Guest Booker 2012: WHW Титлата/Издигането на Зиглър - Част 4 (Моят "Money in the bank")

След моя "No Way Out" с надеждите на Алберто Дел Рио да се сдобие по по-лесен начин с MITB куфарче е свършено - Зиглър го е победил. Джерико вече три седмици не се е появявал в ефир и титлата е все още в него. Big Show е направил своя търн, макар и с малко закъснение при мен. И продължаваме с...

МОЯТ "MONEY IN THE BANK"


1. Билдът

  • Започваме да отмятаме нещата едно по едно. Като за начало нещо важно - Джон Лауринатис казва, че след като Крис Джерико и World Heavyweight титлата все още ги няма и не е ясно как ще бъде решен този проблем, той не вижда друг изход освен да направи Money in the bank мача, който се очертава на едноименното ППВ, WWE Title Match Contract, т.е. само за WWE титлата. Нещо повече - на Лауринатис е дошла великата идея да направи мача изключително вклюващ само бивши WWE шампиони. Повече по билда на самия MITB мач няма да казвам, защото е встрани от историята, но няколко реда за някои от участниците...
  • Само споменавам, че сега на US шампиона Дел Рио не му остава друго, освен, както първоначално бе насрочено, да вземе участие в MITB мача на ППВ-то. Той веднага бърза да убеди Лауринатис, че след като Миз е контузен, той няма място в MITB мача. Лауринатис се съгласява. Последната седмица преди PPV-то обаче Миз се завръща и напада Дел Рио, след което обявява, че е отново в мача.
  • Big Show, който е помогнал на Крисчън да победи бившия световен шампион Шеймъс на "No Way Out", отново е взет на работа и става част от антуража на Лауринатис, като дори, като бивш WWE шампион, получава място в MITB мача.
  • Шеймъс иска отмъщение срещу Грамадата, но вместо това отнася бой на няколко пъти. Той все още държи да получи реванша си за световната титла и това.... все пак се случва. На house show няколко дни след No Way Out (т.е. 24 юни), Джерико се появява с титлата след като Шеймъс със сетни сили е победил в handicap match Грамадата и Дейвид Отунга. Той казва, че ако Шеймъс иска реванша си това е последният му шанс и ирландецът се съгласява. Джерико го побеждава изключително бързо (за това помага и WMD от Биг Шоу) и пред очите на шокирания и недоволен от развитието Джон Лауринатис шампионът казва, че "има нови 30 дни" и си тръгва. Тъй като шоуто не е записано, от него са показани само снимки и е разказана историята за реванша на ирландеца, станал жертва на плана на Джерико, който продължава с отсъствието си от екран, но вече е спечелил още 30 дни, в които може да държи титлата извън компанията, макар заради непоявяване да не му се плаща. Така Шеймъс остава с празни ръце, но като бивш WWE шампион също е включен в MITB мача, където да търси отмъщение от Грамадата.
  • Стигаме до Зиглър, който успява да запише победи срещу CM Punk и Daniel Bryan (при Пънк заради намеса на негов противник (без имена), но това не му се отразява зле, все пак е тръгнал фейс да става). Пред него обаче се изправя старо препятствие - Джак Суагър, който от "Over The Limit" насам е натрупал солидно количество победи с новия си тих образ и с помощта на Вики. Суагър напада Зиглър и иска нов мач. Зиглър се спуска смело и го губи, с което трябва да даде на Суагър мач за куфарчето. Зиглър казва, че ще го направи, но с допълнително условие - ако Суагър загуби, или той трябва да бъде уволнен, или Вики Гереро. Вики и Суагър се съгласяват и мачът за куфарчето е назначен за MITB.

2. Бележки - Защо пак Суагър? Ами защото натрупаха солидна история, която WWE така и не използваха за една по-дълга вражда. При мен Суагър е понатрупал победи след първия си опит, изглежда силен и сега отново напада, като победата му над Зиглър му дава право да поиска мач за куфарчето, тъй като Зиглър е казал, че точно това е необходимо. Допълнителното условие е за повишаване на напрежението. Така на MITB PPV-то пак ще има два мача за куфарче, но единият е 1-на-1, което е в голям контраст с другия, ex-WWE champions MITB мач от няколко души.

Обърнах внимание на MITB мача с бившите WWE шампиони (макар и да споменах само четирима от участниците), защото споменатите участници до момента имаха място в историите на Зиглър и световната титла. Това е. По-подробно за този мач, билда му и какво се случва - ако някой ден се захвана да описвам другите истории в моя вариант.

И стигаме до големия план на Джерико - все още под договор с компанията, държи титлата като заложник едва ли не и не се появява в ефир с нея. Прави една единствена защита на house show, за да се вмъкне в границите от 30 дни преди титлата да бъде овакантена и за да даде на Шеймъс (макар и прецакващо) неговият реванш. След като го прави той отново изчезва, защото има нови 30 дни. Хитра работа.

3. Резултати

- WWE Title Contract - Money in the bank Ladder Match (ex-champions only): Alberto Del Rio vs. The Miz vs. Sheamus vs. Big Show vs. ..... (няколко други, които обаче нямат място тук) - Резултатът също не е за този пост. Знам, че много неща не описвам, но просто нямат връзка. Това е мач за WWE Title Contract все пак.
- Ladder Match - Money in the Bank on-the-line (Briefcase vs. Career): Dolph Ziggler def. Jack Swagger - С което окончателно се справя с доскорошните си партньори и запазва куфарчето.
- ВАЖНО: Веднага след мача си със Суагър, Зиглър взима микрофона и казва, че има новина и тя е, че ще кашира куфарчето си в следващия един месец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...