Guest Booker 2012: WHW Титлата/Издигането на Зиглър - Част 1 (Моят "Extreme Rules")

ВАЖНО: Guest Booker постовете не описват реални събития от WWE, а авторовата гледна точка за това какво и как можеше да се случи.

От известно време замислям този проект и случилото се тази неделя на MITB ми дава прекрасен повод да започна с публикуването. Преди около 2 месеца приключих с ребуукването на пътя до WrestleMania 28. В "Guest Booker" страницата, линк за която има под заглавието на блога, могат да бъдат намерени линковете за всички постове от този проект, като се почне от моя вариант на "Royal Rumble 2012" и се стигне до резултатите от самата "WrestleMania". За целта на този пост (която ще опиша по-надолу) и по-голяма нагледност, копирам резултатите и тук:

Бировата "WrestleMania 28" - Резултати:

- RAW/SD GM Position on the line: Christian (w/John Laurinaitis) def. Randy Orton (w/Teddy Long)
- Money in the bank Ladder Match: Dolph Ziggler def. Alberto Del Rio, The Miz, Jack Swagger, R-Truth, Santino Marella, Mark Henry, Big Show
- Ambulance Match: Kane def. Zack Ryder
- Triple Threat World Heavyweight Championship Match: Sheamus (c) def. Wade Barret, Daniel Bryan
- End of an Era Hell in a Cell Match - Special Referee: Shawn Michaels: The Undertaker def. Triple H
- Fatal 4 Way WWE Tag Team Championship Match: Justin Gabriel/Heath Slater def. Primo/Epico (c), Ezikiel Jackson/Kofi Kingston, Tyler Reks/Curt Hawkins
- Intercontinental Championship: Cody Rhodes (c) def. Mick Foley
- Triple Threat Divas Championship Match: Kelly Kelly def. Eve, Beth Phoenix (c)
- WWE Championship Match: CM Punk (c) def. Chris Jericho
- The Rock def. John Cena

Нямам намерение защо моя ребуукнат вариант на Манията имаше такива резултати - подробни обяснения имаше в последния пост. Важното е, че ще използвам тях за основа на това как според мен може да се продължи нататък (и донякъде как WWE можеха да постъпят, макар да има разлики между тяхната и моя Мания) що се отнася до две неща: World Heavyweight титлата и новият (при мен) Mr. Money in the bank Долф Зиглър. Подхващам точно тези две теми, тъй като направих връзка помежду им, а и най-много неща могат (и си струва) да се променят. Множество други истории обаче, косвено засегнати от двете теми (WHW титлата и Зиглър), ще получат внимание. Ще действам така - описвам билда на определени истории, свързани с двете теми, за дадено PPV, след което пиша резултатите. След това следващото PPV и т.н. Естествено, започваме с...


МОЯТ "EXTREME RULES 2012"

