Препоръчан сериал: "Go On" с Матю Пери

Не знам дали вече сте забелязали една доста забавна снимка в 9GAG (защото, нали, вече всички станахте яките 9gag-ъри... пфъ) на която Матю Пери показва на Джон Чо и едно момиче... Какво, по дяволите, правя? Говоря за ето тази снимка:


Наистина щяха да са ми нужни хиляда думи. Не схванахте? Потупвам ви утешително по главите. До вчера си мислех, че е от "Mr.Sunshine" или нещо подобно – един (май неуспешен) сериал с Пери отпреди 1-2 години, а то взе, че се оказа, че е от някакъв нов, носещ името „Go On”. И взех, че го пробвах.

Пери, познат ви абсолютно сигурно като Чандлър от „Приятели”, е в ролята на Раян Кинг – водещ на радио шоу за спорт, чиятo съпруга съвсем наскоро е починала. Той е твърдо решен да се върне възможно най-скоро на работа, но шефът му (Джон Чо, който пък може би познавате като Харолд от „Харолд и Кумар” и MILF Guy #1 от „Американски пай”) не е съгласен. Вместо това той го праща на групова терапия за хора, които "наскоро са загубили някого" или някаква подобна глупост. Самият Кинг (Пери) също я счита за глупост и се опитва да се измъкне, но (разбира се) лека-полека започва да разбира, че може би има нужда от това.

Да гледаш сериал/филм с някой от актьорите от „Приятели” и да се опитваш да ги възприемеш в друга роля освен добра познатата от сериала е изключително трудно. Повечето от вас, които са се сблъсквали с подобна ситуация, сигурно са наясно. На Пери горе-долу му се получава... Казвам горе-долу, защото той самият носи аурата на Чандлър. Може би просто Матю Пери винаги е играл Матю Пери, но с различни имена. В до момента излезлите три епизода се забелязва, че героят му Раян Кинг има някакви собствени особености, но отново налице е острият сарказъм и използването на чувството за хумор като защитна стена, които напомнят за Чандлър.

И все пак това не е чак такъв проблем. Засмях се, даже няколко пъти. Не съм сигурен, но май ми хареса повече от всичките десет епизода на „Anger Management”-а на Чарли Шийн. Давам го просто като пример за нов комедиен сериал, пък и има леко сходство в момента с терапията. На българина подобни неща му изглеждат твърде далечни, но няма да съдим американците за странните им нужди.

Трудно е да се дадат генерални оценки за "Go On" след едва три епизода, но започва горе-долу обещаващо – има смях, но има и необходимия драма елемент, който концепцията на шоуто изисква. Проблемът ми обаче е, че Пери някак не успява да изглежда като човек, който наскоро е загубил любовта на живота си. Да, знам, че сериалът се казва „Go On”, но come on…

Слаб опит за игра на думи, да? Да? Не? Ще вляза във форма някой ден. Казвам ви го редовно. Основното е, че може да пробвате „Go On”, в случай че искате да дадете шанс на някой нов комедиен сериал (пробвали сте „Community”, надявам се) или пък това, което гледате в момента, е към края си (когато четете този пост вече ще съм приключил седмия сезон на „American Dad” и ще съм много тъжен). Надеждата ни може да е, че това шоу ще става все по-добро и няма да бъде спряно след първия сезон.

PS: Интересно е, че написах „Матю Пери играе Матю Пери”, при условие, че в шоуто, в което в момента участва Мат ЛеБлан (Джоуи) той играе измислена версия на себе си... и в определени моменти доста напомня на самия Джоуи. Кофти. Най-големият ти успех да хвърли сянка върху кариерата ти като цяло. Не, че и той и Пери са за оплакване, де. Сериалът с ЛеБлан се казва „Episodes”, между другото, но далеч не е обичайната „ха-ха” комедия, така че имайте едно на ум, ако решите да пробвате и него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Книги: "Половин свят" на Джо Абъркромби

Младеж, който отчаяно иска да е добър войн, но природата му го кара вместо това да е твърде добър човек. Момичето, което е твърде добро ...