Guest Booker 2012: Tag Titles Match на WM28

ВАЖНО: "Guest Booker" постовете са изцяло плод на авторска фантазия и не преразказват реални събития в WWE. Мерси.

Ясно е, че съм фен на отборния кеч и ми е кофти, че WWE рядко правят добри неща с отборната си дивизия (когато изобщо има такава). Точно затова реших, че за Мания може да се билдне един доста приятен мач за отборните титли, като се надявам с малкото време за билд, което може да се отдели по шоутата, да успея да изградя отборите и историята достатъчно добре. Повечето неща се случват в SD, защото RAW и без това препълнен с три големи истории.

WWE TAG TEAM CHAMPIONSHIPПърви RAW след Elimination Chamber (20.02):
1. Primo/Epico са на ринга. Излиза обявеният им противник Кофи Кингстън и казва, че след като е загубил титлите от тях и е останал без партньор (друсалката Евън Борн, за тези, които не помнят), му се е наложило да отнесе доста подигравки от тяхна страна и доста неуспехи в мачове 1 на 1. Точно затова е решил да си потърси друг партньор, с който да победи шампионите и да получи така желания реванш за титлата. И този партньор се оказва... Езикиел Джаксън.
2. Kofi Kingston/Ezikiel Jackson def. Primo/Epico (non-title match)
3. Обявен е мач за титлите за следващия RAW.

Обяснение: Не, не ги събирам просто защото и двамата са чернокожи (въпреки че е фактор). Кофи ми е безинтересен като single кечист, ясно е, че WWE нямат какво да правят и с Jackson като такъв. А и комбинацията powerhouse + spot-monkey е приятна за отбор.

Първи SMACKDOWN (24.02):
1. Хийт Слейтър е зад кулисите и разговаря с Джъстин Гейбриъл. Казва му, че се надява проблемите им да са останали зад гърба им. Все пак са бивши трикратни WWE Tag Team шампиони и ако Гейбриъл толкова много иска злато (при мен той губи мач за ИК титлата на Elimination Chamber срещу Коуди Роудс), могат да се опитат отново да си върнат титлите, вместо да гонят успехи по единично. Uso Brothers ги прекъсват и им казват, че прекалено много са се разбързали. Те са били претенденти на EC и след мача Kingston/Jackson срещу Primo/Epico отново ще поискат мач за златото. Гейбриъл им казва, че точно там е проблемът – били са претенденти и са се издънили. Стига се до мач между двата отбора по-късно в шоуто.
2. Heath Slater/Justin Gabriel def. The Uso Brothers

Втори RAW (27.02):
1. WWE Tag Team Championship: Primo/Epico © def. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston – Примо и Епико този път успяват да спечелят с измама. Джъстин Гейбриъл и Хийт Слейтър са на коментаторската маса и наблюдават мача.

Втори SMACKDOWN (02.03):
1. Примо и Епико излизат на ринга, за да посочат, че вече са победили Air Boom за титлите, след това са ги защитили срещу Uso Brothers и Kingston/Jackson и вече не е останала реална конкуренция за златото. Това води на ринга Слейтър и Гейбриъл, които искат мач за титлата. Теди Лонг се намесва и казва, че щом Джъстин Гейбриъл и Хийт Слейтър искат шанс, те ще трябва да докажат, че все още могат да работят като отбор... в мач срещу отбора на Марк Хенри и Грамадата. Също така Лонг обещава следващия понеделник, когато ще е GM на RAW да направи важно съобщение за отборните титли.
2. В офиса на Лонг, Грамадата и Хенри се карат с него, защото не искат да са отбор. Лонг им казва, че ако не го направят ще отстрани и двамата. Грамадата излиза бесен, а Хенри иска обяснение. Лонг му казва, че това е част от плана (за това в друг пост) и моли Хенри да го следва.
3. Justin Gabriel/Heath Slater def. Big Show/Mark Henry – Двамата гиганти не са доволни, че трябва да са в един отбор, постоянно спорят и в крайна сметка Big Show просва Хенри с knockout punch и си тръгва. Гейбриъл и Слейтър печелят мача, но след гонга са нападнати от Примо/Епико, които са гледали мача от коментаторската маса. Това води на ринга Джаксън и Кингстън, които прогонват шампионите.

Трети RAW (05.03):
1. Теди Лонг е GM за вечерта и е показан в офиса си. Той казва, че след като Джон Лауринатис си е позволил да назначи голям Money in the bank мач за Мания, то следва GM-ът на SD да направи същото. Лонг обявява, че на WM28 ще има четворен мач за отборните титли – Примо и Епико, ако успеят да останат шампиони дотогава, ще защитават срещу други три отбора, които ще станат ясни през следващите седмици.
2. Малко по-късно в офиса му идват The Uso Brothers, които казват, че искат да са част от този отборен мач. Лонг им припомня, че са загубили мач за титлите на Elimination Chamber, а след това и мач срещу Slater/Gabriel. Затова им дава квалификационен мач срещу отбор, който досега не е получавал шансове в главните шоута.
3. Квалификация за Мания: Curt Hawkins/Tyler Reks def. The Uso Brothers – Противниците на Uso се оказват отборът от NXT Хоукинс и Рекс, които дори успяват да ги победят и се класират за мача на Мания. След гонга двамата са адски щастливи (нормално е), а Uso – доволно разочаровани. Примо и Епико гледат мача на телевизор в съблекалнята.

