Новини за филми по комикси: casting новини за "The Amazing Spider-Man 2", продължението на "X-Men: First Class" и още едно име за нов Батман

Трябва да сменя името на "Клюки за филми по комикси". Е, нищо не е сигурно на този свят, особено когато става дума за проекти, които могат да донесат адски много пари. И все пак точно това прави слуховете относно хората, които ще са замесени в тези проекти, още по-интересни. Да започваме...

ПАТРИК СТЮЪРТ И СЪР ИЪН МАККЕЛЪН В "X-MEN: DAYS OF THE FUTURE PAST", ВОДЯТ СЕ ПРЕГОВОРИ С ХЮ ДЖАКМЪН

Продължението на "X-Men: First Class" придобива все по-големи размери. Освен, че "First Class" се оказа доста добър филм и значително повиши очакванията към всеки нов филмов проект, носещ името "X-Men", сега започнаха да се появяват новини, които правят "Days of  future past" още по-интересно заглавие.

1. Браян Сингър, режисьор на "X-Men" и "X2: X-Men United" (т.е. първите два филма за мутантите), се завръща на режисьорския стол, а Matthew Vaughn, режисьорът на "First Class", ще е продуцент. Това не е някаква тревожна новина, тъй като двамата просто сменят ролите си - Сингър е сред продуцентите на "First Class", а и "X-Men" и "X-2" бяха доста добри филми.

2. От каста на "First Class" се завръщат Майкъл Фасбендър (Магнито), Джеймс Макавой (Професор X) и Дженифър Лорънс (Мистик). Те са и най-важните, всъщност. Лорънс особено в момента е набрала сериозна инерция. Май донякъде и заради нея снимките на филма ще започнат през януари 2013-та, след като вече ще е приключила със снимките на продължението на "Hunger Games".

3. Още по-интересното е, че Патрик Стюарт и сър Иън МакКелън, които играеха ролите съответно на Професор X и Магнито в трилогията "X-Men", също са подписали договори за участие във филма и ще се върнат в ролите си. Т.е. ще видим младите и старите Prof. X и Магнито в един филм, а може би и в една сцена. Ще обясня по-надолу. Хю Джакмън (Wolverine, не, че не знаете...) също води преговори за участие във филма, което е нормално, имайки предвид, че Върколак има роля в историята на "Days of Future Past".

Стари, млади... всички накуп. И ще играят шах.

A за какво точно става дума? Ами филмът ще се базира на история от комиксите за "X-Men", която разглежда едно алтернативно бъдеще, в което мутантите биват преследвани от гигантските роботи, наречени Сентинели (може да видите главата на един такъв в началото на "X-Men 3: The Last Stand"). Точно тази заигравка с алтернативното бъдеще ще позволи да видим както младите версии на героите, така и добре познатите ни техни по-стари Аз. Определено нещата са тръгнали в добра посока и това е един от редките случаи, в които имаме основание да считаме шансовете продължението да е по-добро от оригинала за доста големи.

JAMIE FOXX КАТО ЕЛЕКТРО В "THE AMAZING SPIDER-MAN 2"?

Вече споменах за слуховете, че злодей в продължението на "The Amazing Spider-Man" ще е Electro. С това е свързан и най-странният слух в последно време, а именно, че Jamie Foxx ще изиграе тази роля. Какво е странното? Е...

Тук не става дума за расови предразсъдъци, а по-скоро за вярност с оригинала. В комиксите (и всички други адаптации) Electro е бял мъж на име Max Dillon, който става жертва на инцидент, даващ му способността да манипулира електричеството както пожелае. Също така, в повечето адаптации, Electro носи зелено-жълт костюм. Извинете ме, но не мога да си представя Jamie Foxx в какъвто и да е суперзлодейски костюм, въпреки че е ясно, че който и да е злодей в новия филм, най-вероятно видът му ще бъде "осъвременен", ако мога да се изразя така.

Ахааааа... Не.

Все пак слухът остава. Не трябва да се пропуска и коментарът на режисьора Mark Webb, че харесвал Foxx като актьор, определя го като "electrifying" (наистина ли, Webb? Наистина ли?) и че всички сме щели да научим повече информация по въпроса много скоро. Мерси, ама хайде да не.

РОБИН Е БАТМАН, БАТМАН Е РОБИН. 
НЕ ЗНАМ КАКВО СТАВА.

SPOILER ALERT: Ако все още не сте изгледали "The Dark Knight Rises" (защо, по дяволите?), по-добре да не четете надолу. Предупредих ви.

Друг casting слух е свързан с предстоящия "Justice League" филм. Наскоро писах, че се подмята името на Arnie Hammer за ролята на Батман във филмa, който ще събере всички големи герои на DC на един екран. Сега обаче се появи нов слух, според който има вариант Нолан-вселената все пак да бъде "зачетена" (не е ясно как самият той ще го приеме, но едва ли зависи толкова от него) и новият Батман да е... Джоузеф Гордън-Левит. Който е гледал "The Dark Knight Rises" е наясно защо и как това е възможно. Лично аз май съм доста по-склонен да се съглася с този вариант, отколкото с избирането на Hammer, който е твърде противен за Батман. Фен съм на Левит, той в момента се снима къде ли не и името му става все по-популярно, така че е напълно разбираем и логичен (с оглед на "TDKR") избор за Черния рицар.

И за финал...

На 14 декември, заедно с премиерата на "Хобит", се очаква първият трейлър за "Man of Steel", новият филм за Супермен. Вече видяхме един тийзър, който намекна за малко по-различен подход към историята (можете да го видите тук), сега остава да видим какво ще ни предложи и самият трейлър.

2 коментара:

  1. Electro е любимият ми злодей от Spider-Man вселената. Ако го осерат така, когато най-накрая решиха да го включат в филм трябва да бъдат разтреляни!

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Книги: "Половин свят" на Джо Абъркромби

Младеж, който отчаяно иска да е добър войн, но природата му го кара вместо това да е твърде добър човек. Момичето, което е твърде добро ...