Guest Booker 2012: WWE Championship до EC

Бележка: Навсякъде надолу interim general manager of RAW and executive vice president of talent relations John Laurinaitis е споменаван като Джон Лауринатис. Съжалявам, но това име ми е нечовешки трудно, а и по-добре така отколкото навсякъде да четете "чичА ви Лари".


Тук в реалност нещата се развиха по-стабилно, спокойно и интересно, но големият минус е, че в Elimination Chamber мача за WWE титлата имаше само два явни фаворита за победител – CM Punk и Крис Джерико. Другите бяха по-скоро в периферията, с почти никакви шансове за успех, което пък обезмисли това Chamber мача да е за титлата. И във връзка с едно мое старо предположение (което не се сбъдна), ето вариантът, който аз предлагам:

Първи RAW след Royal Rumble (30.01):

1. Уейд Барет вече е обявил в началото на шоуто, че ще се бие за WHW титлата на Мания, което оставя WWE Championship-a в по-неясна ситуация. Ранди Ортън е на ринга след като е изгонил Барет оттам и остава за мач. По-рано през деня Долф Зиглър е поискал нов title shot от Лауринатис, който вместо това му е назначил мач с Ортън (има дори подобно видео в WWE.com, а и мачът Ортън-Зиглър се състоя в действителност).
2. Randy Orton def. Dolph Ziggler – Нищо по-различно от мача, който направиха в действителност.
3. Кейн се опитва да нападне Ийв по време на нейн мач с Бет Финикс (нещо като реванш на мача им за титлата от RR, който имаха при мен). Сина идва и прогонва Кейн, след което с Ийв се прибират зад кулисите.
4. The Miz def. Kofi Kingston – След мача победителят е нападнат от R-Truth, но успява да се спаси с бягство.
5. CM Punk def. Daniel Bryan – via DQ – Намеса на Джерико, точно както си стана в действителност. В моя Rumble Джерико нападна Пънк и след мача му със Зиглър, след което Пънк върна услугата, изхвърляйки Джерико от Rumble мача.
6. Рекламираното главно събитие на вечерта – Triple H се завръща, за да „оцени работата” на Джон Лауринатис. Обичайните шегички, Лауринатис излиза и е пред инфаркт. Какво обаче се развива различно в моя вариант? Ами Хънтър казва, че Бордът на директорите счита, че Лауринатис заслужава още един шанс, но според ННН той трябва да си го заслужи. Дава шанс на GM-ът (и VPTR) да се защити, като предложи нещо интересно. Лауринатис веднага дава идеята си: Elimination Chamber мач за WWE титлата. Хънтър се засмива и казва, че е очаквал това: Лауринатис да вкара шампиона Пънк в мач, който почти сигурно гарантира загуба на титлата. Това води самия Пънк на ринга. Той казва, че не би отказал да защитава титлата си в Chamber мач, особено ако Джерико е вътре. Сега обаче е излязал, за да каже, че Лауринатис не заслужава втори шансове и трябва да бъде уволнен на секундата. Хънтър се намесва и пита Пънк дали наистина иска Лауринатис уволнен или просто иска да му срита задника. ННН предлага следната сделка: на Elimination Chamber CM Punk се изправя срещу Джон Лауринатис в неговия първи мач в WWE… който ще е и за WWE титлата. През следващите три седмици обаче Лауринатис остава interim GM на RAW, но под наблюдението на ННН и в RAW-а точно след EC, в зависимост от всичко случило се дотогава, ще бъде решено ще го бъде ли Лауринатис като GM или не. Пънк е съгласен, защото ако Лауринатис бъде уволнен сега шансовете двамата да имат мач стават нулеви. Лауринатис не само, че иска да запази мястото си, но е изкушен и от идеята мачът да е за титлата. Пънк казва на GM-ът, че му остават 3 седмици живот, и се прибира зад кулисите. Въодушевен от решението на ННН, Лауринатис обявява, че в такъв случай Elimination Chamber мача на RAW ще е за претендентското място. Хънтър е доволен от идеята. Удрят камбаните на Тейкър и Лауринатис бързо изчезва от сцената, след което появата на Тейкър и предизвикателството му (както и поклащането на главата за отказ от страна на ННН) се повтарят едно към едно. Но за това в следващия пост.

Защо: Защото Пънк-Лауринатис бе една от най-добрите вражди в последно време, нищо, че единият не е активен кечист. Аз лично щях да се изкефя да видя такъв мач за титлата, а и винаги за мен е било логично щом победителят от Rumble е избрал за коя титла да се бие, претендентът за другата титла на Мания да бъде решен чрез Elimination Chamber мач. Как ще вдигна интригата покрай тези мачове обаче ще стане ясно по-нататък.

