Препоръчани песни - Част 81

"The memory stays until we can breathe as one again."

В края на годината винаги ми се пише малко повечко. Може би коледните празници ми влияят така, не знам. За музика рядко има какво толкова да се каже (затова и най-често ви говоря за "хубави ритъм и текст", хъхъ), тъй като е по-добре просто да я чуеш. И все пак държа да отбележа няколко неща за последните 4 песни, които ще ви препоръчам през 2012-та.

"Until Then" на Sully Erna (вокалистът на "Godsmack") е една много красива песен. Това е основното нещо, което мога да ви кажа за нея. В голяма степен е и най-универсално приятното нещо за слушане от всички, т.е. има най-голям шанс да ви допадне, независимо от музикалния ви вкус. Чуйте нея, другите само ако пожелаете.

"Mein Herz Brennt" на Рамщайн най-накрая се сдоби с клип, макар да е доста старичка. Клипът е просто очарователен, като личен фаворит ми е моментът, в който Тим Линдерман яде собственото си сърце. Може да видите видеото за оригиналната версия тук. По-интересното обаче е, че малко преди премиерата на клипа, бе пуснато и друго видео, доста по-семпло, върху нова пиано версия на песента. На мен ми харесва дори повече от оригинала, защото комбинацията между пианото и гласа на Линдерман създава някакво мрачно спокойствие. Нея ви препоръчвам този път, линкът ще откриете по-долу.

Последните две песни са някак свързани. Писал съм за "Hollywood Undead" доста отдавна. Пичовете изминаха дълъг път от MySpace до днес, когато имат солиден лейбъл зад гърба си, два издадени албума и задаващ се трети. И те обаче не се опазиха от неприятности и разцепление - Deuce, който изпълняваше припевите на повечето песни, бе изгонен още преди записите на втория им албум и стана соло-изпълнител, че дори издаде собствен албум. Но за албума му друг път, този път на фокус е една негова песен, която, след като ми я показаха, не можех да спра да слушам отново и отново доста време. Просто има онази зарибяваща аура, която те кара да се пристрастиш към ритъма й. Не блести с лирики, но пък музиката и гласът на Deuce са важни.

За сравнение давам линк и за новият сингъл на бившата му банда. Новият вокалист на "Hollywood Undead" просто няма този специфичен глас и подход към пеенето, който Deuce има, и в "We are", песента, която ви препоръчвам, това се усеща - лично за мен припевите са най-слабата част от нея. Ние, слушателите, не можем да направим нищо, освен да слушаме и HU и Deuce, но комбинацията от тях можеше да доведе до създаването на доста по-"масивни" песни.

ЛИНКОВЕ:


Това са последните 4 препоръчани track-а за 2012-та. Желая ви да посрещнете новата година с много приятна музика! Ако има китари и барабани, най-добрe :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...