Защо: Доста причини. Първо, изненадата. Второ, Hawkins/Reks май са едно от интересните неща в NXT (което не гледам) и ми се връзват като отбор. Трето, Uso ми се струват изчерпани като претенденти и просто ще изглеждат като филъри в мача.

Трети SMACKDOWN (09.03):
1. Промо на Кофи и Езикиел, които казват, че не са се отказали от преследването на отборното злато и нямат намерение да се отказват.
2. Джон Лауринатис казва, че е решил да възнагради Долф Зиглър и Джак Суагър за това, че му служат добре през последните седмици (срещу Пънк, срещу Ортън). Затова им дава квалификационен мач за мача за отборните титли на Мания, като техни противници ще са Хийт Слейтър и Джъстин Гейбриъл.
2. Квалификация за Мания: Heath Slater/Justin Gabriel def. Dolph Ziggler/Jack Swagger – Неразбирателство в отбора на вторите носи победата на Гейбриъл/Слейтър. Примо и Епико отново са показани да наблюдават мача зад кулисите. При тях влизат Хоукинс и Рекс, които отправят предупреждение, че шампионите няма да задържат титлите дълго.

Четвърти SMACKDOWN (16.03):
1. Кофи и Езикиел са в офиса на Теди Лонг и искат квалификационен мач за последното място в мача за титлите на Мания. Той им напомня, че вече са пропилели шанс за златото, но е склонен да им даде тази възможност… ако успеят да победят шампионите в non-title match.
2. Интервю с Хоукинс и Рекс зад кулисите. Мат Страйкър споменава, че много хора не считат двамата за готови за мач за титлите, какво остава за такъв на Мания. Те казват, че точно там е проблемът – хората не знаят какво да очакват и ще е лесно да бъдат изненадани. Слейтър и Гейбриъл приближават и казват, че могат да им дадат един урок като бивши шампиони. Шегуват се с Хоукинс за загубата му от Кели Кели и Зак Райдър в RAW. Хоукинс/Рекс се съгласяват.
3. Curt Hawkins/Tyler Reks def. Heath Slater/Justin Gabriel – Мощна победа за Хоукинс и Рекс (макар и с измама), защото те имат нужда от инерция за мача за титлите.
4. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston def. Primo/Epico – С което отборният мач за Мания вече има завършен вид. След мача Хоукинс и Рекс нападат победителите, но Слейтър и Гейбриъл се намесват.

Пети SMACKDOWN (23.03):
1. Промо на Примо и Епико, в което казват, че няма да загубят титлите си и в отборния мач тази вечер ще покажат защо. Те са доволни от това, че се е появила някаква конкуренция, но на Мания ще докажат, че са по-добри от останалите отбори.
2. 4-on-4 Tag Match: Primo/Epico/Curt Hawkins/Tyler Reks def. Justin Gabriel/Heath Slater/Ezikiel Jackson/Kofi Kingston – Джаксън се скарва със Слейтър и го просва, но е повален от Рекс. Епико обаче изхвърля партньора си за мача и вместо него тушира Слейтър.

Шести SMACKDOWN (30.03):
1. Heath Slater/Justin Gabriel def. Kofi Kingston/Ezikiel Jackson – Този мач е представен като продължение на караницата в големия отборен мач миналата седмица. Слейтър и Гейбриъл (като бивши шампиони) печелят, но след мача шампионите идват на ринга и ги нападат. Рекс и Хоукинс също се намесват и става един приличен въргал.

В заключение: Това е. Квалификации, жадни за злато млади отбори и множество отборни мачове в различни комбинации по седмичните шоута. Не отнема много време от шоуто, може да бъде развлекателно (разнообразни стилове, сила, скорост) и хоп – имаш билдната вражда за отборните титли. Да, ама на WWE не им се занимаваше.

Бировата WrestleMania 28 – Кард до момента:
- John Cena vs. The Rock
- WWE Championship: CM Punk © vs. Chris Jericho
- Hell in a Cell – End of an Era Match (Special Referee: Shawn Michaels): Undertaker vs. Triple H
- Ambulance Match: Zack Ryder vs. Kane
- Triple Threat Divas Championship: Beth Phoenix © vs. Kelly Kelly vs. Eve
- GM Position of both RAW and SD on-the-line: Randy Orton (w/Teddy Long) vs. Christian (w/John Laurinaitis)
- Money in the Bank Ladder Match без обявени участници
- WWE Tag Team Championship - Fatal 4 Way Match: Primo/Epico (c) vs. Curt Hawkins/Tyler Reks vs. Ezikiel Jackson/Kofi Kingston vs. Heath Slater/Justin Gabriel

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...