WWE: Дилемата на Пънк за "Hell in a Cell" - Сина или Ryback?


Днес, 12 октомври 2012 г., CM Punk достига 327-ия ден от началото на текущия си рейн с WWE титлата. Впечатляваща цифра, а фактът, че от WWE й обръщат толкова внимание я прави още по-значима. В края на последния RAW, изцяло по сценарий, разбира се (чувствам се длъжен да го спомена за читателите, които веднага ще повдигнат въпроса), Винс Макмеън, от позицията си на председател на Борда на директорите, даде на Пънк ултиматум - дали на предстоящото PPV "Hell in a Cell" ще се изправи срещу Джон Сина или срещу Райбак. Шампионът получи и една седмица за размисъл, в средата на която сме в момента. Интересното обаче е, че тази дилема е напълно реална, макар не толкова за самия Пънк, колкото за всички замесени в създаването на този телевизионен продукт.
Причината: контузеният лакът на Джон Сина. Малко след "Night of Champions" на Сина бе направена операция на лакътя, свързана с негови скорошни оплаквания от болки там. Проблемът се бе оказал по-сложен от очакваното и почти сигурният предварителен план на WWE да изправят Сина отново срещу Пънк на "Hell in a Cell" бе сериозно застрашен. Как реагираха от WWE? Пуснаха новата си интерпретация на тема "непобеждавана машина", наречена Райбак, в няколко последователни сегмента с Пънк, вдигайки напрежението между двамата по-малко с всеки път. Идеята? Райбак да е готов резервен план за опонент на Пънк за "Hell in a Cell" в случай, че Сина не се е възстановил дотогава. Лично на мен това ми бе ясно още от втората седмица след "Night of Champions", но мисля, че вече абсолютно всички са убедени в това, дори първоначално да не се споделяли тази позиция.

Този понеделник, две седмици преди "Hell in a Cell", най-накрая може би ще стане ясно кой ще е опонент на Пънк на турнира. Целият angle (ммм, подход) с ултиматума на Винс в края на последния RAW беше единствено с цел да спечели още една седмица на WWE, за да стане ясно ще е готов ли Сина за мача или не. Още по-хубавото е, че дори от изцяло логическа гледна точка нещата се развиват много добре с нежеланието на Пънк да даде нов мач за титлата на Сина, както и с все по-настоятелния Райбак. Браво на WWE за което, но въпросът все още остава, затова реших да го разгледам по най-простия начин. Чрез плюсове и минуси.

RYBACK


+ Липсата на каквито и да е контузии ще позволи на Райбак да направи един много по-деен и по-рисков мач с Пънк, какъвто Сина, дори горе-долу възстановен едва ли би си позволил.
+ Main event на PPV за най-важната титлата е огромен плюс за кариерата на всеки кечист.
+ Неговият streak (поредица от победи без загуба) в очите на много фенове може да се разглежда като сериозно препятствие за 300+ дневното царуване на Пънк с титлата. От своя повторен дебют в наалото на април Райбак не е губил мач. Това са почти 7 месеца.

- Основната част от тези седем месеца Райбак прекара в безсмислени няколкоминутни скуашове над неизвестни кечисти. Той така и не е имал някакъв наистина дълъг и "сложен" мач, който да е доказателство, че заслужава да е в ME с Пънк.
- Във връзка с горната причина трябва да се посочи, че Райбак не е имал нещо наподобяващо смислена вражда с някой по-нагоре в card-a. Обичайна практика, дори при кечистите с undefeated streak-ове, е преди голям мач за световна титла съответният кечист вече да е имал участие (и да е спечелил) вражди с поне 2-3 по-големи upper-midcard или main-event имена.
- "Hell in a Cell" мачът по принцип е подходящ за край на голяма и продължителна вражда (каквато е тази между Пънк и Сина), а Райбак и Пънк са си разменили едва няколко агресивни погледа до момента. Няма мотив за враждата, няма развитие, няма конфронтации, които да са достатъчни, за да се оправдае наличието на Адската клетка.
- Ryback e младо, ново лице в компанията и в никакъв случай не може да се очаква мач между него и CM Punk да накара повече фенове да закупят PPV-то (каквато всъщност е идеята на PPV-тата).

