Размисли и страсти за WWE: Леснър, Джерико аут, Сина-Пънк

Летните следобеди предразполагат човек към писане, особено когато става дума за някое негово хоби. Точно затова се хванах да драсна по няколко реда за три теми от WWE, които ми се струват важни в момента. А и защото мнението ми, подобно на мненията на хилядите други "интернет смаркове", е супер значимо... Хехехе, right. И все пак:

ЛЕСНЪР
"Хир камс дъ пейн, костюмарче!"

Да кажа, че WWE не използват оптимално Брок Леснър, ще е сериозно смекчаване на истината. WWE са кретени. По време на престоя си в UFC Брок Леснър успя да достигне нови висини в привличането на парите на феновете. Според слуховете WWE са се бръкнали доста дълбоко, за да го върнат отново на кеч-ринг, при това при нелепи условия (нещо от рода на 24 появи в рамките на една година, за които Леснър ще получи 5 милиона долара). Доколко слуховете са верни е друг въпрос, но по малкото му появи от април досега изглежда, че поне в броя на договорените участия има някаква истина.

So… дават една камара пари за него, използват го добре за 1 месец (продължавам да съм на мнение, че загубата му от Сина беше правилна и имам силни аргументи в защита на това твърдение), след което нещата тръгват надолу. „Счупи” ръката на ННН веднага след Extreme Rules, след което „напусна” и нямаше негова поява с месеци, а точно след Extreme Rules Леснър пареше. Всички фенове искаха да гледат него, а не Сина срещу Джони Л. или нещо подобно. WWE обаче влачиха в продължение на 4 месеца враждата Леснър-ННН, която донякъде заради това просто не се получи добре. На SummerSlam Леснър би и... сега „напусна” отново, за да запазят останалите му по договор участия за следващите 6-7 месеца. Сигурно ще го видим пак около „Survivor Series”, защото WWE не смеят да го буукнат в мач на някое по-малко ППВ, макар че ако бяха подходили правилно с него, по 1 ППВ мач с него на почти всяко ППВ, щеше да вдига поне с няколко хиляди броя на покупките на това ППВ. Дори нямаше да има нужда от сложен билд и негови появи на седмичните шоута – предварително записани клипове и Пол Хеймън щяха да вършат тази работа, а това да видиш Леснър на ринга щеше да струва пари.

Но се вживявам прекалено много, мислейки си, че разбирам от бизнес повече от големите глави в Кънектикът. Но трябва да си сляп, за да не видиш, че Леснър можеше да върши много повече (особено в 3-часовите RAW-ове) от това да излезе за по някой 10 минутен сегмент на шоу. И това ме дразни.

ПОРЕДНОТО НАПУСКАНЕ НА ДЖЕРИКО

Крис Джерико отново излиза в „почивка” след загубата си от Долф Зиглър в WWE Contract vs. MITB Contract мача в тазседмичния RAW. Разбира се, това е кеч, и този мач всъщност бе просто начин да се оправдае пред незапознатите фенове липсата на Джерико, който започва турне с бандата си „Fozzy”. Този му престой в компанията бе най-кратък – едва 8 месеца, даже не са пълни, като 30 дни от тях бе „наказан” и не се появяваше в шоутата (отново заради турне на „Fozzy”). Предните му престои бяха доста по-големи - от 1999 до 2005 и от края на 2007-ма до края на 2010-та. Дано следващият не е едва 3 месеца...

Равносметката? Аз лично съм доволен. Джерико де факто не постигна нищо за самия себе си, но пък направи нещо много по-важно: направи редица добри мачове с по-млади от него кечисти (помагайки им „да изглеждат добре”), направи запомняща се вражда и два солидни PPV мача с CM Punk (което май беше и целта на завръщането му), успя да помогне интересът към мачa за WHW титлата на Over The Limit да стане от „никакъв” до „доста голям” само с добавянето си към него; за финал – направи приятна вражда с Долф Зиглър, от която Зиглър само спечели, макар Джерико (правилно) да спечели мача помежду им на SummerSlam. Добрият пич Крис, в обши линии. Върна се, помогна на няколко младока и пак си тръгна да се занимава с другите си интереси. Gg, gl, чакаме следващата му поява.

СИНА СРЕЩУ ПЪНК... ОТНОВО

Почти сигурно е... Пардон, абсолютно сигурно е, че главният мач на “Night of Champions” ще е между CM Punk и Джон Сина за WWE титлата. Забавно – Пънк, който е шампион от над 9 месеца, ще се озове чак сега в главният мач на PPV, просто защото ще защитава срещу човека, който бе в главните мачове на почти всяко PPV през тези 9 месеца. Но WWE поне направиха това част от историята, с което и оправдаха този мач.

Аз лично съм „за”. Първо, това, че Пънк бе в сянката на Сина (и донякъде Скалата, Леснър, ННН) по време на почти цялото си царуване с уж най-важната шампионска титла в компанията, е страхотна основа за нов мач между двамата. Второ, това в момента са двете „топ кучета” в WWE и мач между двамата би следвало винаги да създава интерес и да носи пари под формата на PPV покупки. Трето, нещата за момента се развиват много добре. Търканията между тях започнаха още след тазгодишния „Money in the bank”, като до момента нещата се развиваха доста леко (заради намесата на Big Show) и дори в тройния мач на “SummerSlam” те почти не се докоснаха, с което и физическата конфронтация между двамата все още не се е изтъркала (т.е. чакаме бой в следващите RAW-ове). Четвърто, двамата имат горе-долу солидна химия и могат да направят добър мач. Благодарение на Пънк, разбира се. Сина винаги се нуждае от някой, който да изстиска нещо добро и свежо от него. За съжаление това нещо никога не е животът му.

Единственото ми опасение е, че Сина може да стане шампион (за 11-ти път, мамицата му) и да сложи край на наистина солидното (и много интересно) шампионство на Пънк, който, ако има правилните противници и истории, може да държи колана до “Royal Rumble”, където, както вече знаем, Скалата ще получи мач за златото. Та да, това ме тревожи – че в родния Бостън Джони Бой ще стане ОТНОВО шампион. Всички (нормални) мразим Джони Бой. Омръзнал ни е. Много.

PS: Кечът в момента е скучен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...