Препоръчан сериал: "Archer"

1. Пиша това в един посред нощ, просто защото не искам блога да стои "празен" до края на седмицата. Осми декември се задава, да. Точно поради тази причина (01:00, не 08.12) не се учудвайте (и не ме винете), ако някъде долу напиша някоя пълна тъпотия. Мерси.

2. Наскоро препоръчах "Arrow". Това е нещо съвсем различно, въпреки че дори самия аз бърках имената на двата сериала преди да започна да гледам "Archer". Пак мерси.

Така... Отново ще ви препоръчам сериал. Не знам за вас, но когато аз започна да гледам нещо ново и то ми хареса, започвам да "ям" епизод след епизод, сезон след сезон и то накрая свърши. Трябва да се чака нов сезон. Вместо това обаче може да започнеш друго шоу, чиито 2-3-4 сезона да изгледаш за седмица и да увеличиш списъка си с неща, които следиш. Кофти. Но няма как.


Новото нещо, което си подбрах, се казва "Archer" и е комедия с малко по-особен хумор. Разказва се за шпионската агенция ISIS и за някои от хората, работещи в нея. Главният герой е един от тях - Sterling Archer - супер-шпионин, притежаващ огромно его и неконтролируем сексуален нагон. Освен това има изключително сбъркана връзка с майка си, която по някаква случайност е шеф на агенцията, където, също така, работи и бившата му.

Не започнах добре с описанието... Това, което трябва да знаете всъщност, е, че "Archer" е по-скоро пародия на шпионски сериал от 70-те или 80-те. Тук мисиите остават на заден план, а на преден са странностите на героите, които са засилени до крайност. Арчър е пълен задник, който се хвали пред всяка мадама, че е таен агент, само за да я вкара в леглото; бившата му, Лана, е доста надарена мулатка, която трябва да се оправя с глупостите на новия си приятел - смотания счетоводител на агенцията; майката на Арчър постоянно се сваля с клиентите (и двамата Арчърови са алкохолици, между другото); секретарката изпитва удоволствие, докато някой се опитва да я удуши, и си сменя името, защото Арчър постоянно и го забравя, и т.н. Да, сексуалният елемент е сериозно застъпен и всеки спи с някого, но няма да навлизам в подробности, за да не ви спойлна нещо.

Друго важно нещо, което трябва да знаете, е, че "Archer" е анимационен сериал за възрастни. Да, картинката към поста не е просто някакъв постер. Не ме обвинявайте, не знаех! Сериозно! Разбрах, че е анимация малко преди да го сваля и бях страшно изненадан (но пък как може да се изненадаш от съдържанието на нещо, за което не знаеш нищо?). Стилът на анимацията е доста особен, сякаш някой no-lifer го е правил на личния си компютър, скрит в някое мазе. Примерно. Но въпреки това се свиква бързо и даже това, че е анимация, някак помага за цялостната пародийна атмосфера. 

Все пак ще разбера, ако доста от вас не го погледнат поради тази причина, но ще е грешка поне да не опитате. Лично на мен ми е доста по-забавен от някои популярни комедийни сериали, които следях до скоро (визирам основно "The Big Bang Theory" и "How I met  your mother") и запълни доста добре дупката, оставена след "Family Guy". Така че ако ви се гледа някоя тъпотийка, с чиито епизоди да убивате по 20 минути тук и там, пробвайте го.

Мерси?

PS: Отново: толкова сухо съм започнал да пиша, че дори себе си не мога да убедя да изгледам нещо. Как очаквам да убедя вас нямам идея... Не обръщайте внимание на тъпотиите в поста и преценете само по заглавието и основната концепция :DPS: И точно в този момент започнах да кашлям като идиот. Чак подскачам. Проклета настинка. Проклето време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...