"Abraham Lincoln: Vampire Hunter" - Ревю

Някои идеи са толкова нелепи, че чак са яки. Предното изречение не е пример за това, но както и да е. Още когато чух за "Abraham Lincoln: Vampire Hunter", идеята ми се стори хем глуповато странна, хем забавна, но пък добрата новина беше, че е в ръцете на Тимур Бекмамбетов, който с "Wanted" доказа, че може да прави доста приятни за окото, макар и не особено "дълбоки" екшъни. Но да, "дълбок" екшън трудно се намира.

След като изгледах филма, нека го синтезирам така - хитра идея, не особено силен сценарий с множество клишета, но за сметка на това шарена и приятна визия и готини екшън сцени (никога не съм си мислил, че ще харесам толкова "преследване" с коне... като го изгледате ще разберете).

Ей така, да е по-шарен постът: Случайна промо-картинка на Линкълн с неговата вампироубиваща брадва.

Въпреки че от заглавието най-вероятно става ясно за какво става дума във филма, нека разясня:  в общи линии набързо (на две, на три) е разказан живота на американския президент Ейбрахам Линкълн, но с едно сериозно допълнение: според историята на филма още като дете той изживява лична трагедия, виновник за която се оказва... вампир. Нещата се развиват така, че Линкълн бива обучен и превърнат в ловец на вампири, постепенно разбирайки колко влиятелни и могъщи са те по онова време в Щатите.  

Да, вампири. Спокойно - нито блестят на слънце, нито имат за цел да карат разни тийнейджърки да се влюбят в тях. Тук са зъбати, грозновати, смучат кръв със завиден апетит, някои от тях дори могат да стават невидими. Малко странно е, че като че ли показването на слънце не им е проблем, но - както вече казах - поне не блестят.

И отново за самия филм - толкова нелепа идея, че чак яка. Като проблем може да се разглежда това, че в "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" има доста герои и събития, но така и не задълбава в почти нищо, просто действието минава по повърхността на нещата. Това обаче е филм, създаден с ясната идея да бъде двучасово забавление и нищо повече. Най-веселото доказателство за това е, че представя Гражданската война в Щатите като сблъсък на хората от Севера с вампирите от Юга... Хъхъ.

So... ако ви доскучее го изгледайте. Не е нещо, което на старини ще съжалявате, че не сте гледали, но пък по-добре да релаксираш една вечер с него, отколкото с това, което българските телевизии ни предлагат. А и е хубаво, че има филми, които се опитват да върнат на вампирите правилния им имидж.

PS: По ревютата, които пиша, си личи кога един филм ми е повлиял и ме е ангажирал със себе си (в добрия или лошия смисъл) и кога не е. Другото, по което си личи, е дали ревюто го пиша след кино-премиерата или когато филмът се появи по тракерите, хехехе.
PS2: Не мога да не споделя какво изнамерих в нета, докато търсех картинка за поста. Thanks to whoever made it.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...