Guest Booker 2012: WHW Титлата/Издигането на Зиглър - Част 5 (Моят "SummerSlam")

И дойде време за края, за последния месец - Зиглър приключва веднъж и завинаги с Джак Суагър и Вики Гереро, които трябва да решат кой да бъде уволнен (не ни касае), никой не претендира за неговия куфар и на MITB PPV-то той казва, че ще кашира в рамките на един месец. Няма обаче голям избор - Джерико е защитил титлата си срещу Шеймъс с изненадваща поява на house show и сега отново "отсъства", което означава, че единственият активен световен шампион е WWE шампионът. За него обаче има и друг проблем - след MITB има нов Mr. Money in the bank, с ексклузивен договор за мач за WWE титлата. И идва време за RAW 1000 и SummerSlam, или поне онези части от тях, които ни засягат. Този път по-подробно, за да стане ясна идеята ми.


МОЯТ "SUMMERSLAM 2012"


1. Билдът

  • RAW 999: Във връзка с една друга история, отчаяният Джон Лауринатис решава, че трябва да е в по-добра светлина като GM и като една от мерките заявява, че е забранил световният шампион в тежка категория Крис Джерико да бъде допускан до house show-та, за да не може отново да направи номера от миналия месец и с фиктивна защита на титлата си да си спечели нови 30 дни далеч от ринга. Нещо повече - Лауринатис казва, че RAW 1000 се пада 29-тият ден от новите 30 дни на Джерико  и ако той иска да остане шампион, ще трябва да се появи на шоуто и дори да защитава титлата. При тази новина Грамадата изявява желание да се изправи срещу Джерико. Шеймъс обаче припомня, че той е бившия шампион и заслужава мач. Лауринатис първоначално мисли да се съгласи с протежето си Big Show, но във връзка с "по-добрата си светлина" решава да се съобрази и с Шеймъс и казва, че следващата седмица ще стане ясно какво е решението му... стига Джерико да се появи. Долф Зиглър пък не успява да издържи дори седмица без да си навлече неприятности и влиза в спор с Daniel Bryan. Спорът им се засилва в SMACKDOWN и е обявен мач между двамата за RAW 1000.
  • RAW 1000: Долф Зиглър побеждава Daniel Bryan в силен мач, какъвто е ясно, че двамата могат да направят. Малко след това Крис Джерико се появява в RAW (и TV шоу изобщо) за пръв път от около 60 дни. Той казва, че е бил измамен от Джон Лауринатис, но няма да позволи титлата да бъде овакантена, тъй като той е най-добрия, той е световния шампион и друг не може да претендира за златото. Лауринатис се появява доволен на рампата и казва, че сега е моментът да обяви решението си кой ще е противник на Джерико. Започва музиката на Зиглър и той излиза с куфарчето и съдия, подминава онемелия Лауринатис (явно е, че той е имал други планове) и устремено се насочва към ринга. Джерико, осъзнал какво го чака, го посреща с Codebreaker, след което взима куфарчето и го забива в главата на Зиглър. Джерико се прибира зад кулисите, а Зиглър само се усмихва на ринга, докато бавно се изправя. Зад кулисите Джерико влиза в офиса на Лауринатис и му крещи, че няма да защитава титлата си нито срещу Зиглър, нито срещу който и да е друг. Лауринатис му казва, че в противен случай златото ще бъде овакантено. Джерико се замисля и въпреки гнева си пита какви са възможностите. GM-ът му отвръща, че записите на SD са на следващия ден, последния 30-ти ден, оставащ на Джерико. Ако се съгласи да защитава титлата там ще се вмъкне в срока и ще остане шампион... стига да спечели мача. Джерико се съгласява, стига Зиглър да не бъде допуснат до шоуто (заради опасността от каширане, да). Лауринатис се усмихва и урежда за SD троен мач за титлата - Джерико срещу Грамадата срещу Шеймъс. Също зад кулисите Зиглър се разхожда с куфарчето и усмивка, когато е настигнат от репортер (Мат Страйкър, примерно). Зиглър обяснява, че ще намери начин да покаже лицето си в SD, но това не е от такова значение, защото... има и друг шампион. Въпреки изказването му той не се опитва да кашира титлата срещу WWE шампиона същата вечер. Т.е. около 30 минути от RAW 1000 отиват за WHW титлата, защото тя е важна.
  • И сега останалото. В SD е пуснат клип със Зиглър, в който той се подиграва на Джерико и позорното му бягство в RAW и казва, че Шеймъс или Шоу (защото Джерико няма да запази титлата си) трябва да са готови за следващия си опонент - него (Зиглър). Джерико, който е в шоуто, е бесен от изказването. Той все пак успява да спечели тройния мач за титлата (побеждавайки Грамадата и Шеймъс). След мача е пуснато второ видео със Зиглър, в което той обяснява, че то е било подготвено в случай на победа на Джерико. Зиглър "кани" Джерико да се появи в RAW 1001, а не отново да "бяга", като обещава, че няма да кашира куфарчето си. Иска просто да поговорят. В RAW Зиглър излиза и чака... И Джерико се появява, макар да стои настрана от Зиглър, защото му "няма доверие". И тук е моментът Зиглър да блесне с едно дълго промо за това как стоейки настрана от WWE Джерико не доказва, че е "най-добър на света", а че е страхливец, който не иска да признае, че вече не е толкова добър, колкото е бил някога; че Зиглър вече е надминал Джерико откъм умения и прави неща, които Джерико не си е представял; че Зиглър може без проблем да победи Джерико в мач и не е необходимо да го напада изненадващо с куфарчето си. Зиглър казва, че още отсега обявява, че ще кашира MITB куфарчето си на SummerSlam... за World Heavyweight титлата. И тъй като това ще е почти към края на новите 30 дни на Джерико, за него е по-добре да се появи и да се опита да опровергае Зиглър. От него зависи дали ще го направи или ще избяга отново. Джерико, повлиян от всичко, казва, че не вярва на Зиглър и на това, че той ще издържи да не кашира куфарчето си преди това. Зиглър се усмихва, просва го със Zig-Zag, взима куфарчето... и вместо да извика съдия се усмихва отново и се прибира зад кулисите. Джерико се появява в следващото шоу бесен заради Zig-Zag-a и не само приема предизвикателството, но и казва, че по пътя към SummerSlam Зиглър го чака ад. Следват атаки, промота, отборни мачове и т.н. Основата на враждата е всичко досега, както и уменията на двамата, че единият е минало, другият бъдеще, че единият е световен шампион за 7-ми път, а другият е бил такъв 12 минути и т.н.

