Още малко новини за филми по комикси ("The Dark Knight Rises" и "Iron Man 3")

В случая "новини" не е точната дума, тъй като ще стане дума и за неща, които се знаят отпреди няколко седмици, но все пак едва ли са познати на масовата публика, освен ако не губи поне по няколко минути дневно като мен в 411mania и други подобни сайтове.


НОВ ТРЕЙЛЪР НА "THE DARK KNIGHT RISES" И МАЛКО НОВИНИ

На филмовите награди на MTV бе пуснат нов трейлър на "The Dark Knight Rises" (излизащ по кината на 20 юли) с дължина от минута и половина, в който има няколко нови кадъра, но нищо по-специално. Истината е, че до момента най-много ме впечатли вторият трейлър, заради наистина епичната музика към него (des-ray bassara, bassara... or smth). Телевизионните реклами и този трейлър не са нещо, което да ме надъха допълнително, но то може би няма и накъде повече. Тук бях вградил видеото с трейлъра, но и от мястото, където беше качен, са го махнали, sooooo... както казах не пропускате много.

Все още с батманска насоченост си струва да се споменат две скорошни интервюта с Крисчън Бейл (Брус Уейн/Батман) и Кристофър Нолан (за незнаещите: режисьорът, който "възроди" Батман на големия екран). В интервюто с Бейл той споменава нещо във връзка с предните му изказвания, че това ще е последният път, в който ще играе Човека-прилеп. Бейл отбелязва, че филмите на Нолан до момента са замислени като трилогия и TDKR трябва да е последния, но ако някой ден той (Нолан) се появи при Бейл и му каже "Имам добра история за нов филм", то Бейл ще приеме като предизвикателство възможността да изиграе Батман отново.

Следователно поне от негова страна има надежда, че Нолан може и да направи четвърти филм. Казаното от Бейл обаче не трябва да се взима като чиста монета, защото може да е голяма доза тролване от негова страна. В противен случай е сериозен спойлер, че Брус Уейн няма да умре в края на TDKR както много хора очакват (поради факта, че злодей е точно Бейн, поради слогана "The legends ends." и т.н.). Все пак, както казах, в изказването не трябва да се търси толкова дълбок смисъл. Нищо не е сигурно за TDKR докато не видим самия филм.

Интервюто с режисьора Нолан пък засяга съвсем друга тема: The Joker. Още след изненадващата смърт на Хийт Леджър, Нолан каза, че няма да търси нов актьор, който да играе героя в следващия филм (който се явява TDKR). Сега обаче той също така заяви, че Жокерът няма да бъде споменаван по никакъв начин в новия филм, което е според мен не е никак добро решение и почитта към Леджър не трябва да вреди на логиката на филма. А логиката се състои в това, че Жокерът оцеля в края на "The Dark Knight" и предполагаемо е затворен в Arkham Asylum (която моооооже би ще бъде разбита от хората на Бейн в новия филм). Уважението към паметта на Леджър е едно, но изобщо да не споменеш герой, който получи такава важна роля ще е най-малкото странно.

И за финал: върти се информация, че новият Батман филм ще е дълъг 2 часа и 45 минути. Имате месец и половина да се научите наистина да контролирате желанията на тялото ви да отделя течности.

IRON PATRIOT В IRON MAN 3?

Миналата седмица започнаха снимките на "Iron Man 3", който, най-вероятно, освен, че ще разкаже нова история за Тони Старк, сигурно ще постави и основите за историята в "The Avengers 2" (ако се следва логиката при първите филми). Но оставяме "The Avengers" настрана и се концентрираме върху отделните герои и конкретния филм.

Бен Кингсли (знаете го, проверете в Google) ще играе The Mandarin, който в комиксите се явява архизлодеят на Iron Man. Слуховете (а и имайки предвид физиката на Кингсли най-вероятно са истина) са, че тук ролята на героя ще е по-скоро на контролиращ всичко от сенките злодей, вместо на по-сериозна физическа заплаха. Припомням, че в комиксите Мандаринът носи 10 магически пръстена, даващи му различни сили. Малко вероятно ми се струва да ги видим точно в тази им форма в "Iron Man 3". Guy Pearce ("Memento") пък ще играе учения, създал Extremis вируса, с който Старк ще трябва да се справи по един или друг начин (спестявам ви евентуални спойлери от комиксите, пак заповядайте, хаха). И за финал: появи се снимка от снимачната площадка, на която се вижда актьорът James Badge Dale (играещ  Eric Savin), носещ костюм, силно наподобяващ този на Iron Patriot.


Пояснявам: Iron Patriot костюма всъщност е модифициран Iron Man костюм, но с елементи от американския флаг/екипировката на Captain America. В комиксите Норман Озборн (Зеленият Гоблин) използваше Iron Patriot персоната, докато де факто бе всевластен и ръководеше негов тим от "мрачни" Avenger-и.

Имайки предвид обаче, че Озборн е основна част от Spider-Man вселената, а за този материал Sony, а не Disney, имат правата за филмиране, едва ли Норман ще е героят, който ще носи костюма и по-скоро сценаристите на филма са взели идеята и са я променили малко. Което е жалко. Озборн е ВЕЛИК ЗЛОДЕЙ, не само за Spider-Man, а за абсолютно всяка измет, наричаща себе си "супергерой". Ще е готино някой ден да го видим на екран, изигран от някой наистина добър актьор.

Това бяха "новините" този път. Опитвам се да ви онърдя (трябва да има такъв глагол) лека-полека. Дано проработи.

2 коментара:

  1. Аз вече се онърдих :) Най-доброто, което прочетох е свързано с продължителността на новия филм за Батман. Колкото по-дълъг, толкова по-добре :)

    ОтговорИзтриване
  2. Нолан днеска или вчера е казал, че няма да се занимава с други филми за Батман. Така че поне засега изглежда, че е приключил с това и няма да има нови филми. Естествено никога не се знае в тоя бизнес.

    А Iron Patriot няма да участва в Железния човек три. Това се оказа, че било War Machine, сигурно с някакви модификации или нещо такова. :D

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...