WWE Survivor Series 2012 - Превю и прогнози

Преди седмица писах за промяната в главния мач на тазгодишния "Survivor Series", която ясно показа, че WWE не са сигурни в плановете си. Все пак продължавам да твърдя, че промяната бе за добро, макар от нея доста да пострада отборният елиминационен мач.

Въпреки това, в момента "Survivor Series 2012" има един доста по-значим главен мач, предполагам доста желан от много фенове, а и с голям залог, какъвто отборният мач нямаше (и все още няма). Undercard-ът също бе билднат добре, при условие, че имаше само 3 седмици за това. И така, въпреки сътресенията, в крайна сметка SS12 предлага доста приятен кард, макар да не е нещо, което човек да очаква с огромно нетърпение. Но нека разгледаме мачовете поотделно и по-подробно, защото за кеч мога да пиша много. Знаете, хаха.

Плешо-терминаторът, THE BEST IN THE WORLD и Зеленият Power Ranger. Мачът изглежда доста ясен - Райбак мачка, Пънк отнася много бой, но накрая успява да тушира Сина. Пънк запазва титлата, Райбак остава (почти) нетуширан. Всички печелят. Освен Сина. Cena sucks.

- WWE Championship - Triple Threat Match: CM Punk (c) vs. John Cena vs. Ryback - Новият главен мач, който, както вече казах, бе сложен в карда с надеждата да продаде повече бройки от PPV-то. Пънк запазва. Всичко сочи натам, но най-вече "разхвърляността" на билда около този мач - Пънк повече се занимаваше с Мик Фоли, Сина със Зиглър и историята с AJ; Райбак с "реферчето" Мадокс. Струва ми се, че мачът бе измислен просто ей така, за PPV-то, без да имат намерение с него да променят нещо или да продължат/започнат някаква история. А и Пънк да направи още една защита точно преди да чукне една година като шампион, т.е. уж да има някаква драма. Но отново - идеята е SS'12 да е по-продаваем. А и като се замислите този мач и съдбата на шампионството на Пънк доста добре се връзва с името на PPV-то, така че промяната бе по-скоро за добро.

- World Heavyweight Championship: Big Show (c) vs. Sheamus - Добре разнообразиха иначе не-чак-толкова-лошата вражда между Шоу и Шеймъс с намесата на Уилям Ригъл, а и mini-feud-a на Шеймъс с Уейд Барет. Залагам на победа на Шоу. Тревожи ме само това, че не е някакъв gimmick мач, т.е. може да се наложи да ги гледаме в още един мач и на следващото PPV (TLC). Нищо против двамата, но за разлика от МЕ-ът на RAW (където имаме най-големите имена и това винаги създава интерес), този на SMACKDOWN се нуждае от повече разнообразие. А възможност за това има - Randy Orton, Wade Barrett, Dolph Ziggler, The Miz. Но се отплесвам - важното е, че Шеймъс-Шоу изненадващо направиха най-добрият мач на "Hell in a Cell" и ще съм доволен, ако успеят да направят нещо също толкова добро и тук.

- Team Foley (Randy Orton, The Miz, Kane, Daniel Bryan, Kofi Kingston) vs. Team Ziggler (Dolph Ziggler, Alberto Del Rio, Cody Rhodes, Damien Sandow, Wade Barrett) - Мачът, който трябваше да е главен на PPV-то, а с едно щракване на пръстите падна с две места надолу в карда. Определено пострада много от промяната - преди нея в него имаше някаква логика и смисъл, сега малко се губят. Да, в двата отбора има хора, които доскоро враждуваха/продължават да враждуват, но пък капитаните нямат никаква допирна точка, а така и не намериха такава. Доброто тук е, че WWE билднаха мачът добре с множество единични и отборни мачове между членовете на двата отбора, както и с някои малки истории (като тази около Миз, който напусна отборa на "лошите", за да се присъедини накрая към отборa на "добрите", с което започва и търнът му). Друг плюс е, че след като Райбак бе разкаран (а той щеше да гарантира победа за Team Foley) сега изходът от мача е с една идея по-неясен, макар че ми се струва, че отново ще дадат победата на face-овете. Честно казано, предпочитам победа на Team Ziggler, защото хората в него се нуждаят повече от подобна победа. И все пак мисля, че е по-вероятно Team Foley да победи. Нищо, поне тяхна победа ще даде някаква основа на Фоли да поиска мач за титлата на Пънк.

- US Championship: Antonio Cesaro (c) vs. R-Truth - Cesaro ще продължи да мачка, хубавото тук е, че му дават противник, който е по-горе в ростъра от досегашните. Имаше наченки на вражда - отборни мачове и една-две конфронтации, но нищо особено или запомнящо се. Cesaro да бие, разбира се. Тази титла ще я губи от Swagger, така ми се струва...

- Divas Championship: Eve (c) vs. Kaitlyn - Сетиха се в последната седмица. Знам ли... победа за Ийв и да се приключва с цялата тази история, продължаваща вече... 3 месеца, мисля. Все пак едва ли на някой му пука особено.

Pre-show мачът в WWE.com и YouTube ще е CoBro (Zack Ryder/Santino Marella) vs. Heath Slater/Jinder Mahal (3MB). Жалко, защото можеха да направят още един логичен elimination match с участието на 3MB (тримата + още някой, например Тенсай-жобершето) и CoBro (+ Kidd/Gabriel или Brodus Clay и още някой) и този мач да е в главния кард на PPV-то. Primetime Players и враждата им с Rey Mysterio/Sin Cara същото можеше да бъде вмъкната в някакъв елиминационен мач (можеха да запазят 4 на 4 мача от RAW за неделя...), но изглежда отново няма да стане или ако стане, ще е без мачът да е обявен предварително, което винаги е дразнещо.

В крайна сметка "Survivor Series 2012" изобщо не носи заряда на голямо PPV, но малкото време за build, рязката промяна на главния мач и фактът, че не се очакват никакви изненади или шокиращи моменти са сред факторите за това. Очаквам просто едно ОК PPV. Най-хубавото тук може да е публиката да е от по-"живите" и мачовете да са добри като качество (първите три имат потенциал за това). Ще е изненада, ако получим нещо повече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Книги: "Половин свят" на Джо Абъркромби

Младеж, който отчаяно иска да е добър войн, но природата му го кара вместо това да е твърде добър човек. Момичето, което е твърде добро ...