Неща за гледане - шест в един пост.

Завърнах се! Причините за "сухия" месец ще бъдат обяснени в следващия пост, сега ще се концентрираме върху нещо, което предполагам, че ще ви е по-полезно и интересно. Щях да напиша "ще ви препоръчвам филми", но заглавието вече ви е разяснило това и не искам "oh, really?!?" реакции. Мерси.

Иначе в последно време гледах доста разнообразни неща, но няма да задълбавам, а ще драсна само основни неща, които да ви ориентират.

"Django Unchained"
(по нашенски: "Джанго без окови", въпреки че "Джанго Разкован" ми допада много повече) - Изключително приятен филм. Първо изгледах DVD Screener-a (да, от онзи сайт), а снощи го гледах и на кино (препоръчвам второто, разбира се). Куентин Тарантино е толкова странен тип, и като режисьор, и като сценарист, че трябва да си го пазим като световно богатство. Решил е, че иска да заснеме уестърн - направил го е. Добавил е, разбира се, от своята обичайна "тарантиновщина" - имаме насилие, хумор, интересни персонажи, интересни техники на снимане... Определено трябва да го видите, пък било то и само заради трите страхотни роли на Кристоф Валц, Лео Ди Каприо и Самюел Л. Джаксън. Ще си позволя обаче една забележка: филмът можеше да е с половин час по-кратък. На първо гледане прекалено разтегнатите сцени (с песни, например) може да не правят впечатление, но снощи в киното ми дойдоха малко натоварващо. Задължително да се гледа, пък това дали ще ви хареса или не зависи от много неща.

"Rise of the Guardians" (по нашенски "Чудната петорка") - Анимация на DreamWorks. Нужно ли е да задълбавам? Дядо Коледа, Феята на зъбките, Сънчо (огромен silent badass сладур) и Великденският заек трябва да се "бият" с Торбалан. Семейните анимации са за разпускане, така че не очаквайте нещо велико. Бързи коментари:
- Дядо Коледа е по-скоро Дядо Мраз и това радва. Свежо е.
- 3D-то е абсолютно излишно (ама пък вдига цената на билета, знаете).
- Българският дублаж убива огромна част от чара на филма.
- Не мога да разбера как се получава така, че третостепенните персонажи (в случая джуджетата) са по-забавни и интересни от главните герои. Ако сте гледали "Despicable Me", разбирате за какво говоря.
Тук вече не ви задължавам за нищо, но ако ви се гледа нещо ненатоварващо, за приспиване или просто така, това е добра опция.

"Hotel Transylvania" (wait for it... "Хотел Трансилвания". Да, бе, сериозно.) - Пак анимация, но случаят не е като с горната. Почти нищо забавно няма вътре, а Адам Сандлър е някак дразнещ, дори когато само слушаш гласа му. Виж, Стив Бушеми в ролята на изтормозен от жената и децата си Върколак е нещо, което си струва да се чуе. Но пък българският дублаж по кината ще убие и този малък плюс. По-скоро пропуснете.

"Cloud Atlas" (по нашенски: "Облакът Атлас". И в двата случая да се приема като "Име, което не продава") - Хубав филм. Странен. Гледайте го. Ако не за друго, то поне, за да видите как шест различни истории (макар и свързани по един свой си начин) могат да бъдат разказани паралелно в един филм без зрителят да се почувства объркан. "Братята" Уашовски са се справили добре, въпреки че най-големи аплодисменти май заслужават гримьорите. Отново: гледайте го. Нищо, че е по-странен. Това му е хубавото. А най-добре си намерете и книгата, защото - да - четенето е хубаво нещо.

"John dies at the end" (нямам идея дали изобщо ще се появи в нашите кина) - Отново странен филм, но по много различен начин от горния. Няма някакви особени претенции и това работи в негова полза, макар че го прави и "пропускаем". Представете си нещо като "Supernatural", но малко по-creepy и същевременно леко пародийно. