Голямата промяна в card-а на "Survivor Series" след снощния RAW

SPOILER ALERT: Този пост съдържа информация от последния RAW (от 5 ноември), така че ако не сте го гледали, а имате намерение, може да изчакате с четенето на поста. Но не и да го забравите съвсем, разбира се. Четете ми постовете! (това ще е моето "Feed Me More", хах!)

Англичаните са страхотна кеч-публика. Може би е заради факта, че WWE са доста рядко в Европа, но феновете в Обединеното кралство се раздават така, както публиките в Щатите се раздаваха в "доброто старо време", което толкова много липсва на толкова много хора. Енергия, скандирания, смях - дават от всичко, правейки шоуто по-интересно и ангажиращо дори за зрителя пред телевизора (монитора). Лично мнение: всеки RAW и SD трябва да са я в Англия, я в Торонто, я в Чикаго. Имаше още един град с публика, която винаги е на ниво, но не мога да се сетя кой беше... Ню Йорк, може би?

Да, имам предвид RAW-ът от снощи, който се проведе в Бирмингам и който промени толкова много неща в карда на задаващия се "Survivor Series". Ето какво трябваше да видим след по-малко от две седмици на PPV-то:

Survivor Series '12 Card до този понеделник:
- Traditional Survivor Series 5-on-5 Match: Team Foley (Ryback, Randy Orton, Kane, Daniel Bryan, Kofi Kingston) vs. Team Punk (CM Punk, Alberto Del Rio, Cody Rhodes, Damien Sandow, The Miz)
- World Heavyweight Championship: Big Show (c) vs. Sheamus
+ много вероятният, но непотвърден John Cena vs. Dolph Ziggler

Другото, подобно на третия мач, са спекулации, макар и почти сигурни. Беше ли добър кард? Мммм, по-скоро да. Най-хубавото беше, че имаше класически SS мач за main event, в който се събираха няколко вражди от последните два месеца. Зиглър и Сина също можеха да направят много силен мач. В последния RAW обаче, поради някаква причина, WWE направиха рязък завой в плановете си и разместиха карда на предстоящото PPV по много сериозен начин. То сега изглежда така:

Survivor Series '12 Card след този понеделник:
- Triple Threat WWE Championship: CM Punk (c) vs. Ryback vs. John Cena
- World Heavyweight Championship: Big Show (c) vs. Sheamus
- Traditional Survivor Series 5-on-5 Match: Team Foley (?, Randy Orton, Kane, Daniel Bryan, Kofi Kingston) vs. Team Ziggler (Dolph Ziggler, Alberto Del Rio, Cody Rhodes, Damien Sandow, Wade Barrett)

Поне на мен ми се струва, че сега нещата изглеждат с една идея по-добре, по-продаваеми, макар че специално на елиминационния мач това разместване не му се отрази никак добре и сериозно разклати логиката зад него. Какви обаче са причините за разместването? Вземане на решения от седмица за седмица и желание за повече пари. WWE изглежда се усетиха, че отборният мач няма да осигури кой знае колко продажби на четвъртото им най-голямо PPV за годината. Разликата на предния със сегашния main event е просто огромна, тъй като в новия имаме мач за титлата, включващ двете най-големи имена в WWE в момента, както и изродски push-вания Райбак, който много от casual феновете започват да приемат все по-добре и по-добре. Определено мисля, че новият главен мач ще донесе повече пари на WWE, а най-вероятно и по-голям интерес към седмичните шоута. А от WWE искат точно това.

Poor guy. Сложиха го на постер на PPV, а може и без мач да остане. Но пък все още спи с Maryse (ин дъ риъл лайф, да), така че не е за жалене. Be jealous? Да :/

Проблемът с цялата ситуация е как промяната се отрази на отборният мач, който за пореден път няма да е главен. Изглежда елиминационните мачове вече не стават за главен мач на PPV, ако зад тях не стои някаква голяма история (ала Nexus vs. WWE), каквато тази година няма, а можеше да има. Какво имаме в момента? Team Foley vs. Team Ziggler без никаква логика и конфликт (поне в момента) между "капитаните". Миз напусна отборa на "лошите" и сега може дори да остане без мач на "Survivor Series", въпреки че е на плаката на PPV-то. Просто не виждам срещу кого ще го изправят и с какъв мотив. Не е ясно и кой ще заеме мястото на Райбак в отборния мач, но не очаквам някаква много интересна изненада. И така, само за една седмица, елиминационният мач се превърна от главен за "Survivor Series" в трети по важност.

Но както и да е. Свикнали сме на логически дупки и решения от седмица за седмица. Стига да не се случва всяка седмица - няма проблем. А и е факт, че сега дори на мен PPV-то ми е с пъти по-интересно, защото в главния мач има залог (най-големият в компанията), а и както казах участниците са напълно логичен избор. Жалко обаче за хора като Зиглър и Миз, които по-скоро пострадаха от промяната. По-подробно превю на вече финалния кард на "Survivor Series" ще откриете тук в средата на следващата седмица. Все пак... кой знае - може пак да сменят нещо :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...