Втори RAW (06.02):

1. Шоуто е открито с промото на Джерико. Ти се повтаря точно както се случи в действителност на тази дата: той излиза и обяснява, че „краят на света” е краят на всички Jericho wannabe-та в WWE, най-големият от които е Пънк. С това Джерико обяснява двете си атаки. Отново Пънк излиза на ринга и просто вдига титлата си. Тук вече има разлика: Лауринатис се появява на рампата и обявява, че прекъснатият от Джерико мач Пънк-Браян тази вечер ще се състои отново и моли Джерико този път да не се намесва (отговорено му е с усмивка). Също така Лауринатис обявява участниците в Elimination Chamber мача за претендентското място: Долф Зиглър, Миз, R-Truth, Крис Джерико, Кейн и... Джон Сина. Шестимата ще се изправят в Six-Way Match още тази вечер и победителят ще има правото да влезе последен в Chamber-a. Mr.Excitement си тръгва, допълвайки, че това дори не е най-голямата новина, която е подготвил за вечерта.
2. Interim GM-ът (и VPTR) е в офиса си, където влиза Сина. Той се интересува защо е вкаран в Elimination Chamber мач при условие, че има назначен мач със Скалата на Мания. Лауринатис отговоря „Че не го ли желаеш?”, след което веднага сменя темата и обяснява на Сина, че иска да говори с него за друго: приятелят на Сина – US шампионът Зак Райдър е защитавал титлата си за последно на хаус шоу на 21 януари, два дни преди да бъде контузен от Кейн. Това означава, че ако до Elimination Chamber не е в състояние да защити титлата си поне веднъж, Лауринатис ще е принуден да я оваканти. Сина е разочарован и казва, че ще говори със Зак, въпреки че се съмнява, че ще е възможно. Лауринатис казва, че е доволен и продължава по другия въпрос – този за участието на Сина в Elimination Chamber мача. GM-ът обяснява, че е хубаво човек да има избор и какво по-добро за Сина от това да избере между мач със Скалата и шанс да стане отново WWE шампион на най-голямото шоу за годината. Лауринатис прошепва някакъв детайл на ухото на Сина, при което той отвръща „Няма да го направиш.”. Лауринатис само се усмихва и казва на Сина да се подготови, защото го чака мач.
3. Six-Way Match – победителят влиза последен в Elimination Chamber мача за претендентското място на Мания: Chris Jericho def. John Cena, The Miz, Kane, R-Truth, Dolph Ziggler – Кейн и Сина се сбиват извън ринга и боят им се пренася зад кулисите. През това време Truth просва Миз, но Зиглър го издърпва извън ринга, Джерико се възползва, довършва Миз и печели мача.
4. Champion vs. Champion: CM Punk def. Daniel Bryan. Както бе споменато и в поста за WHW титлата всъщност. Дълъг и тежък мач, след който Лауринатис се появява на рампата и обявява, че в главата му се върти идея, която по-рано е казал на ухото на Сина, за да го убеди да участва в Chamber мача: ако на Elimination Chamber Лауринатис успее да победи Пънк и да стане шампион, то той ще оваканти титлата още същата вечер и тя ще бъде заложена в Chamber мача. Т.е. при победа на Лауринатис, Chamber мача от мач за претендентското място се трансформира в мач за овакантената WWE титла... без Пънк в него.

Трети RAW (13.02):