2. Бележки - С Браян, бивш световен шампион, давам на Зиглър едно подбутване нагоре. Дали добрите мачове през тези четири месеца и спечелените вражди с него, Алберто Дел Рио и провелата се на две нива вражда със Суагър са достатъчни - не знам. Според мен са и са един от по-реалистичните начини Зиглър да бъде издигнат преди враждата си за световна титла с Джерико. Мисля и че добре подхождам с билда й, защото хем Джерико получава сериозен стимул да не продължава с "отвличането" на световната титла и липсата си, хем Зиглър не излиза подлец, защото вместо да кашира на изморен опонент, той дава на Джерико месец за подготовка. Все пак феновете вече го подкрепят и той е нещо като cool heel или tweener.

Мисля и че въпреки липсата на световната титла за 2 месеца, постоянното поддържане на интереса към нея с въпросите "какво ще стане" и много внимание, което й се отделя от RAW 1000 нататък, ще я направят доста по-важна.

3. Резултати

- World Heavyweight Championship (Money in the bank Cash-in): Dolph Ziggler def. Chris Jericho (c) - New Champion. Очакван резултат? Може би. Но пък според мен правилен край на четиримесечния път на притежател на куфарчето, всяка история на когото се е въртяла около него, както и на историята с липсващата световна титла.

Това е от "проекта", поне от частта му "WHW Титлата/Издигането на Зиглър". Евентуално в близките седмици може да се захвана да разкажа и виждането си за останалите истории от WrestleMania (моят вариант отново, който не е толкова различен от реалната) до приближаващия SummerSlam. Може, казах. Мерси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...