Guest Booker: Fantasy Card за "WWE TLC 2012"

"Survivor Series" все още не е минал, а и е ясно, че билдът за него понесе сериозни сътресения, което малко смъква очакванията, но пък хубавото в цялата ситуация е, че случващото се в ТВ шоутата на WWE в последните седмици, а и това, което ще се случи довечера, дава възможност за един доста интересен кард на "TLC" следващия месец. Точно заради това реших да сглобя един свой fantasy card за следващото PPV, който едва ли ще се сбъдне изцяло (не съм чак толкова добър), но ще съм доволен, ако WWE направят поне половината неща по този начин. Може и нещо по-хубаво да "сглобят", но мрънкащото недоволство, което всеки псевдо-смарк развива, ме кара да се съмнявам.

BIROV'S "TLC 2012" FANTASY CARD
 Ужасно нелеп постер. Да "нахранят" плешо с дизайнера.

- WWE Championship (най-добре Ladder Match): CM Punk (c) vs. Mick Foley
- TLC Match - WWE Tag Team Championship: Hell No (c) vs. Rhodes Scholers vs. Rey Mysterio/Sin Cara vs. The Primetime Players
- World Heavyweight Championship: Big Show (c) vs. 1. Sheamus; 2. Triple Threat с Sheamus и Randy Orton; 3. Randy Orton; 4. Ryback
- John Cena vs. Dolph Ziggler
- The Miz vs. Wade Barrett
- IC Championship: Kofi Kingston (c) vs. Alberto Del Rio

Основното тук е как 5-на-5 мачът от "Survivor Series" може да размести някои досегашни вражди (които и без това са изчерпани) и да започне нови. Започваме с main event-ите:

- WWE Championship: CM Punk (c) vs. Mick Foley - Не е ли очевидно? Ако Пънк запази на "SS", вече ще е почти сигурно, че той ще се изправи срещу Скалата на "Royal Rumble 2013". Следователно мачът за титлата на TLC ще е твърде предсказуем и за да е поне малко интересен трябва да предложи нещо невиждано досега. Като вземем всичко това предвид, кой е по-добър за загрявка за Скалата от неговия бивш партньор Мик Фоли? Още повече, че Пънк и Фоли вече имат започната история помежду си още от началото на октомври, която продължава и до днес, както пролича от общия им сегмент в последния RAW. Фоли успя да изкара най-доброто от Ортън (2004) и Острието (2006), мисля, че ще успее да го направи и с Пънк. А и дори само едно кратко видео промо от Скалата, в което той да каже, че би било удоволствие да се изправи срещу стария си приятел Фоли на "Royal Rumble", ще направи декември месец много по-интересен.

- TLC Match - WWE Tag Team Championship - WWE имат перфектна възможност да ни върнат години назад. Задава се PPV, носещо името TLC, на което задължително трябва да има такъв мач, а освен това за пръв път от (смея да кажа) години имаме една интересна и солидна отборна дивизия. Изброил съм горе отборите, които според мен трябва да намерят място в мача. И без това се занимават едни с други в последно време, един подобен мач ще е логичният финал на отделните им вражди. Ще е хубаво и хийлове да спечелят мача и титлите (Rhodes Scholars или PTP), за да се утвърдят като важен и силен отбор. По-важното обаче е да видим TLC мач с отбори в него, а не да го използват за някоя 1 на 1 вражда.

- World Heavyweight Championship: Big Show (c) vs. един от следните варианти: 1. Sheamus; 2. Sheamus & Orton; 3. Orton; 4. Ryback - Варианти много. Това, че мачът на Шоу и Шеймъс на "SS" не е gimmick такъв, т.е. няма допълнителни правила, ме кара да се опасявам, че може да видим трети мач между тях следващия месец, като този път той да е или със столове, или с маси. Всички други варианти обаче са по-добри. Ортън отдавна е готов за претендент и независимо дали ще получи 1 на 1 мач за титлата или ще видим троен мач между него, Шоу и Шеймъс, положението ще е по-добро. Последният вариант е нещо, което искам да видя рано или късно - Райбак се преориентира към WHW титлата и побеждава Big Show за нея, което ще се върже напълно с чудовищния push, който получава. А и в SD е по-спокойно и един "новобранец" по-лесно може да се наложи и да получи внимание. Честно казано ще съм доволен на всеки един вариант от 2 до 4, като не ми се гледа само още един 1-на-1 мач Show vs. Sheamus. Два им стигат.

