Отборната дивизия на WWE: Възраждане - Част 2/2

Плямпането на тема "кеч-отбори" продължава с другите две неща, които правят впечатление в момента:

Броят на отборите и техният потенциал

Докато имаше едва 3-4 отбора в WWE, в момента техният брой е 10 (словом: десет. Да, сериозно) в основния ростър + 1-2 в NXT, които могат да дебютират по всяко време. Впечатляваща разлика за едва няколко месеца. Подходът? Комбиниране на singles кечисти, за които не се очаква скоро да получат възможност за издигане с някоя singles титла. Толкова е просто, но отне време на WWE да се решат да го направят. За момента този експеримент изглежда дава добри резултати, но само времето ще покаже.

Не е възможно да обръщаш постоянно внимание на 10 отбора. Честно казано ми се струва, че най-добрият вариант са 4 отбора, разделени в две вражди. Тук там може да си позволиш да направиш някой троен или четворен мач за титлите, както и една отделна вражда с още два отбора, но това е рядкост, няма как да го гледаме често. Точно затова WWE нямат избор - няколко месеца на преден план ще са едни отбори, а останалите ще си чакат реда (или някой от предните да спре да е интересен/да се разпадне). Да разгледаме обаче отборите поотделно:

1. Primo/Epico - Бивши отборни шампиони, голям плюс е наличието на мениджър в лицето на Роза Мендес. Наистина приличат на отбор и шансовете им за singles кариери са почти нулеви. Проблемът обаче е, че ако дивизията е на ниво, те стават само за heel претенденти за месец-два. Просто не са достатъчно интересни за повече.

2. The Usos - Не си спомням период, в който да са били интересни, а конкретно в момента са направо ужасно скучни. Братя със самоански гимик, което на хартия ги прави добър отбор, но просто не се получава. Храна за отборите, които са нарочени за издигане. Това е.

3. Hunico/Camacho - Храна за останалите, също като горните. Подобно на Primo и Epico имат шанс да бъдат интересни heel претенденти за месец-два. Плюс за тях е, че не са получавали почти никакво внимание, т.е. не е ясно стават ли или не стават. С правилната история може и да излезе нещо добро от тях. Това, че дори не участват в турнира (за него по-долу) обаче не е добър знак.

4. Kofi Kingston/R-Truth - Ако WWE закъсат за midcarder-и, те ще са първите разделени. Събраха се само защото WWE не знаеха какво да правят Truth, а предният партньор на Кофи - Evan Bourne, се контузваше отново и отново. Станаха отборни шампиони в началото на годината, а започнаха да изглеждат като отбор едва преди няколко месеца. Плюс е солидната реакция, която получават. Кофи не го виждам като heel, така че винаги ще са добър вариант както за face претенденти, така дори и за шампиони (дано обаче само транзитни такива).

5. The Primetime Players - Вече казах за тях - живото доказателство, че като събереш двама кечисти без особени singles шансове можеш да получиш много добър отбор. Забавни, интересни, могат да бъдат и face-ове и heel-ове. Рано или късно трябва задължително да им дадат титлите, даже не виждам по-подходящ отбор в момента, който да спре рейна на Браян/Кейн.

6. Santino Marella/Zack Ryder - Макар да изглеждат като случаен тим, на Райдър и Марела им се събират доста мачове като отбор, макар и никога официален. Дори сега не знам дали се водят за такъв, но е логично да ги съберат, поне за кратко - комедийни фейсове са, трудно може да им се намери друга смислена роля. Надявам се отборът им да се задържи и с реакцията, която получават, могат да са полезни за другите, по-истински отбори.

7. Hell No - Ясно е, че този отбор няма да е вечен, но дано поне не избързат с разделянето им и двамата да дадат колкото се може повече на дивизията. Двамата са комедийно злато (но за разлика от горните двама са наистина забавни), а и са бивши световни шампиони - могат да помогнат на всички останали отбори преди разделянето си, а могат и да бъдат част от доста интересни истории.

8. Sin Cara/Rey Misterio - Страхотно попадение. В последно време двамата или отсъстваха заради контузии, или просто не бяха интересни в singles мачовете/враждите си. Сега, като отбор, това е съвсем различно - мексикански luchador-и, които могат да направят страхотни мачове, с което да компенсират за по-слабите (най-вероятно) истории около тях. Ако Мистерио не тръгне да се отказва, мисля, че могат да се задържат много време и без проблем да бъдат направени шампиони в даден момент. Друг е въпросът дали не са заедно само, за да бъде билднат евентуален мач между двамата на следващата Mania.

9. Justin Gabriel/Tyson Kidd - Храна, за съжаление. Доста талантливи на ринга, но когато нещата опрат да микрофон, положението не е розово, а нямат някакъв плюс, изразяващ се в това да има нещо уникално, различно в тях (горните двама също не могат да говорят, но са мексикански лучадори... и носят маски). Рано или късно ще бъдат разделени, ако не и направо уволнени.

10. Rhodes Scholars (Damien Sandow/Cody Rhodes) - Двамата всъщност имат 1-2 мача като отбор преди онзи SMACKDOWN, в който заради проблемите си с Hell No официално станаха тим. Отново пример за midcarder-и, събрани докато се освободи място някой от тях да блесне в единична вражда и с единична титла. Ще бъдат разделени по-скоро рано, отколкото късно, но дано дотогава изпълнят целта си и "нахранят" 1-2 отбора (Hell No и Мистерио/Кара ще е перфектно).

Турнирът на претендентите


В миналоседмичния SMACKDOWN Букър Ти даде началото на отборен турнир за претендентското място. Страхотна идея на сценаристите - шампионите Hell No все още са интересни в споровете си и могат да бъдат използвани на други места (както се вижда), докато всички останали отбори получават ефирно време и шанс за изява в поредица от мачове за претендентското място. Моят залог за победители са Rhodes Scholars. Де факто имат започната вражда с Hell No, а и са перфектни като първи претенденти, защото загуба няма да им навреди никак. Защо обаче за целта трябва да спечелят турнира? Ами защото победа в турнир с всички останали (някои от които доста стари) отбори в компанията ще направи така, че Сендау и Роудс да изглеждат като истински отбор, а не като просто като случайно събрани типове. Наличието на име на отбора също помага доста, да. Турнирът би трябвало да свърши още следващата седмица, така че ще остане време и за билдване на някаква реална вражда между победителите в него и шампионите. Просто перфектно.

***

И с това се изчерпва свръхпозитивният ми пост за отборната дивизия на WWE. В момента тя получава много внимание (в голяма степен благодарение на Браян и Кейн), а ако нещата потръгнат добре, това може да продължи и нататък. Искрено се надявам. А и като се замислите... през декември може да доживеем TLC мач за отборните титли. Като в доброто старо време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...