WWE TLC 2012 - Превю и прогнози

 Отбор "Грозни" срещу ЩитЪТ. 
И масата на испанските коментатори ще го отнесе 100 про.

Имах големи надежди за мачовете, които можеха да ни бъдат предложени за тазгодишното издание на TLC, и точно поради тази причина съм някак разочарован от сегашния кард. Няма смисъл да повтарям "можехме да видим нещо много по-добро". Вместо това се примирявам със сегашното положение (което контузията на Пънк влоши) и ще коментирам нещата такива, каквито са.

WWE TLC 2012 Card:

- 3-on-3 TLC (Tables, Ladders, Chairs) Match: Ryback/Team Hell No vs. The Shield (Seth Rollins, Dean Ambrose, Roman Reigns)
- World Heavyweight Championship - Chairs Match: Big Show (c) vs. Sheamus
- Ladder Match for the WHW Title Money in the Bank Contract: Dolph Ziggler vs. John Cena
- No1 Contender's Match for the Tag Titles - Tables Match: Rhodes Scholars (Damien Sandow/Cody Rhodes) vs. Rey Mysterio/Sin Cara
- IC Championship: Kofi Kingston (c) vs. Wade Barret
- US Championship: Antonio Cesaro (c) vs. R-Truth
- Divas No1 Contender's Battle Royal  (Preshow)

Да започна с мидкард титлите, защото там имаме две приемливи вражди, които макар и да не бяха особено интересни като развитие, предложиха някои готини моменти (коментар от Cesaro; някои 1 на 1 мачове, както и страхотния четворен мач от RAW преди две седмици). Antonio Cesaro е адски доминиращ heel и шампион, прави страхотни неща на ринга и е един от малкото набиващи се на очи младоци. Победата му тук е задължителна, като единственият въпрос е дали няма да се появи някой след мача, за да бъде започната следващата вражда за US титлата. Да, още очаквам поява на Джак Суагър като фейс. В другата вражда нещата не са толкова интересни, като нещата са по-скоро 50 на 50. Не знам дали искам Барет да взима ИК титлата, защото няма да има с кого да враждува, докато за Кофи претенденти ще се намерят. А и е хубаво Барет да стои по-далеч от твърдия midcard, за да може към Мания и след това да върви към световна титла.

Това ме подсеща, че поради липсата на Пънк и WWE титлата, това шоу ще обърне доста голямо внимание на World Heavyweight титлата. Колкото и да е странно мисля, че Сина-Зиглър ще бъде по-нагоре в карда от Шеймъс-Шоу, което е малко смешно, но какво да се прави. Шеймъс-Шоу просто не е интересен мач. За пореден път прекалиха с вражда за тази титла и я удължиха твърде дълго, което свали от качеството й. Сега просто не ми пука, но предпочитам Шоу да запази и да продължи да мачка. Така ще е по-добре за този, който ще му я вземе някой ден. Сина-Зиглър пък може да се получи изненадващо добър мач (заради Зиглър, но и Сина понякога се напъва успешно), но важното тук е Зиглър да спечели. Ще е огромна победа за него. Сина няма нужда от нея, няма нужда от куфар или титла. Може само и единствено да издигне Зиглър, нещо, което много хора отдавна чакаме. С теб сме, Долф! С теб сме, Зиги!

Главният мач, ако изобщо остане такъв след отпадането на Пънк, ще изправи Райбак и отборните шампиони Hell No срещу тримата ренегати от The Shield - Dean Ambrose (Жокера), Roman Reigns (Бейн) и Seth Rollins (Плашилото). Мач, който бе измислен като отчаяна смяна на TLC мача между Пънк и Райбак, и който за съжаление май ще спре инерцията на The Shield. Силно ме съмнява WWE да дадат на тях тримата да победят Ryback (и партньорите му). Пънк щеше да го направи, но Shield едва ли ще имат тази чест. Фактът, че това ще е първият 3 на 3 TLC мач не е нещо специално, макар че големият брой хора дава възможност за повече запомнящи се моменти/spot-ове. А и с удоволствие ще видя какво могат да направят Ambrose, Rollins и Bryan при наличието на стълби. Все пак победата ще отиде по-скоро в ръцете на фейсовете. Освен ако не се намеси Пънк...

Отборната дивизия се размина не само с TLC мач, но и с мач за титлите изобщо. Вместо това получаваме мач с маси за претендентското място, при условие, че Rhodes Scholars в понеделник вече уж си го спечелиха, а сега трябва отново да се бият за шот с Мистерио/Син Кара, които скоро дори не са се появявали (контузия на Мистерио?). Слаба работа. За нелепия мач на дивите пък не ми дреме. Ще започне да ми пука, когато направят AJ претендентка. Точка.

И какво стана? Хора като Миз, Дел Рио и Ортън, трима upper midcarder-и/main eventer-и, останаха без мачовете на PPV-то. Имаха четири седмици да измислят нещо за тях (и други хора), но просто не го направиха. Не разбирам колко мързелив и нерешителен трябва да си, за да не измислиш нещо за някои от най-големите си имена (бивши WWE шампиони), и колко сложно е да сглобиш някаква вражда след като имаш достатъчно TV време.

Слаб кард за gimmick PPV, което можеше да има уникален такъв. От яд може да го ребуукна тези дни, за да ви позабавлявам. Простете... да СЕ позабавлявам. И да, не знам за кой път ще напиша "дано поне качеството на мачовете да е добро".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...