JOHN CENA


+ Cena vs. Punk в момента е най-големият мач между активни кечисти, който WWE може да предложи. Следователно това е мачът между активни кечисти, който би могъл да продаде повече бройки от PPV-то.
+ Големите шансове на Сина да спечели титлата (защото при него винаги ги има) биха накарали както неговите фенове (които са много), така и хората, които искрено го мразят, да закупят PPV-то, за да станат свидетели на триумфа или падението му. Факт.
+ Cena vs. Punk е наистина голяма вражда, която (в известна степен) продължава вече почти две години (не забравяйте атаката на Пънк, когато оглави NEXUS) и определено си е заслужила Hell in a Cell мач, да не кажа, че е задължителен. Просто са се случили толкова много неща между двамата, че този мач преспокойно можехме да го гледаме и миналата година, какво остава сега.

- Операцията на лакътя на Сина и състоянието на ръката му в деня на PPV-то могат да са огромен фактор за качеството на самия мач. HIAC мач между двете най-големи звезди - страхотно, но ако заради контузията на единия мачът се получи зле, въпросът е струва ли си.
- Опасността от влошаване на проблемите в ръката на Сина също са фактор, тъй като той продължава да е златната кокошка на компанията и не би било разумно да се рискува и да се наложи той да е за по-дълго време вън от ефир. Разбира се, това едва ли ще се случи, защото ако има опасност, лекарите просто няма да му разрешат да участва в мача.
- Това ще е седми или осми мач между Сина и Пънк през последните 2 години и трети пореден МЕ с участие на двамата за това лято/есен. На някои хора вероятно им е омръзнало.

За това се сещам. Някой друг най-вероятно би могъл да изреди по още няколко плюса и минуса на всеки един, но от моята гледна точка това е основното. Постарах се личната ми позиция (за нея по-надолу) да не влияе върху изброяването, но въпреки това отново ми се струва много по-добър вариант да видим Пънк срещу Сина. Както от бизнес гледна точка (покупки, фенски интерес), така и от storyline (епичен край на враждата им).

ТРЕТИЯТ (ТРОЙНИЯТ) ВАРИАНТ

Има, разбира се, и трети вариант, на който не се обръща голямо внимание, а именно мачът да е троен. Това хем би задържало важния фактор Сина в мача, хем би го предпазило от кой знае каква дейност в клетката, като Райбак и Пънк могат да "изнесат" по голямата част от сблъсъка. Определено това е вариант, който е по-добър от само Пънк срещу Райбак. Съществува вероятност и Сина да бъде определен за рефер на мач между другите двама, но ако ще е вътре в Адската клетка, то по-добре да е част от мача, макар и да не вземе голямо участие в него, отколкото да е просто рефер.

ЛИЧНО МНЕНИЕ

Искам Сина да се оправи навреме за мача. Не съм вярвал, че ще кажа нещо подобно, но ето - факт е. Сина-Пънк се нарежда до Сина-Скалата като може би най-голямата вражда през последните две години (забравете Леснър-ННН и ННН-Тейкър) и през лятото и есента на 2012-та се възроди отново, развиваше се много бавно и приятно - без да омръзва или пък да изглежда умишлено проточвана. WWE използваха множество странични лица, за да разнообразят враждата, наблегнаха на похода на Пънк за "respect", и така сблъсъците между него и Сина все още са интересни. Точно затова двамата трябва да се изправят един срещу друг в Hell in a Cell. Враждата го заслужава. Ясно е, че Сина винаги има големи шансове да си тръгне като шампион, казах го вече. Но въпреки този риск предпочитам тази история да получи своя подобаващ край, вместо Райбак, който аз все още считам за нешлифован образ и новобранец, да получава такъв голям мач като резерва на Сина.

В момента в WWE.COM тече гласуване за това кого феновете искат да видят срещу Пънк - Райбак или Сина, и след над 150 хиляди гласувания резултатът е 50 на 50. Това на пръв поглед изглежда като добра новина за отношението на феновете към Райбак, но замислете се за многото Сина-хейтъри и за факта, че може да се гласува колкото пъти пожелаеш. А и много малко от гласувалите биха дали пари за PPV-то, така че класацията в общи линии е без значение.

Но въпросът остава - Сина или Райбак?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...