WWE SummerSlam 2012 - Превю (в последния момент)

SummerSlam 2012 е тази вечер (при нас, в България, де факто е "тази нощ", тъй като започва в 03:00) и зареден с енергия и желание за писане, реших, че колкото и излишно да е, ще напиша "очакванията" си за него в последния момент. Кавичките са заради простичкия факт, че не ми дреме особено за SummerSlam. WWE определено са на приливи и отливи в последно време, интересът ми към продукта им също. Уж това е най-голямото им PPV за лятото, а просто не се справиха добре с развиването на историите за него, макар че RAW вече е 3 часа всяка седмица (и това между другото го прави още по-труден за гледане).


LESNAR VS. TRIPLE H

Това е мачът. Мачът, който феновете желаят да видят, мачът, който има потенциала точно заради това да продаде по-добре PPV-то. Леснър е отново в WWE от 5 месеца, това е пето PPV оттогава и едва негов втори мач. Което говори колко "добре" се възползват WWE от инвестициите си. Проблеми тук много, като основният е в развитието на историята. Влачиха я четири месеца, като една седмица не се случваше нищо по нея, а на следващата ННН се караше с Пол Хеймън (като представител на Леснър), но в действителност отново не се случваше нищо. В последните седмици Леснър се появи... и отново не се случи нищо съществено, освен "счупването" на ръката на Шон Майкълс. Лично аз щях да съм много по-заинтригуван, ако бяха наблегнали повече на тази история, ако тя получаваше повече време в RAW (правейки го по-интересен), ако просто се случваха неща. В този си вид билдът, който този мач получи, щеше да е ОК, ако беше събран в 4 или 5 седмици, т.е. ако мачът се бе състоял на "No Way Out" примерно. Тогава щях да съм ОК. WWE обаче решиха да го забавят за SummerSlam, което донякъде също е добро решение, но през последните 4 месеца около Леснър-ННН не се случваше нищо интересно, а трябваше и можеха да се случат много неща.

Все пак това си е dream match и ще си струва да се види. Интересно ми е дали ще подходят като със Сина-Леснър и ще е по-скоро смесица между ММА бой и кеч. Сигурен съм в едно: ННН ще даде с пъти по-сериозен отпор на Леснър, от този, който му даде Сина на Extreme Rules, т.е. мачът ще има повече кеч-елементи. Победата на Леснър тук е просто задължителна. Аз бях един от малкото хора (изглежда), които подкрепиха победата на Сина в мача му с Леснър, но тук Triple H трябва да падне, за да е възможно Леснър да бъде разглеждан като заплаха и занапред и още по-важното - да може да продаде някое друго PPV.

ОСТАНАЛИЯТ КАРД

Като цяло проблемът с build-а се наблюдава във всички вражди. Лично аз, след Леснър-ННН, най-много имам интерес към Chris Jericho vs. Dolph Ziggler, защото това има потенциала да е страхотен мач. Колкото и да е странно, следващата най-добре билдната вражда според мен бе Brodus Clay vs. Damien Sandow, а такъв мач дори не е обявен официално (макар че според мен шансът да го видим е огромен). Има си основа (извисеният интелектуалец срещу пошлия псевдо-забавен кретен), имаше атаки, няколко лоши думи (мисля). Приятна midcard враждица, трябваше да я има в карда и АКО има такъв мач, аз ще се насиля да го изгледам, колкото и да мразя да гледам мачове на Бродус Клей. Sandow FTW!

Другото е от лошо по-лошо. Сина-Пънк-Грамадата не трябваше да се случва, поне не сега. Без Big Show мачът щеше да изглежда много по-солидно и значим, което щеше да се отрази на вида на PPV-то като цяло. Show може и да не смъкне от качеството на самия мач (което обаче ме съмнява), но пък смъква от престижа му, ако мога така да се изразя. Пънк, ако ще губи титлата преди Royal Rumble 2013, не трябва да я губи в троен мач с подобен незапомнящ се build. Трябва някаква по-солидна история, трябва да е 1 на 1.

Alberto Del Rio vs. Sheamus изобщо не желая да го коментирам. Скучен шампион, скучен претендент, скучна история, скучен мач (предполагам). Само поява на Зиглър може да ме накара да гледам. Kane vs. Daniel Bryan звучи ОК, но нямаше никакъв build. Просто мачът бе обявен като част от наказанията, които Браян търпи заради отношението си към AJ преди. Добре, ако го разглеждаме само като наказание - приемам, но можеше да направят поне малка история, поне нещо, което да покаже двамата в един кадър преди PPV-то. Мачът за отборните титли също е ОК, но се случва с месец закъснение. Primetime Players вече трябваше да са шампиони. Отново прекалено проточена вражда, която само загуби от това.

Mysterio vs. Miz е филър, колкото да им намерят място. Отново никаква история (започвам да се чудя какво толкова се случва в тези 3-часови RAW-ове). Виж, preshow мача, който ще се състои преди самия SummerSlam, ми се вижда доста по-интересен: Antonio Cesaro (по-познат като Claudio Castagnoli) vs. Santino Marella за US титлата. Ах, искам смяна на титлата! Не правят нищо смислено със Сантино, покрай него и с титлата, а Claudio... така де, Antonio заслужава титли, в която и компания да е.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Макар в карда на SummerSlam 2012 да има горе-долу интересни като имена на участниците мачове, големият минус е, че тези мачове имат много нищожна или направо никаква история зад себе си, което е грях (да, отново - RAW вече е 3 часа, по дяволите!). Кечът е шоу, което разчита на емоцията. Това се вижда и в самата му структура - седмичните шоута трябва да разказват за враждите на кечистите, за да се създаде интерес в зрителя и той да си плати за месечното PPV, за да види мача им. Такъв интерес за мачовете на тазгодишния SummerSlam WWE не успяха да създадат. Сега можем само да разчитаме, че нивото на мачовете поне ще е добро и ще се случи някоя интересна и приятна изненада (защото това винаги е последната надежда).

PS: Divas мач и Ryback скуаш, в който той бие двама-трима анорексици, не желая да гледам. Добавянето на подобни глупости в последния момент е по-безсмислено и от писането на превю за PPV-то в последния момент. Само ще "загрози" SummerSlam.
PS2: Ако не сте особено наясно - утре сутринта, най-късно в 07:30/08:00, SummerSlam вече трябва да го има в zamunda. И ако сте имали нужда от тази информация - не, не е нужно да ми благодарите!
PS3: Сър Брок Леснър, Сър Брок Леснър - бащата на грубия побой! Бащата на грубия побой! Triple H в кръв, в кръв, в кръв! Да го боли, да плаче, да търси дедо си! Да го боли, да плаче, да търси дедо си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Книги: "Половин свят" на Джо Абъркромби

Младеж, който отчаяно иска да е добър войн, но природата му го кара вместо това да е твърде добър човек. Момичето, което е твърде добро ...