1 година CM Punk като WWE Champion

Този пост е продукт на чиста маркщина. Хъхъхъ.


Днес е 366-ият ден откакто CM Punk победи Алберто Дел Рио за WWE титлата на миналогодишния "Survivor Series". Постът по този случай се появява чак днес, ден след годишнината, защото не исках веднага да спойлвам на хората, които не са гледали PPV-то от неделя. Е, дадох ви ден и половина... сега е време за празнуване!

Една година си е една година. В момента Пънк е на осмо място в списъка с най-дълги царувания с WWE титлата. Другият понеделник вече ще е на седмо, минавайки Ранди Савидж, а на 5 декември ще направи 381 дни като шампион, минавайки царуването на Сина от 2006-та и 2007-ма година (380 дни) и заставайки на шесто място. То е и последното реалистично всъщност, тъй като първите пет места се държат от хора, държали титлата по над 1000 дни, но това е било преди повече от 25 години в период, коренно различаващ се от нашето време по множество фактори. 

Колкото до изкачването на още две места в класацията от страна на шампиона - почти сигурно е. Следващата защита на титлата най-вероятно ще е на TLC, което пък е на 16 декември, което ще позволи на Пънк не само да вземе шестото място от Сина, но и да продължи да трупа дни към рекорда си.
Оставяйки настрана факта, че лично аз съм фен на Punk, рейнът му с титлата определено беше и продължава да е един от най-интересните, на които някога съм ставал свидетел. Фактор е и голямото количество вражди (и мини-вражди) и опоненти, които той имаше през изминалата година и срещу които направи защита на пояса. Изброявам:

1. Alberto Del Rio
2. The Miz
3. Dolph Ziggler
4. Chris Jericho
5. Mark Henry
6. Daniel Bryan
7. Kane
8. Big Show
9. John Cena
10. Ryback

Десет солидни имена, като не броя хората в Elimination Chamber-a през февруари или пък non-title победите над Sheamus, например.

Честита годишнина на всички фенове на Пънк! Макар да е скриптирано шоу, да си държал най-важната титла в компанията (и pro-wrestling-a в света като цяло) за една пълна година си е постижение. А пък и царуването ти да е интересно - още по-голямо постижение (за разлика от този на Сина през 2006-2007). Искам още. Искам да защити на TLC, искам да бие Скалата на "Royal Rumble", искам да е шампион до "WrestleMania". А пък там... Остин, maybe.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...