Guest Booker 2012: Историята между двамата GM до WM28 - част 1/2

ВАЖНО: "Guest Booker" постовете са изцяло плод на авторска фантазия и не преразказват реални събития в WWE. Мерси.

След почти едномесечна почивка (поради една или друга причина) е време да продължа с тазгодишното ребуукване на WrestleMania 28. Турнирът мина, вече казах мнението си за него, и след като видяхме как WWE билднаха мачовете за него през последните шест седмици, сега е мой ред. Кеч-фенчета и кеч-фенки, Бировото пренаписване на пътя до WrestleMania 28 започва с...

ИСТОРИЯТА МЕЖДУ ГЛАВНИТЕ МЕНИДЖЪРИ
Случващото се с US титлата + "Капитанът" се завърна

ПЪРВА ЧАСТ


Историята между Джон Лауринатис и Теди Лонг вървеше добре до момента, в който не обявиха, че това кой да е GM и на двете шоута ще се реши чрез отборен мач. Съгласен съм за идеята за мач, но отборен – не, мерси. Трябваше да имат по един представител и мачът да е някак по-голям, по-значим. Затова подхождам доста различно, като освен борбата за власт между тях вплитам и историята за US титлата и една друга история с корени още от миналото лято.

Какво ще направя аз – ще продължа с буукинга с основата, която вече имам. Каква е тя?

  • Лонг има множество проблеми с контрола в SD – повечето големи звезди се съмняват в компетентността му, всеки го тъпче и тормози, което го кара дори да върне Марк Хенри на активна работа като оръжие срещу хората в Elimination Chamber-a.
  • Лонг има спречкване с Дейвид Отунга на EC, докато вторият обяснява, че US титлата вече е овакантена заради 30 дни без защита от страна на Райдър. В този сегмент се завръща Крисчън, който не получава от Теди Лонг желания „one more match” и просва GM-a.
  • Джон Лауринатис пък сега трябва да мисли за това дали ще остане GM на RAW при евентуална нова проверка от страна на ННН, но също така се замисля и за възможността да управлява и SD.

Първи RAW след Elimination Chamber (20.02)

1. В кратък сегмент виждаме насинения и бавно движещ се Лауринатис (трябва да селва побоя от Пънк, все пак) в офиса си, където е посетен от ННН. Хънтър му обяснява, че не е особено доволен от малките игрички на Лауринатис покрай WWE титлата, но нещата са се наредили добре. Тъй като ННН в момента си има достатъчно проблеми с Тейкър, той оставя въпроса за бъдещето на Лауринатис в ръцете на Борда на директорите поне до след WrestleMania. Засега обаче той остава GM. ННН излиза, а Лауринатис и Отунга излгеждат доста доволни. Лауринатис казва, че с доброто шоу, което предлага, заслужава да ръководи и двата brand-a в WWE. Теди Лонг влиза в офиса му и чува последните думи, след което заявява, че няма да позволи на Лауринатис да му отнеме работата. След кратък спор двамата уреждат мач между свои представители за вечерта.
2. David Otunga def. The Great Khali – Предпочетох го пред Езикиел Джаксън, защото Зийк ми трябва за друго. Ранди Ортън идва на ринга след мача и напада Отунга, който обаче успява да се измъкне. Кали обаче става жертва на RKO. Побеснелият Ортън взима микрофон и казва, че иска мач за World Heavyweight титлата още тази вечер. На рампата обаче се появява Лауринатис, който му казва, че съдбата на WHW титлата за съжаление е в ръцете на „некадърния” Теди Лонг и Ортън трябва да се обърне към него в SD. Ортън, озлобен, тръгва по рампата към GM-ът, но зад кулисите изскачат Долф Зиглър и Джак Суагър, които нападат Ортън, колкото да може Лауринатис да се измъкне.
3. Randy Orton def. Jack Swagger – Мач, започнал веднага след боя, по заръка на скрилия се в офиса си Лауринатис.
4. Реклама, че в следващия RAW ще бъде решена съдбата на US титлата.

Първи SMACKDOWN (Live) след Elimination Chamber (21.02)

1. David Otunga def. The Great Khali – Реванш от RAW. Лауринатис е с Отунга и вдига ръката му след победата.
2. Крисчън излиза на ринга след този мач, здрависвайки се с Лауринатис, който си тръгва с Отунга. Captain Charisma казва, че е измислил как да си осигури „one more match” и когато той самия пожелае – печелейки Money in the bank мач. Според него щом в програмата с ППВ-та на WWE за 2012-та няма MITB PPV, значи този тип мач може да се върне в първоначалния си дом – WrestleMania. Крисчън казва, че сега е моментът Теди Лонг да вземе правилното решение и да уреди MITB мач за Мания с Крисчън в него. Теди Лонг излиза на рампата и казва „Не.”. Това вбесява Крисчън, който казва, че Лонг за пореден път показва некомпетентността си и Джон Лауринатис наистина трябва да е главен мениджър както на RAW, така и на SD.
3. Randy Orton vs. Daniel Bryan - Ортън е побеснял след загубата си в Elimination Chamber мача. Браян пък е недоволен, че точно Ортън го е туширал и му е коствал титлата. Много физически мач, който обаче завършва без победител. Двамата се налагат без контрол и съдията е принуден да прекрати мача. Ортън взема превес, просва и съдията. Идват още няколко съдии и охрана, като Ортън започва да бие и тях, като през това време Браян се измъква през публиката. След като премазва всичко по ринга, Ортън взима микрофон и изкрещява, че иска Теди Лонг да дойде на ринга. GM-ът го прави, но доста неуверено. Ортън заявява, че чашата вече е преляла. Провал след провал след провал са го накарали да изгуби контрол и ако Теди не иска да пострада ще му даде мач за титлата. Лонг обяснява, че Браян пръв и единствен има правото на реванш, ще го ползва следващата седмица и победителят от мача Браян-Шеймъс отива на Мания срещу Уейд Барет. Ортън не е доволен от отговора и приближава към Лонг, което кара GM-ът да започне да кима с глава и да се съгласи да даде на Ортън мач за титлата. Това привидно успокоява The Viper и той си тръгва по рампата. Когато оттам поглежда обратно към ринга, Крисчън изскача от gorila spot-a и удря Ортън със стол в задната част на главата, след което продължава да го налага надолу по рампата. Теди Лонг се обгражда на ринга със съвзелите се охранители, но Крисчън само му крещи „Кучи сине”, а се е концентрирал върху Ортън. Взима и втори стол и му прави con-chair-to, с което и шоуто завършва.

