WWE Extreme Rules 2012: Lesnar vs. Cena - Превю

WWE Extreme Rules 2012 е едва след няколко дни и е време за кратък (бел. след написването: хахахахаха) предварителен преглед. Първо, искам да спомена колко доволен съм, че едно мое желание се сбъдна и WWE промениха подхода си към PPV-то поне малко: заедно с не особено интригуващия постер за PPV-то (онзи с лицето на Кейн) се появи нов такъв със Сина и Леснър на него и имената им над името "Extreme Rules". Може би съм традиционалист, но плакатите/постерите за дадено събитие ми се струват важни. Преди години кечът е продавал билети точно от тях, а в днешно време, особено с такъв мач, е много по-вероятно в интернет някой да обърне внимание на постер с надпис "Brock Lesnar vs. John Cena" и техните лица, отколкото маскираната мутра на Кейн и нищо освен логото. Някои хора дори няма да схванат за какво става дума. Та така... Най-добре може би щеше да е името да бъде "Extreme Rules: LESNAR VS. CENA", но вероятно искам прекалено много, а и не твърдя, че имам по-добър бизнес (маркетингов, конкретно) нюх от хората в WWE. Защото нямам, да.


Оставям това настрана и се концентрирам върху мачовете, като финалният кард (без евентуалните мачове, появили се от нищото в самата вечер на PPV-то) се състои от:

- Extreme Rules Match: Brock Lesnar vs. John Cena
- WWE Championship - Chicago Street Fight: CM Punk (c) vs. Chris Jericho
- World Heavyweight Championship - 2 out of 3 Falls Match: Sheamus (c) vs. Daniel Bryan
- Falls Count Anywhere Match: Randy Orton vs. Kane
- IC Championship (правилата ще станат ясни на самото PPV): Big Show (c) vs. Cody Rhodes
- US Championship (Preshow в YouTube): Santino Marella (c) vs. The Miz

 Ясно е вече, че Сина-Леснър ще e главното събитие на вечерта. Аз обаче вече съм малко притеснен за този мач и то не толкова за резултата (предпочитам Леснър да победи, но не съм толкова ангажиран колкото бях на WM за Rock-Cena), колкото за неговото качество. Защо? Леснър е страхотен кечист или поне беше такъв. Изключително силен, много едър и впечатляващо (ама наистина впечатляващо) бърз и подвижен за размерите си. Личи си в някои големи мачове от миналия му престой в компанията (срещу The Rock и Angle най-вече, поне те веднага ми изскачат в главата). Но сега Леснър е ММА fighter. По-едър е и от няколко години тренира да удря наистина. Точно това ме тревожи: да не се разпали и да нокаутира Сина ей така от нищото. И не, не се бъзикам. Успокоението ми е, че най-вероятно е по-умен от това и ще се контролира, ако не заради друго, то поне заради тлъстите чекове, които получава и иска да получава занапред от WWE. Сина е професионалист, признал съм го. Моето мнение дори не е от значение - много от големите имена в бизнеса са го признавали. Точно затова не мисля, че той може да прецака нещата. Леснър обаче си има една въпросителна на главата и докато не минат 2-3 месеца ще е интересно дали няма да направи някой гаф (под гаф разбирайте да се обърка, че е в октагона и да се опита да разбие нечия челюст... наистина).

Билдът на мача ми хареса доста, Леснър играе доста добре ролята си на егоистичен и алчен тип, който е тук само заради парите (получава се малко като с Чарли Шийн - не е игра, ако всъщност това си си ти, хаха). Сина никога не е бил добър актьор и, честно казано, не се връзвам много-много на уж изплашените му физиономии. Все пак е по-добре от това да се хили постоянно в сериозни сегменти. Колкото до резултата - залагам на Леснър. Има повече логика - Сина падна от The Rock, преди седмица от Albe... оф, Lord Tensai. И изведнъж да победи Леснър, човек, който НАИСТИНА биеше хора?!? Няма да има логика в това. Вече тръгна история с "преоткриването" на Сина и други подобни глупости, но не става за седмица. Затова клоня най-вече към победа на Леснър, Сина набира инерция и побеждава в реванш на "Over the limit". Твърде много fantasy booking?

Почти целият пост отиде за тези двамата, но просто няма как - това е поредният адски голям мач за 2012 и беше напълно нормално да засенчи дори WWE Championship мача между Джерико и Пънк. Те двамата сътвориха много интересни сегменти през последния месец, обърна им се доста внимание и чакам поне толкова добър мач, колкото беше този на Мания. Фактът, че Пънк е в родния си Чикаго ще означава брутална подкрепа за него в залата, което прави вечерта подходяща за смяна на титлата, защото просто цялата зала ще изригне от злоба и това чувство ще се пренесе и върху феновете пред телевизорите. Прекалявам с разсъждаването? Съжалявам. Но да, нямам против Пънк да падне. Това беше едно от най-стабилните царувания с титла през последните години. Може да продължи, може и да прекъсне. Няма да давам твърда прогноза, нито пък съм твърдо зад победа на Пънк. Той би на Мания, това бе важното. Искам само хубав мач.

За другите нямам какво толкова да кажа, а и нямам сигурни предположения, защото във всеки мач победа на който и да е от участващите е приемлив вариант в зависимост от това какво ще се случва занапред. Заради невероятната подкрепа, която Браян получава, WWE май се отказаха да бутат Шеймъс като непобедим тип (смешната загуба в RAW е доказателство, да?), така че шансовете Браян да си върне златото според мен са с една идея по-високи, отколкото бяха преди 4 седмици. При Кейн-Ортън пък въпросът е кой WWE ще ползват като претендент за световна титла в близките два месеца. Враждата е перфектна за целта. Ортън, естествено, е по-голям фаворит, но е възможна и изненада (за евентуален Кейн-Пънк мач по-нататък, може би?). Big Show най-вероятно ще запази срещу Роудс, същото май важи и за Сантино, тъй като защитата му ще е в preshow, което ще се излъчи на живо в YouTube. И защитата е срещу Миз. Спирам с твърденията, че планират нещо голямо за него след униженията през последните месеци, докато не видя с очите си, че такова нещо се случва.

Доста малко мачове, така че шансът за набутан в последния момент filler (Kharma премазва Ники Бела за Divas титлата за 2 минути? YES! YES! YES!) е доста голям. В другия случай ще има повече време за вече обявените мачове, което почти винаги е плюс, а тук, с тези "екстремни" правила, това ще е добре дошло. Определено интригуващо PPV, най-вече с два големи мача и приличен undercard от реванши от Мания. Не си спомням да съм се вълнувал толкова за post-Mania PPV, така че браво на Леснър.

1 коментар:

  1. Леснар не е наедрял, а напротив. Масата, която качват за кеча е за да са атрактивни, а за ММА-я това им пречи :) . Тъй или иначе си е звяр де.

    Не мисля, че от ММА "изкривяване" ще изтряска Сина, по-скоро от това, че кеч уменията са му ръждясали. Разбира се, Сина (колкото и неприятен да ми е като образ) си е професионалист отвсякъде и вероятността да си изкара сам мача е доста голяма.

    Иначе съм съгласен, че логиката е Сина да загуби и да се продължи историята там с "преоткриване" и тям подобни. Много добре би дошло да търне, но много пъти съм казвал защо няма да стане това.

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...