Препоръчан сериал: "Arrow"

Това ревю го започвам за четвърти път. Казвам го, за да знаете колко трудно понякога може да бъде да напишеш нещо толкова простичко като препоръка за сериал, просто защото резултатът не те задоволява и не отговаря на изискванията ти.

 Изисквания, за да получиш главна роля в сериал на CW: мОскОли, правилна челюст, по-възможност светли очи и леко набола брада. И после това не било женска телевизия... Радвайте се, жени!

Започвам с абсолютно най-важното: "Arrow", поне за момента с едва 5 излезли епизода, е доста добър екшън/драма сериал. Рейтингите, които прави, се оказаха достатъчно задоволителни за CW, за да поръчат те цял сезон, а и зрителите като че ли го харесват (под "зрители" разбирам гласуващите в IMDB, където има оценка 8.5/10). Лично за мен е плюс и че е базиран върху комикс (Green Arrow), въпреки че това може да отблъсне някои потенциални зрители. Спокойно, скъпи хора, няма нищо твърде комиксово или "супергеройско" тук. "Arrow" залага на модерния в последните години подход при екранизирането на комикс да се представя една по-реалистична версия на героите и "света", което лично аз одобрявам.

Сериалът е втора поредна колаборация между The CW Network (излъващи "Supernatural", "The Vampire Diaries" и др.) и DC Comics след "Smallville", който цели 10 сезона разказваше за трансформацията на Кларк Кент в Супермен. Тук няма такива неща - още в първия епизод ще се сблъскате с алтер-егото на главния герой Оливър Куин и веселбата ще започнe, интригите ще се завържат и прочие, и прочие.

Считам за необходимо да ви дам малко резюме на историята, за да имате поне някаква идея за какво става дума: Оливър Куин е разглезен богаташки син, изчезнал при потъването на яхтата на баща му. Оказва се обаче, че Куин е оцелял и в продължение на пет години е живял на някакъв самотен остров. Открит и спасен от рибари, той се връща в родния си Starling City по-зрял и със значително променено мислене за живота и света. За да изпълни обещание към своя баща, той, с помощта на лък и стрели (yeah...), започва да наказва престъпния елит на Starling City, отговорен за затъването на града...

Велики резюмета пиша, знам. Това е просто най-горният слой на историята. Нямам намерение и не е правилно да ви разкривам повече детайли. Ще ги видите сами. Все по-заплитащи се отношения между героите, една голяма главна история и няколко малки (за всеки епизод) - всичко това е налице, за да направи "Arrow" доста приятно TV изживяване.

Лично за мен един от най-големите плюсове на сериала е това, че сценаристите са съумели да балансират между вече споменатата голяма главна история, която се развива с доволни темпове, и отделни частни истории за конкретния епизод. Много сериали опитват, малко успяват. В "Arrow" обаче за пет епизода се случиха повече неща, отколкото в някои други сериали за цял сезон. Дано това темпо се запази, без да разводнява нещата, разбира се.

Кастът е повече от приличен. Stephen Amell не е някакъв мега велик актьор, но се справя горе-долу добре. А и е ясно, че това е сериал на CW и главният актьор не е избран заради актьорските си умения, а за да привлича женска аудитория. И предполагам ще се справи. Спокойно, мъже! Не сме забравени! Като започнеш от адвокатката Лоръл Ланс, минеш през сестрата на главния герой Теа (Тиъ, хъхъ) и стигнеш до компютърния гийк (гийкША?) Фелисити Смоук, женският каст е радост за мъжкото око. Но, както вече намекнах, красивите актьори изглежда са приоритет на CW.

Бившата на Куин и сестра му *трийсам*

И така. Имаме екшън, имаме драма, имаме любов, имаме изненадващо високо ниво на насилие тук-там и най-важното (за мен, разбира се) - имаме комиксова основа, която се използва по изключително добър начин, за да се създаде сериал, подходящ за най-разнообразна публика. Браво на DC и CW, тъй като този им опит е определено по-добър от "Smallville". Дайте шанс на първите два епизода (тъй като само пилотният не е достатъчен за цялостна представа) и преценете сами дали "Arrow" е за вас, но лично аз ви го препоръчвам с две ръце. Приятно!

PS: Сериалът не е перфектен, да не си въобразите нещо. Лично мен адски ме забавлява как докато Куин е с качулката си, около очите му със зелен спрей е нарисувано нещо като маска. Свали ли качулката, гримът магически изчезва... Пхааеахеахаеха!

2 коментара:

  1. Сериалът си е изненадващо добър. Мислех, че ще го направят боза като Смолвил, но няма такова нещо. Малко ме дразнят въпросните мега красиви, но пък за сметка на това доста дървени и лишенички от харизма актьори. Но в Америка, КАКТО ВСИЧКИ ДОБРЕ ЗНАЕМ, мъже без плочки и барем 40-тарка бицепс просто няма, а жените са стройни,стегнати, с големи цици и разбира се single на 25-30, както всички подобни жени. Няма как и в сериала да е друго яче. Но ти си го казал де - трябва да се привлича някак си тая аудитория.

    Но това е бял кахър и като цяло всичките му недостатъци на тоя сериал не са кой знае какво - положителните неща са много повече. Дано не го сбозят рано, рано.

    ОтговорИзтриване
  2. От първа серия не бях впечатлен, но определено се радвам, че не спрях да го гледам. Засега епизодите държат високо темпо и са наистина интересни.

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Книги: "Половин свят" на Джо Абъркромби

Младеж, който отчаяно иска да е добър войн, но природата му го кара вместо това да е твърде добър човек. Момичето, което е твърде добро ...