1. Elimination Chamber дебат. Колкото и да ми се стори глупава идеята, когато я чух, сегментът всъщност се получи добре. Точно затова го запазвам и тук, като в него всеки от участниците в Chamber мача ще има възможност да каже какво очаква от мача и какво цели.
-Миз: Заявява, че има намерение за втора поредна година да е в МЕ на Мания и за втора поредна година да си тръгне оттам като шампион. Допаднала му е идеята да е в мач за претендентското място, но още по-доволен ще е ако Джон Лауринатис победи CM Punk, оваканти титлата и Chamber мача е за нея.
-R-Truth: Малко комедийни глупости, закачка с Миз, но също казва, че се надява мачът да е за титлата, защото това да преживееш Chamber мач е предизвикателство, което заслужава такава награда.
-Зиглър: Казва, че след няколко мача с Пънк за титлата вече има достатъчно опит, готов е да победи в Chamber мача и да довърши работата на Мания, където да стане шампион... но ще е още по-доволен ако Лауринатис спечели титлата и тя е заложена в Chamber мача.
-Кейн: Влиза, за да се погрижи мечтите на всеки един в този мач да бъдат разбити. Влиза, за да причини болка. И не на последно място: за да довърши трансформацията на Джон Сина в чудовище.
-Сина: Дълго се гледа с Кейн, след което казва, че доста се е чудил дали да вземе участие в този мач, но детайлите, които Джон Лауринатис му разяснил, го изкушили. Сина казва, че шансът да се биеш за титла на Мания е нещо неописуемо и идеята да спечели мача и да има право да избере: WWE титлата или мачът със Скалата, е нещо, което в очите на самия него ще му покаже колко далеч е стигнал. Казва също, че изборът изобщо не е толкова лесен, защото едно е да се изправиш срещу голямата кинозвезда, която не се мярка с месеци в WWE, друго е да се изправиш за най-голямата награда в бизнеса срещу човек, който през последната година се е доказал като най-бързо издигащата се КЕЧзвезда. Но нещото, накарало Сина да приеме да участва, е възможността мачът да е за титлата, защото ако това се случи, на него няма да му се налага да избира: ще спечели Chamber-а, титлата и след това ще я защитава срещу Скалата на Мания.
-Джерико: Преди да започне да говори той, на ринга излиза CM Punk. Той казва, че Лауринатис е успял да намере начин да превърне един пределно ясен мач... един пределно ясен побой над задника му, в голяма въпросителна, след като е споделил идеята си, че ако спечели ще оваканти титлата и някой от участниците в Chamber-a ще си тръгне от PPV-то с нея. Пънк вижда, че планът работи и дори уж „добрите” искат той да загуби мача си с Лауринатис, но това няма да стане. Особено внимание обръща на Сина, казвайки му, че изглежда Кейн наистина му е влязал под кожата и го е направил още по-голяма задник, но за Пънк няма да е проблем да бие Сина на Мания, като даже ще е удоволствие да провали дългопланираяни му мач със Скалата. Джерико прекъсва шампиона, връщайки си за прекъсването преди малко. Казва му, че е Jericho wannabe, че не заслужава да носи титлата, бля-бля. Нещо като спречкването им в реалния сегмент с това име на шоуто на тази дата. Преди двамата да се сбият на рампата излиза Джон Лауринатис и обявява с усмивка, че мачът му с Пънк на EC ще е No DQ – “Всичко е позволено и всеки, който има интерес от развоя на този мач, може да се присъедини към забавата.”. Пънк си тръгва недоволен, а всички участници в Chamber-a са се вторачили в него.
1. R-Truth/Kofi Kingston def. Dolph Ziggler/Jack Swagger – Нещо като продължение на историята от миналата седмица, където Зиглър коства шесторния мач на Truth. След мача Кофи и Truth се здрависват за успеха.
2. Сина влиза в съблекалнята си, където го чака Райдър в количка. Сина обяснява ситуацията на Зак и как ако той не защити титлата си до EC ще я загуби (Райдър все още е US шампион). Райдър му казва, че тази вечер няма шанс да успее, защото гърбът му все още не е на 100 процента, но не иска да мисли за това – той показва бонбони и рози и казва, че има намерение да се обяснява на Ийв по случай Св.Валентин. Сина му казва да не мисли за Ийв, а да се концентрира върху титлата си. Казва, че има план, но по-късно ще говорят за това, защото има мач.
2. John Cena def. The Miz – Дълъг мач. Сина печели, но след мача на титантрона е показан Кейн, който преследва Ийв зад кулисите. Сина се втурва натам, разменят си удари с Кейн, който в крайна сметка се оттегля. Като сегментът с линейката от реалното шоу на тази дата, но без линейка. Спасената Ийв целува Сина, но това е видяно от Райдър.
3. След рекламите Сина е отново на ринга (малко в много му идва, но няма как) и извинението към Райдър се повтаря 1 към 1. Райдър отново идва на ринга, двамата се сдърпват. Разликата при мен е, че Сина разкрива плана си как Райдър да остане шампион: на EC Райдър да отправи отворено предизвикателство, Сина ще отговори, ще легне за туш и Райдър ще запише победа, спасявайки титлата си от овакантяване. Райдър казва, че не желае нищо от Сина и си тръгва, като отново на рампата е нападнат от Кейн, който го хвърля отстрани и го контузва допълнително. Сегментите около Сина-Райдър-Ийв и мачът с Миз, заемат цялата среда на шоуто.
4. CM Punk def. David Otunga – Лауринатис коментира и обяснява как тренира за мача си в неделя и е готов да победи Пънк. Пънк печели чисто, след което посочва GM-ът, но е нападнат в гръб от Джерико. Това води Truth на ринга, след него Миз, идва и Зиглър. Хийловете изхвърлят Truth от ринга и нападат Пънк, но той е спасен от Сина. В края на шоуто обаче Сина се е вторачил в титлата на Пънк, а Лауринатис се усмихва от коментаторската маса.

В заключение: Последното шоу е малко пренатоварено от Сина, но ми се струва нормално при условие, че за разлика от реалния EC PPV, той няма свой отделен мач, а е замесен в друга история. Точно затова хем продължавам историята с Кейн, Райдър и Ийв, хем вкарвам Сина в Chamber-a, защото шансът той да стане претендент или направо шампион на ППВ-то според мен прави ситуацията около титлата и бъдещето на Мания още по-напрегната.

Колкото до самото развитие на нещата: с това, че Лауринатис казва, че ще оваканти титлата още същата вечер, в случай, че стане шампион, и титлата ще се защитава в EC мача, искам да създам допълнителна интрига в два на пръв поглед ясни мача (Пънк запазва, Джерико става претендент). С това малко условие на GM-а нещата стават по-объркани: всеки от Chamber участниците ще иска Пънк да загуби титлата, а ако това стане след това в Chamber-a нещата стават много по-напрегнати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...