1. Билдът

  • Уейд Барет е буквално съкрушен от факта, че не е успял да стане световен шампион и е станал поредната жертва на проклятието победителят от Royal Rumble да не печели титла на Мания (бел. Биров: в реалност допреди победата на Шеймъс тази година последният RR Winner, спечелил титла, бе Тейкър през 2007-ма). Въпреки че не изгаря от желание, той се съгласява на предложението на новия постоянен главен мениджър и на двете шоута Джон Лауринатис да участва в No1 Contender's мач за World Heavyweight титлата. Мачът е срещу Daniel Bryan, който е изключително надъхан да спечели (видяхме подкрепата за него, която започна на Мания, а това е точно след нея). Отпуснатият, разфокусиран Барет напълно нормално губи мача, а следващата седмица в SD заявява, че се нуждае от време, за да премисли провалът си, и скоро феновете няма да го видят. Барет е аут от картинката.
  • Daniel Bryan, както вече стана ясно, отново е претендент. Скандалите му с AJ обаче се засилват все повече и повече, макар тук те все още да са заедно. Това е и основата на вече 1-на-1 спорът им с Шеймъс - световният шампион твърди, че Bryan е "побойник" (bully), който тормози жената до себе си. Шеймъс ще се опитва да убеди AJ да се махне от Браян, но тя ще се бунтува. Мачът между шампион и претендент е насрочен за "Extreme Rules" и както видяхме в действителност ще е "2 out of 3 Falls" мач.
  • Друга, странична история, е свързана с последствията от мача Крисчън-Ортън, решил съдбата на GM мястото на двете шоута. Макар Крисчън да е победил и осигурил победата на Лауринатис, щетите, нанесени му от Ортън, са представени като "много сериозни" и заради това новият главен мениджър Big Johnny дава на своя нов герой време за почивка и му обещава да го възнагради щедро, когато Крисчън се завърне. Другият замесен, Ортън, вече е един от враговете номер едно на Лауринатис. Ортън заявява, че иска да тръгне след световната титла, но Лауринатис му се изсмива и казва, че това няма как да стане. Ортън заплашва GM-а, казвайки, че сега няма кой да го пази, но се появява Кейн и пребива Ортън. Следва обяснението, че гневът на Кейн се е нуждаел от посока и Лауринатис му я е дал, посочвайки му Ранди Ортън, и обещавайки му мач за световната титла, ако се справи с The Viper. Идеята е проста - щом Ортън иска мач за световната титла  ще трябва да победи Кейн в мач за претендентското място. И така отново стигаме до Falls Count Anywhere мача Ортън-Кейн, който също видяхме на Extreme Rules, само че при мен той ще е No1 Contender's Match за WHW титлата. В развитието на историята ги има сегментите с Пол Берър и Боб Ортън, тъй като всъщност те бях най-доброто от цялата история между Кейн и Ортън.
  • И стигаме до Зиглър. При него ситуацията е сложна: спечелил е MITB мача на Мания, но краят на мача е особен, тъй като той, Суагър, Дел Рио и Миз са държали куфарчето в един момент, но Зиглър е успял да го свали и да падне на ринга с него. Това прави другите трима недоволни и Дел Рио и Миз подхващат кампания да обявят MITB мача и победителя му за невалиден. Недоволството им е ясно: Миз е искал с куфарчето да си осигури участие в ME-та за WWE титлата, а Дел Рио е искал с куфарчето да направи своето "триумфално завръщане". Джон Лауринатис казва, че има основания в оплакванията им, но те трябва да ги подкрепят с действия. Действията им? Атаки над Зиглър, като Суагър отказва да му помогне на два пъти. Вики Гереро, която допреди Мания се е двоумяла кой от клиентите си да подкрепи, прави всичко от себе си да се опита да ги помири и привидно успява - урежда им мач за отборните титли срещу новите шампиони Justin Gabriel и Heath Slater, но те го губят след намеса на Миз и Дел Рио. Това отново създава напрежение, но Вики успява да удържи фронта и им казва, че ако ще спорят помежду си, трябва първо да се справят с Миз и Дел Рио. Стига се до отборен мач на Extreme Rules - Джон Лауринатис дава шанс на Миз/Дел Рио да докажат, че искат куфара, а Долф Зиглър не го заслужава.

2. Бележки - Или мястото, където ще описвам защо това, защо онова. Да започна с Барет - заради контузията му така и не видяхме къде щяха да го сложат от WWE. Точно това е и проблемът с него за мен - не знам какво място да му намеря и реших просто известно време да го оставя настрана, примерно заради някаква контузия. Историята с депресията е стабилна основа за евентуално силно завръщане в бъдещ момент.

При Браян/Шеймъс нещата реших просто да ги доукрася, защото мачът им на ER беше много добър, но враждата им като цяло куцаше. Отношението на Bryan с AJ ми се стори добра основа за спора, с който враждата между него и Шеймъс да приключи. Ортън и Кейн се нагласиха перфектно и при мен - Ортън е трън в очите на Лауринатис, а Кейн е свободен след победа над Райдър. Струва ми се, че шанс за титлата е по-добра причина за вражда от някакво си здрависване преди година... При Зиглър пък нещата просто ги подкарвам полека, като се възползвам от вече описаното от мен напрежение между него и Суагър.

3. Резултати

- Falls Count Anywhere - No1 Contender's Match: Randy Orton def. Kane - С което Ортън става новия главен претендент.
- Alberto Del Rio/The Miz def. Dolph Ziggler/Jack Swagger - Суагър просва Зиглър с Gutwrench Powerbomb в един момент от мача и се прибира зад кулисите. Вики, крещейки, отива след него. Зиглър все пак успява да издържи още малко сам, но евентуално е туширан.
- World Heavyweight Championship - 2 out of 3 Falls: Sheamus (c) def. Daniel Bryan - Това и в действителност бе много добър мач. Единствената разлика, която правя, е, че след като нещата вече са 1 за Шеймъс, 1 за Браян, AJ решава мача като без да иска разсейва Браян и той е проснат с Brogue Kick. Това е само, за да може да продължи историята с раздялата на Браян/AJ, макар и с месец закъснение и то най-вече в RAW. Шеймъс остава шампион и има нов претедент в лицето на Ортън.

Това беше за Extreme Rules. Скоро - "Оver The Limit".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...