WWE Night of Champions 2012 - Превю

Мислех, че съм поствал нещо друго след поста за Пънк след миналоседмичния RAW, но както личи - не съм, а сега, седмица по-късно, отново ще пиша за кеч. Най-накрая мога спокойно да напиша превюто за "Night of Champions", защото остава само един SMACKDOWN преди него, като на този SD едва ли ще се случат много неща (освен официалното обявяване на мача за интерконтиненталната титла). Но да започнем по ред...

Как да не мразиш зеления кучи син...

По мое мнение "Night of Champions" в момента има много добър кард, като някои от мачовете в него имат доста голям потенциал. Още по-важното е, че почти всеки мач получи приличен build, но на това ще се спра по-надолу. Тревогата ми е друга - WWE успяват да направят доста прилично PPV, когато повечето мачове почти нямат смислен build (визирам "SummerSlam"). Тревожа се дали пък сега, когато някои истории бяха доста добре развити, няма да получим разочароващо PPV. Има логика в притесненията ми, да?

Нека обаче обърнем внимание на мачовете един по един, като не съм ги наредил по важност, а изцяло random.

1. Randy Orton vs. Dolph Ziggler - От около година и половина гледаме Ортън в доста скучни вражди, които обаче предлагат доста приятни PPV мачове. Сега, имайки предвид, че скоро той трябва да се заеме със снимките на "12 Rounds", е изключително важно да дадат на Зиглър да го победи. Нещата се наредиха перфектно - и двамата имат по една победа, този мач решава всичко. Що се отнася до качество, шансовете са големи това да е един от мачовете на вечерта, така че няма как да имам нещо против.

2. World Heavyweight Championship: Sheamus (c) vs. Alberto Del Rio - Тази вражда се превърна в същинско мъчение, което WWE незнайно защо не прекратяват. Историята около забраната на Brogue Kick-a, макар да сме я виждали и преди, малко позакрепи враждата и най-накрая я направи поне малко по-поносима, но все пак и двамата са ми адски омръзнали. Искам Шеймъс да загуби титлата, но още повече не искам Дел Рио да става шампион. Най-добрият вариант за мен тук е Шеймъс да запази, след което Зиглър, вече победил Ортън по-рано вечерта, да кашира куфара и да си тръгне с титлата. Друг резултат (най-вече победа на Дел Рио) ще ме разочарова сериозно.

3. Divas Championship: Layla (c) vs. Kaitlyn - Лейла запазва или поне така ми се вижда по-смислено. Не е за вярване, но през последните седмици WWE направиха някаква история с дивите с това как Ийв се подмазваше и на шампионката, и претендентката. Много на място ще е нейна поява, която по някакъв начин да реши мача, а оттам на Hell in a Cell Лейла да защитава срещу Ийв. Вече втора седмица гледам divas сегментите в RAW... това говори добре за тях.

4. No1 Contender's Battle Royal (YouTube Pre-Show Match) & US Championship - Пиша ги заедно, защото са твърде свързани. За който не е разбрал - вече обичайният безплатен YouTube мач преди PPV-то този път ще е кралска битка, победителят от която ще се изправи срещу американският шампион Антонио Сизаро (ОЛЕ!) в мач за титлата по-късно в самото PPV. Не очаквам да е някое важно име, така че най-правилно би било Сизаро (ОЛЕ!) да запази, като мачът с опонента му (който и да е той) може да даде начало на по-голяма вражда за титлата, която да кулминира нa "Hell in a Cell". Най-много се радвам, че Сантино няма да получи ей така нов реванш (след този от RAW), а и от началото на годината чак сега поне малко ми пука за US титлата, закопана по време на неговия reign. Затова и нямам против, че билдът за мача за нея ще е на самото PPV.

5. WWE Tag Team Championship: Kofi Kingston/R-Truth (c) vs. Kane/Daniel Bryan (Team Friendship :D) - Това е един от мачовете, за които най-много ми пука. Честно казано не съм много доволен как Кейн и Браян взеха претендентското място на Primetime Players. Щях да съм по-ОК, ако PTP бяха останали претенденти (набраха инерция този месец), бяха взели титлите и чак след това да имаха мач с Браян/Кейн за тях, но WWE решиха да оползотворят възможно най-бързо много прилежно и подробно разказаната история по събирането на двамата "имащи проблеми с гнева кечисти". ОК, живи и здрави, стига Кейн и Браян да вземат титлите. Малко странно ще е, тъй като са току-що сформиран отбор, но все може да се намери начин. Искам нови шампиони. Много!

6. IC Championship: The Miz (c) vs. ? - Това е единственият мач, който в момента на писането на поста (вторник вечер) все още не е ясен. Тук build почти нямаше, но това ще зависи от това как ще извъртят нещата в последния SMACKDOWN. Миз победи Рей Мистерио на "SummerSlam" и му докара сътресение (ама наистина :D ). Спомена го два-три пъти по шоутата, а в последния RAW и излезе да го "дразни" с титлата в ръце, така че има нещо. Самият Мистерио пък се забърка в историята между Син Кара и Коуди Роудс, като така замеси и Миз (с отборния мач миналата седмица). Коуди без да иска ритна партньора си Миз, а тази седмица направо си го нападна и се вторачи в титлата. Имаме троен, а по-добре и четворен (със Син Кара) мач за Night of Champions. Просто трябва да го направят официално.

7. WWE Championship: CM Punk (c) vs. John Cena - И стигаме до черешката на тортата и буквално най-големият мач между "редовни" кечисти, който WWE могат да предложат към днешна дата. След като миналата година имаха доста подробна двумесечна вражда, тази година определено го карат по-кратко, макар сякаш билдът да е вървял цяла година с това как Сина наистина отнемаше светлината на прожекторите от Пънк. Миналият месец Big Show беше разсейващият елемент, а този месец имаше няколко - през повечето време Джери Лоулър, а в последния RAW и Брет Харт. Т.е. Сина-Пънк изобщо не са се изтъркали, тъй като преките им конфронтации бяха адски малко, като същевременно мачът им е доста добре изграден. Искаме или не най-вероятно двамата ще ни занимават до края на годината. Конкретно тази неделя обаче залогът е висок - Пънк ще е шампион от вече над 300 дни и ако победи Сина в родния му град това царуване с титлата ще стане още по-страхотно. Ясно е, че съм твърдо зад Пънк, и, тъй като ме съмнява да му дадат чиста победа, възлагам огромни надежди на намеса на Пол Хеймън, който да му помогне да запази златото. Но важното е, че щом отсега съм загрижен и усещам емоцията, значи нещата са на ниво.

В заключение... очаквам, или по-скоро искам само две смени на титли - Зиглър да кашира куфара си и да си тръгне с World Heavyweight титлата и най-накрая да получим нови отборни шампиони. Това е. В абсолютно всички други мачове смяна на шампионите според мен ще е грешна и няма да съм доволен. Във всеки един от останалите reign-ове има още много хляб. Ако нещата се развият както искам изобщо няма да смятам, че PPV-то е било предвидимо. Напротив - има много въпросителни и това е хубаво. Сега остава да видим какви ще са резултатите и какво ще е качеството.

PS:
Мисля, че е нормално да не очаквате поява на Джери Лоулър под каквато и да е форма. Без какъвто и да е сарказъм - дано се оправи възможно най-скоро с колкото се може по-малко усложнения. Но и да осъзнае, че е време да спре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Riot, а не Carnage, ще е злодея във филма Venom (SDCC'18)

Една от големите загадки около филма "Venom" с Том Харди вече има своя отговор. Симбиотът Riot ще е злодея в историята, стан...