Препоръчан сериал: "Community"

След като преди известно време ви препоръчах нещо доста сериозно за гледане под формата на "Breaking Bad" (постът можете да прочетете тук), сега е ред на нещо комедийно, нещо за разпускане. И 20-минутното забавление, за което избрах да пиша, носи името "Community".

Изключително силна промо-снимка, на която попаднах чак при подготовката на този пост :D

В него става дума за обществения колеж "Грийндейл" и за няколко от студентите в него. Главният герой (или поне в началото може да го определим като такъв) Джеф е бивш адвокат/плейбой/мързел на 30 и няколко години, който е загубил адвокатските си права след като става ясно, че дипломата му не е от Колумбийския университет, а е от държавата Колумбия и той я получил чрез e-mail... т.е. фалшива е. Сега, за да може да се върне към работата, която обича, той трябва да прекара няколко години в обществен колеж, където да придобие истинска диплома. На него обаче не му се учи особено, а и не взима обществения колеж насериозно, и вместо това още от самото начало се впуска в други занимания, като свалянето на първото добре изглеждащо момиче. Нещата се развиват така, че малкото му начинание води до сформирането на малка, но сплотена учебна група от новобранци в колежа, идеята на която е членовете й заедно да учат по испански... макар през повечето време да се занимават с други неща.

В групата има какви ли не индивиди, всеки от които с някаква своя специфична особеност. За Джеф ви казах. Рита е момичето, по което той си пада, и което е най-ужасният идеалист и инат в групата. Имаме малката (едрогърда) Ани, която е имала проблеми с гнева в гимназията; имаме майка на две деца, която току що се е разделила с мъжа си; стар дърдордко (мразя тази дума, но е подходяща); имаме и Трой и Абед, но опознаването на тях ще оставя на вас.

Тук идва трудната част - да ви убедя, че си струва да опитате "Community" при условие, че малката част от историята му не ви е допаднала (което ще е разбираемо). Ами... да започнем с това, че има голяма вероятност да се забавлявате. "Community" е изключително лек, приятен и разтоварващ сериал. Чудатостите на всеки в колежа (например японец, преподаващ испански, или деканът, който има доста сбъркана сексуалност) правят "Greendale" да изглежда като едно доста весело място. Огромен плюс, лично за мен, е, че в много от епизодите има множество шеги, свързани с някой феномен на съвременната поп-култура. Било то зомби-апокалипсис, гражданска война (тук под формата на пейнтбол) или нещо друго в тази насока. Иначе схемата ви е позната - седем души формират учебната група на Джеф, като в епизодите най-често има една-две паралелни истории за тях. Както в повечето комедийни сериали, всъщност.

Може би най-добрата новина е, че според мен "Community" държи едно много добро ниво през всичките епизоди на излезлите си до момента три сезона (в момента се снима четвърти). Ако ви хареса от самото начало, т.е. първите няколко епизода, най-вероятно ще ви хареса всичко останало (макар по-нататък фантазиите на някои от героите да излизат тотално извън контрол).

И така: какво по-добро за почивка на мозъка и тялото ви от един неангажиращ комедиен сериал в очакване на началото на учебната година, семестъра или просто вечер след работа? Да, знам това е глупав въпрос... Има много по-добри неща за правене, но ако нямате възможност и сили за тях, "Community" е много добър вариант за оползотворяване на "мързеливото ви време". Можете да го откриете в любимите си торент-тракери. Не, че подкрепям пиратството или нещо такова. Хах, муахаха!

PS: Все пак Абед е голям плюс и трябва да му се обърне внимание. Знаете как повечето комедийни сериали имат един по-особен, второстепенен герой, който бързо става любимец и може би едно от най-добрите неща за конкретния сериал? Барни в "HIMYM" или Шелдън в "TBBT", например. Е, Абед е "човекът" тук. Дори заради някои от неговите странности си струва да дадете шанс на сериала.
PS2: Ако не разбирате съкращенията в горния послепис значи може би не сте фенове на жанра на комедийните сериали. В такъв случай по-добре си пуснете порно.
PS3: Чеви Чейс играе "стария дърдорко". За тези, които знаят кой е Чеви Чейс :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...