WWE Hell in a Cell 2012 - Превю и прогнози

Част от доста хитрия като идея постер на PPV-то, който смятам възможно най-скоро да си принтирам и залепя на стената. #toomuch

Първите дни след последния RAW преди дадено PPV винаги са идеалното време за превю и прогнози, тъй като във вторник минават и записите на SMACKDOWN и вече е ясно дали там изобщо е станало нещо, което да промени коренно нещата. Рядко се случва, така че започвам с прегледа на тазгодишния Hell in a Cell. Като за начало - кардът с мачовете за тази неделя.

HELL IN A CELL 2012 Card:

- WWE Championship - Hell in a Cell Match: CM Punk (c) vs. Ryback
- World Heavyweight Championship: Sheamus (c) vs. Big Show
- WWE Tag Team Championship: Hell No (c) vs. The Rhodes Scholars
- Randy Orton vs. Alberto Del Rio
- Intercontinental Championship: Koffi Kingston (c) vs. The Miz

Логични възможности за мачове, които да бъдат добавени в последния момент:
- Triple Threat Divas Championship: Eve (c) vs. Kaitlyn vs. Layla (най-висок шанс да се случи)
- US Championship: Antonio Cesaro (c) vs. Justin Gabriel (по-скоро YouTube Preshow мач)
- John Cena vs. Dolph Ziggler (малък шанс, но с някаква, макар и малка основа)

Долната порция, както пише, посочва мачове, които според мен би било нормално да бъдат добавени в карда идните дни или пък на самото PPV. За всеки един от тях има поне частица основание и няма да е глупаво, ако бъдат вкарани в PPV-то, което може би се нуждае от поне още един мач, имайки предвид, че за момента има само шест такива в карда си. Но да започнем с разглеждането на вече обявеното:

1. WWE Championship - Hell in a Cell Match: CM Punk vs. Ryback: Който е чел анализа ми отпреди две седмици е наясно, че това беше най-нежеланият вариант за мен, като причини за това имаше много. Все пак WWE, за добро или лошо, решиха да поемат този курс и трябва да коментираме вече взетото решение. Основното: Райбак е ужасно "зелен". И преди сме гледали победи на новаци в мач за титла на PPV (Леснър, Шеймъс), но тук случаят е различен, защото за разлика от тях Райбак досега не е имал мач по-дълъг от пет минути. Победният му стрийк е почти изцяло съставен от победи над неназовани джобъри или low-carder-и. Не е сега моментът за нов шампион и определено не е сега моментът WWE да се опитват да градят нова звезда, давайки му титлата само защото през последните седмици вади прилична реакция от феновете. В рейна на CM Punk има много пари, в евентуален мач със Скалата на Royal Rumble - още повече. Голямата тънкост тук е как Пънк да запази титлата, като същевременно с това не бъде прекъсната победната серия на Райбак. Отговорът, колкото и да не ми харесва, е мачът да завърши без победител. Клетката се разпада, Пънк бяга, Леснър пребива Райбак (а може би и двамата)... каквото и да е. Ако ще има ясен победител обаче предпочитам това да е Пънк. Неговият рейн с титлата е по-важен от серията на Райбак. Искам, надявам се и очаквам да няма смяна на шампиона, макар че, знаейки политиката на WWE, опасност определено има.

2. Randy Orton vs. Alberto Del Rio: Не беше особено интригуваща вражда, може би най-вече заради факта, че Ортън снима филм в момента. Ще я запомня най-вече със забавните опити на Дел Рио да имитира Ортън и ужасното му произношение на "the apex predator", звучащо като "апекс предадор". Тук е ясно, че предпочитам победа на Ортън, който, както е тръгнало, преспокойно може да бъде направен претендент за WHW титлата още следващия месец. В действителност обаче Дел Рио, ако ще продължават да ни го пробутват като mainevent-ър, се нуждае много повече от победа на PPV след поредицата загуби от връщането му насам. Все пак ще заложа на Ортън, като двамата са способни да направят приличен мач.

3. IC Championship: Koffi Kingston vs. The Miz: Радвам се, че историята продължава с нормалния реванш за Миз, но това е сякаш най-предвидимия мач. Няма причина и логика Кофи да губи титлата така бързо, по-скоро защита на PPV-то просто ще затвърди началото на рейна му, а Миз ще се насочи в друга посока, може би по-нагоре в карда. На "Main Event" показаха, че с повечко време могат да направят много приятен мач, но тук не вярвам да им дадат 15-17 минути. Дано все пак успеят да направят някой друг запомнящ се спот и интересен край. Все пак - твърдо победа за Кингстън.

4. World Heavyweight Championship: Sheamus vs. Big Show: Харесвам идеята за този мач, хареса ми донякъде и насоката на build-a му, в който най-накрая успяха да направят така, че Big Show да изглежда като сериозна заплаха, нещо, което се мъчат да направят от месец май насам. Шеймъс можеше да направи много приятни вражди с хора като Барет и Ортън, но това така и не стана, за да ни занимават месеци наред с него и Дел Рио, затова сега искрено желая да загуби титлата. Big Show е добър за транзитен шампион, стига да не държи титлата повече от 2-3 месеца. Друг вариант е Зиглър най-накрая да кашира и да вземе златото, но пък намекнаха за това в няколко шоута, така че шансът да се случи ми се струва още по-малък. Интересно, но лично според мен Шоу има шанс да спечели и ще заложа на него.

5. WWE Tag Team Championship: Hell No (Kane/Daniel Bryan) vs. Rhodes Scholars (Cody Rhodes/Damien Sandow): Вторият най-важен мач за мен на PPV-то. Велики и адски (no pun intended) забавни шампиони срещу доста особена, но успешна комбинация за претенденти. Може да се получи доста добър отборен мач, а и мисля, че ще му дадат повечко време. Въпреки че турнирът за определяне на претендентското място хвърли доста светлина върху отборната дивизия, той бе просто средство, за да се утвърдят Rhodes Scholars като отбор (непобеждавани са като отбор до момента) и да изглежда така, сякаш имат шанс. Твърдо обаче съм на мнение, че Кейн и Браян ще запазят.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Очертава се добро издание на Hell in a Cell с един доста интересен кард, като имам спомени за по-силен само от изданието от 2009-та (вижте тук). Друг е въпросът, че всичко можеше да е развито още по-подробно и добре след като за първа година Hell in a Cell не бе билднато за 3 седмици, а имаше цели шест такива за развитие на истории. Вътрешните проблеми в WWE, за които много хора блажено не подозират, обаче определено оказаха влияние. Въпреки всичко с три доста интересни мача (за двете световни и отборната) и да се надяваме приятен като качество undercard, HIAC ще си струва гледането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...