Guest Booker 2012: WHW Титлата/Издигането на Зиглър - Част 3 (Моят "No Way Out")

 ВАЖНО: Guest Booker постовете не описват реални събития от WWE, а авторовата гледна точка за това какво и как можеше да се случи. 

В предния пост писах как на "Over The Limit" (ОTL) Крис Джерико побеждава Шеймъс и Ранди Ортън в троен мач, ставайки новия World Heavyweight Champion, а Зиглър побеждава Джак Суагър и вече официално не е клиент на Вики Гереро. Следва моята версия на "No Way Out"...

MОЯТ "NO WAY OUT 2012"


1. Билдът

  • Да започнем с Алберто Дел Рио, който на OTL спечели US титлата. В RAW той се конфронтира с Миз, заради изхвърлянето на втория от Battle Royal-a и заради изгонването му от залата, "за да не пречи на мача на Дел Рио". Мексиканецът обяснява, че Миз от партньор се е превърнал в тежест, след като така лесно се е отказал от протеста им срещу MITB победата на Долф Зиглър. Миз припомня на Дел Рио, че и двамата ще участват в MITB мача на едноименното ППВ и не разбира какво повече иска Дел Рио. Той казва, че иска възможност за куфарчето 1 на 1. Миз му казва да се примири, че няма да получи такова. Малко по-късно след мач на Миз, Дел Рио го напада и "контузва" ръката му с armbreaker-a си. Излизат съдии, за да го изгонят. Миз е аут. В някоя от следващите седмици Дел Рио успешно защитава US титлата си и срещу Сантино в мача-реванш на втория.
  • В първия RAW след OTL е обявено, че Крис Джерико има голяма новина, която обаче ще съобщи в SMACKDOWN. Долф Зиглър в интервю зад кулисите казва, че също има новина и излиза на ринга, за да я съобщи. Той обяснява за това, че вече е "свободен", Джак Суагър и Вики Гереро са в миналото му, и сега не е длъжен да се съобразява с никого, което означава, че следващата му цел ще е каширане на MITB куфарчето и тъй като е SD тип, това най-вероятно ще е WHW титлата. Изказването му е прекъснатo от Дел Рио, който за втори път същата вечер (след нападението на Миз), излиза на ринга, напада Зиглър и се опитва да го контузи. Този път съдиите и охраната са по-бързи и успяват да предотвратят контузия. Но за това по-късно.
  • Изказването на Джерико е в края на първия SMACKDOWN и то е кратко: той си тръгва с титлата. Джерико обяснява, че когато се е завърнал е обещал "края на света, както феновете го познават" и ще направи точно това - няма да се появява на шоутата и си тръгва със световната титла в тежка категория. Казва, че го чакат други занимания, а през останалото време ще лежи на дивана си и ще се надсмива над всички глупаци, мечтаещи за титлата. Джон Лауринатис излиза, иска обяснение (без микрофон - по-реалистично е), но Джерико не казва нищо и напуска залата с титла на рамо. През следващите седмици до OTL няма нито една негова поява. Датата на "напускането" му - 22 май (запис), но от "обърканите" WWE започват броенето от деня на излъчването на шоуто, т.е. 25 май.
  • Зиглър осъзнава, че няма да може да изпълни плана си, заради напускането на Джерико и сега му остава WWE титлата. Няма време да мисли и за нея обаче, тъй като Алберто Дел Рио заявява желанието си да получи 1 на 1 мач за куфарчето и заплашва, че ако не го получи ще контузи Зиглър, както е направил с Миз. Дел Рио обяснява, че шансовете да спечели куфара в 1-на-1 мач са много по-големи, отколкото в мач от 6 или 8 души, какъвто се очертава за другото куфарче на MITB ППВ-то. След няколко опита на Дел Рио да изпълни заканата си, Зиглър му предлага сделката от миналия месец - за да получи мач за куфарчето, трябва да го заслужи с победа преди това. Назначен е мач между двамата на "No Way Out" - ако Дел Рио победи, получава 1-на-1 мач за куфарчето. Във враждата им има и други елементи - Дел Рио се подиграва с това, че мексиканец е US шампион и твърди, че "шареният" Зиглър представя някои от най-лошите черти на американците. Simple heat. Титлата обаче няма да е заложена.
  • SMACKDOWN обаче не остава напълно без МЕ. И Шеймъс, и Ортън са бесни след напускането на Джерико и искат обяснение от Лауринатис. Той не може да разкара Шеймъс заради правото му на реванш (на което ирландецът набляга), но няма пречка да разкара Ортън и след един сериозен скандал Ортън е отстранен за 60 дни (което пък ще обясни липсата му, породена всъщност от второто му наказание за използване на забранени вещества). Шеймъс обаче не може да бъде разкаран и иска реванша си. Когато нещата стават напечени за Лауринатис, се завръща неговият герой от WM Крисчън и просва бившия шампион. GM-ът обяснява, че има и други начини Шеймъс да бъде наказан за непокорството и държанието си в последно време и назначава мач в клетка между него и Крисчън за "No Way Out". Крисчън изглежда възстановен и казва, че за него ще е удоволствие да свърши още една работа за Big Johnny преди да получи обещаната си награда.
  • Вики Гереро и Джак Суагър искат нов шанс срещу Зиглър, но Джон Лауринатис ги отрязва и им казва, че вече нямат право да се занимават с него. Това вбесява Суагър и с помощта на Вики той започва да трупа победа след победа. (Бел. това е просто за всеки случай)
2. Бележки - За отстраняването на Ортън е ясно - просто давам някакво обяснение за двумесечната му липса, а и проблемите с Лауринатис са предпоставка за това. Крисчън-Шеймъс при мен замества Сина-Шоу като мач в клетка, но без глупави допълнителни условия, които да го правят по-предвидим. Контузията на Миз е, за да има време да си снима филма без да изчезва безследно от екран. Зиглър-Дел Рио пък е нещо с вече двумесечна история, а условието за куфарчето (а не направо мач за него) е за да се наблегне отново на това, че мачове за това куфарче трябва да се заслужат, а не се раздават току така, т.е. че е ценно.

Колкото до Джерико - идеята не е моя, видях я някъде още преди Over The Limit и много ми хареса. Джерико става шампион, тръгва си с титлата и отива на турне с Fozzy, никой не знае как да реагира. Не може да бъде овакантена титлата преди да минат 30 дни без защита, защото Джерико не е прекратил договора си, а просто си е тръгнал и няма намерение да се появява на шоутата.

3. Резултати

- Dolph Ziggler def. Alberto Del Rio - Чиста победа за Зиглър над двукратен бивш WWE шампион, като освен това се справя и с намесите на Рикардо Родригез.
- Steel Cage Match: Christian def. Sheamus - Лауринатис е край ринга и се опитва да помага на Крисчън. Шеймъс обаче е на път да спечели, когато от публиката се появява Big Show и затръшва вратата в лицето му. Да поясня: при мен Big Show бива уволнен след Over The Limit, като това е част от една по-особена история, която може би ще разкажа някой ден. И сега напада Шеймъс, подмазвайки се на Лауринатис, който след мача е много щастлив от промененото поведение на гиганта и победата на Крисчън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...