и нямаше промени в съдържанието му. Дори Кофи получи някакъв шанс да защити участието си както с думи, така и с два мача (Миз и Джерико, мисля). И все пак нещата се развиха така, че акцентът падаше прекалено много върху Пънк и Джерико и техните проблеми в частност, което пък ги направи единствените реални фаворити. Шансовете в мача са 50 на 50 за тях двамата, другите нямат никакъв реален (смислен) шанс за победа, което за EC мач е кофти. Въпросът е кой от двамата фаворити ще победи - кой ще бъде шампион и кой претендент на Мания. Залагам на победа на Джерико, той да си тръгне с титлата, а след това Пънк да получи реванш на WM.


Ambulance Match: Kane vs. John Cena - Очакванията ми за втори мач се оправдаха (напълно нормално), като изборът на gimmick за самия мач ми допада. Първият ambulance мач (Кейн срещу Шейн МакМеън, 2003 г.) намекваше, че двамата се мразят толкова, че един от тях трябва да си тръгне в линейка, за да приключи враждата. Да, наивно, но все пак това е кеч. Тук отново този тип мач се връзва доста добре с историята. Очаквам победа за Сина и даже ми се струва най-правилно той да победи, защото наистина се нуждае от тази "засилка" преди мача с Роки на Мания.

Divas Championship: Beth Phoenix (c) vs. Tamina Snuka - Няколко отборни мача, няколко staredown-a, няколко отбелязани туша от Тамина - достатъчно за divas feud, a? Пак е някакъв билд, а не като други изскочили от нищото мачове за титлата, които сме виждали преди. А и двете имат шанс да направят нещо гледаемо. Залагам на победа на Бет, която за Мания евентуално (и дано) да има сериозна програма с Наталия или Карма.

World Heavyweight Championship - Elimination Chamber Match: Daniel Bryan (c) vs. Cody Rhodes vs. Wade Barrett vs. The Great Khali vs. Big Show vs. Santino Marella - Големи проблеми с този мач... Марк Хенри, който бе задължителен за този мач заради това, че бе замесен в ситуацията около титлата, заради контузия бе заместен от Кали, който пък няма никакво място в мача. Коуди с неговата ИК титла не се връзва като победител, въпреки че заради представянето му през последните месеци заслужава мястото си вътре. И голямата глупост: заради втора поредна контузия на Ортън (която не знам дали е реална или просто поредната слаба история), той бе заменен в мача от... Сантино Марела. ОК, нищо против Сантино. Като комедиен образ човекът се справя страхотно, публиката го приема повече от добре. Големият проблем обаче е, че според мен такива глуповати образи нямат място в такива сериозни мачове. Разбира се, остава надеждата, че той ще бъде заменен в последния момент от някой - я Крисчън, я Алберто Дел Рио. WWE обичат изненадите в EC мачовете и подобен развой няма да ме учуди. Отсъствието на Ортън обаче рязко сваля от значимостта на мача, а и от интригата в него. Лично за мен Ортън беше с вторите най-добри шансове за победа (след шампиона Браян). Сега защитата от страна на Браян е почти сигурна, но пък той го и заслужава. Възможна изненада (друг победител) виждам само ако се сбъдне горното ми предположение и Крисчън/Дел Рио сменят Сантино в последния момент.

Големият проблем с това EC мачовете да са преди Мания отново се проявява: историите за Мания вече са тръгнали, горе-долу ясно е какви мачове се очакват и не всички участници в мача изглеждат с равни шансове за успех. Както и да е, ако има качествени спотове в клетките ще преживеем това... отново. Но другият проблем на ППВ-то остава: почти никаквият undercard, къде заради контузии, къде поради недостатъчно звезди, къде поради мързела на WWE да билднат мачове за US и Tag титлите. Виждам малка вероятност Primo/Epico да защитават срещу The Usos, но в това няма да има много логика. Също така Шеймъс можеше да получи някаква кратка вражда, която да му даде още повече инерция след победата на Rumble-a, а не да стои без мач на това PPV. 

Как да е, каквото не ми харесва ще го оправя като почна с ребуукването. Не ни остава друго, освен да се настроим позитивно и да се насладим на това, което Elimination Chamber 2012 ще успее да ни предложи. Аз лично мисля да пропусна първия ден на семестъра, за да изгледам шоуто подобаващо (сандвичи, пуканки, Pepsi, скоч...). В Mania сезона всички изтрещяваме... XD

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...