Новини за филми по комикси: Суперменски трейлър; Foxx е Електро; малко инфо за "The Wolverine" и др.

Рядко изскача някоя грандиозна новина, която да заслужава самостоятелен пост, така че отново ви предлагам някои, макар и интересни, дреболии.

Излезе първият трейлър за "Man of Steel", новият филм за Супермен

...и изглежда страхотно. Може вече да сте го гледали, но все пак ще ви го споделя. Определено си личи, че Кристофър Нолан е замесен по някакъв начин. От трейлъра се усеща по-сериозната и мрачна атмосфера на "The Dark Knight" трилогията, съчетана с навика на режисьора Зак Снайдър (300, Sucker Punch) да снима възможно най-красиви сцени. Определено съм доста по-оптимистично настроен към проекта след този трейлър, а и Хенри Кевил изглежда много убедително като Супермен.Все пак Jamie Foxx ще е Electro в "The Amazing Spider-Man 2"

Миналият път обясних колко не ми харесват слуховете, че Jamie Foxx ще получи ролята на злодея в следващия филм за Spider-Man. Е, вече е потвърдено. Foxx ще изиграе Max Dillon, по-познат като Electro - техник, който след инцидент получава способността да манипулира електричеството както пожелае. Разбира се, историята му ще бъде променена за филма, а най-вероятно ще отпадне и жълто-зеления костюм, за който ви говорих. Foxx дори подхвърли в интервю няколко неща за героя си, които ако не са били за заблуда, са си солиден спойлер за част от историята, така че ще ви ги спестя. Глупак.

Не съм доволен. Научих се вече да не подхождам твърде негативно към подобни кастинг новини, защото резултатът често е изненадващо добър, но просто не виждам Foxx като Електро и се опасявам, че може и да не харесам интерпретацията на героя във филма. Хубавото в случая е, че няма да прибързат с Гоблина и най-вероятно ще го видим чак в третия филм. Харесва ми градежа, който Marc Webb се опитва да постигне. И така и така сме на Spider-Man тематика....

Имаме си вече и Harry Osborn

Неговото име е Dane DeHaan. Мутрата му може да видите тук. Единственият филм, в който съм го гледал, е "Chronicle" (който между другото е много добър, много различен и свеж филм, който горещо ви препоръчвам). Честно казано не е най-добрият Хари Озборн, който мога да си представя. Но пък и Джеймс Франко не беше. Странно е, когато поддържащите ти герои са по-трудни за кастване от главния.

Малко инфо за "The Wolverine"

Догодина излиза поредният филм за някой от X-Men-ите, като това ще е вторият такъв, който ще се концентрира най-вече върху Wolverine. Първоначално се смяташе, че "The Wolverine" ще е продължение на "X-Men Origins: Wolverine" (който е много слаб, да) и прикуъл на "X-Men" трилогията, но вече е сигурно, че няма да е така. Самият Хю Джакмън (клетникът...) потвърди, че действието на филма се развива след "X-Men III: The Last Stand" (в който всичко отиде по дяволите, а Джийн Грей и Професор X сдадоха багажа). Wolverine, който най-вероятно е изключително саднат (бел.автор: тъжен) от цялата работа, се озовава в Япония. Но когато от ръцете ти изскачат адамантиеви остриета, няма как неприятностите да те оставят намира. А ето го и първия постер:


Колко тъжно... Бедният безсмъртен Логан :(

Nick Fury с поява само в "Captain America 2" преди "The Avengers 2"

Самюел Джаксън обяви, че героят му Ник Фюри ще има доста по-малка роля във филмите от втората фаза на "Marvel Cinematic Universe". Единствената му поява преди продължението на "The Avengers", излизащо през 2015-та година, ще е в "Капитан Америка 2", който пък излиза по екраните през април 2014 г. Това означава, че останалите три филма от втората фаза - "Iron Man 3", "Guardians of the Galaxy" и "Thor: The Dark World" - ще останат без появи на командира на S.H.I.E.L.D. Което всъщност е добре - причината Фюри да има роля във филмите от първата фаза бе да се създадат мостове между тях, които да са основа на събирането на героите в "Отмъстителите". Сега, когато събирането е факт, няма причина да бутат Фюри навсякъде. "Iron Man 3" ще е само за Iron Man, "Thor: The Dark World" ще е само за Тор и т.н.

Това беше този път, а най-вероятно и за последен път за тази година. Имайки предвид, че през 2013-та ни чака нова вълна от филми за супергерои ("Iron Man 3", "The Wolverine", "Man of Steel", "Thor: The Dark World") предполагам, че още в началото на годината ще ни чакат доста новини. Дотогава (в случай, че ме мързи да пиша за нещо друго) - весели празници!

1 коментар:

  1. Интересни новини си подбрал и като цяло говориш все за филми, които - живот и здраве - смятам да гледам на кино. Най-много очаквам Мъж от Стомана, надявам се да е страхотен филм :)
    Весели празници и на теб :)

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...