MIDCARD:

Мачът Cena vs. Ziggler вече си е билднат, просто трябва да го сложат на ППВ. За Зиглър ще е от страхотна полза да победи Сина, но за съжаление правилното решение едва ли ще бъде взето. За Miz vs. Barrett донякъде намекнаха в последния SD, а и има някаква основа за това - Барет смени Миз в Team Ziggler и обвини лека-полека превръщащия се във фейс Миз за "quitter". Друг вариант е Miz vs. Orton, но сме ги гледали дори по-седмични шоута и мисля, че можем да минем и без това. Ортън, както казах, е готов за No1 Contender. И без това е лицето на SD, както ясно пролича по време на шампионството на Шеймъс, когато често Ортън получаваше повече внимание от него. Дел Рио пък е перфектен претендент за ИК титлата и може да направи някаква що-годе свястна вражда с Кофи, която да го държи далеч от WHW Championship картината, като заедно с това допринася за престижа на ИК златото.

И това не е всичко - остават Divas и US титлата (Суагър се завръща като фейс и побеждава Cesaro?), а и не съм дал краен вариант за мач за WHW титлата, така че хората там могат да бъдат размествани в няколко комбинации.

В заключение TLC може да предложи доста интересни и свежи мачове, стига WWE да не решат да продължават досегашни и сериозно омръзнали вражди (Orton vs. Del Rio; Miz vs. Kofi; Punk vs. Cena/Ryback; Show vs. Sheamus). След "Survivor Series" ще има и четири седмици за build, които са напълно достатъчни всеки един от предложените от мен мачове да бъде добре "разработен". Ще видим какво обаче ще измислят от WWE и дали пак няма да мрънкаме в края на годината.

2 коментара:

 1. За начало да уточня че не гледам WWE от SummerSlam 2012 насам, заради безмерната им простотия. TNA< ROH, японците, мексиканците, индитата, само не и WWE! Поне за момента е такова положението при мен...

  Така... Биров, казваш очакваш Punk vs The Rock на RR. Абе то хубаво, ама след това накъде? На Mania какво ще гледаме? Rock vs Lesnar? Rock vs Taker? Rock vs Cena II? Rock vs Punk II? Първите два мача са много дрийм, докато май като гледам положението везните клонят към втората двойка.
  Лично аз много искам Rock vs Triple H, но съм напълно убеден че няма да направят подобен мач.
  Не очаквам нищо особено в идните месеци в WWE, освен поредните простотии с Ryback, Cena The Hero, Punk и неговия замиращ със скорост на болид МЕ образ и т.н.
  Голямата грешка на Вини е че наема некви пичове за много пари (примери с лопата да ги ринеш - Lenar, Rock, HHH, Taker, Foley, Kevin Nash, Booker T и бая още дето не се сещам) и накрая ги използва в най-добрия случай по два пъти годишно, а в най-лошия - веднъж на 2-3 години... Е, кажи ми, тва не е ли гавра? Как после да гледам такава нестабилна компания, която през цялата година си гради шоутата/PPV-тата на едни хора, а големите спектакли на някаква друга шепа, които се появяват за по 1-2 шоута преди самото PPV и изграждат "големите" вражди и мачове. Пффф, бахти лайната...
  Еми тва е от мен.

  С уважение: Bobby Angel!

  ОтговорИзтриване
 2. Бобо, Боби или както е там... Където не те сее човек, там поникваш. Нямам намерение да се впускам в сериозни дискусии за продукта на WWE в момента, още повече, че сам признаваш, че не го гледаш, което сериозно подкопава мнението ти.

  Говориш ми за това какви грешки допуска човек, направил милиарди с грешките си, като също така искаш The Rock vs. HHH да е най-големият мач за годината. Няма какво да говорим.

  Като не ти харесва - не гледай. Просто е.

  ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...