Втори RAW (27.02):

1. Станало е ясно, че Ортън е със сътресение след атаката на Крисчън и ще отсъства няколко седмици. Атаката е показана с клип в RAW.
2. Виждаме Крисчън да говори с Джон Лауринатис в офиса му. Крисчън казва, че е бил сигурен, че Лауринатис ще вземе по-добро решение от Теди Лонг и ще уреди MITB мач за Мания. Лауринатис казва, че за него е било удоволствие и пожелава успех на Крисчън на Мания.
3. Джон Лауринатис излиза на ринга, където на подиум вече е сложена масичка с US титлата отгоре. Лауринатис припомня, че тя е била овакантена след като контузения от Кейн Зак Райдър не е успял да я защити преди изтичането на 30 дневния срок. Точно затова сега е време за коронясване на нов шампион и Лауринатис има най-добрият избор – започва музиката на Дейвид Отунга и той идва на ринга. Лауринатис обяснява, че присъжда US титлата на Отунга заради качествената му работа... когато на рампата излиза Теди Лонг. Той казва, че титлите в WWE не трябва да се подаряват, а да се заслужат, и изисква Отунга да спечели мач за овакантеното злато. Лауринатис казва, че не е проблем, но няма желаещи. Лонг обещава да намери подходящ човек още в SD и в следващия RAW съдбата на титлата да бъде решена.
4. Коментаторите подхвърлят в шоуто слуховете, че следващата седмица GM-овете няма да ръководят собствените си шоута. По-късно през седмицата това е потвърдено и както се случи в действителност през третата седмица Лонг поема RAW, а Лауринатис SMACKDOWN.

Втори SMACKDOWN (02.03):

1. От офиса си Теди Лонг назначава Battle Royal за това кой да е противник на Отунга за US титлата. В това време Крисчън влиза в офиса и се оказва, че Лонг го е повикал, за да му каже, че тъй като все още не е получено докторско потвърждение, че Крисчън може да се бие, то той няма да вземе участие в MITB мача на Мания. Крисчън полудява, започва да крещи и се налага охрана да го изкара извън залата.
2. Battle Royal – US Title No1 Contendership: Santino Marrella wins. Сантино побеждава, изхвърляйки в края на мача Джак Суагър. Лауринатис и Отунга наблюдават от коментаторската маса. След мача Лонг идва на ринга, вдига ръката на Сантино и казва на Лауринатис, че следващата седмица ще му покаже как се управлява RAW. Santino Marrella vs. David Otunga за овакантената US титла е назначен за RAW.

Трети RAW (05.03):

1. Лауринатис и Отунга са зад кулисите с Крисчън. Лауринатис казва, че е адски недоволен от това, че Лонг управлява шоуто му тази вечер, но е сигурен в победата на Отунга. Казва на Крисчън, че подлото решение на Лонг може да бъде поправено – Отунга ще оправи необходимите документи и Лауринатис ще върне Крисчън в MITB мача. Крисчън казва, че не е необходимо – Лонг за пореден път ще намери начин да го прецака. За да има шанс Крисчън да получи своя „one more match” Теди Лонг трябва да бъде разкаран. Крисчън пожелава успех на Отунга и адвокатът и Лауринатис тръгват към ринга.
2. US Championship Match: Santino Marrella def. David Otunga – Намеси на Долф Зиглър, Джак Суагър, Вики Гереро и самия Лауринатис. От другата страна се намесват R-Truth, Теди Лонг и Аксана. Все пак Сантино печели титлата и (както и в действителност) реве от кеф. Жив и здрав.

Трети SMACKDOWN (09.03):

1. Джон Лауринатис контролира шоуто и излиза на ринга. Вече е назначил мач между Сантино и Отунга за US титлата. Също така обаче казва, че Крисчън е бил жертва на некадърното и пристрастно управление на Теди Лонг – документите му от лекарите са изрядни, Крисчън е 100 процентово възстановен и много скоро ще го покаже в мач.
3. US Championship: Santino Marrella def. David Otunga – Изненадваща победа след roll-up, след която Сантино бяга през публиката. Лонг и Аксана аплодират от една от трибуните.

В края на седмицата в WWE.com излиза информация, че Бордът на директорите е наблюдавал отблизо конфликта между Лонг и Лауринатис, както и работата им в шоутата, които не са техни по принцип, и са взели решение, което ще бъде обявено в RAW. Но за това в следващия пост, защото този стана твърде дълъг...

Бировата WrestleMania 28 - Кардът за момента:
- Money in the bank мач без обявени участници

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...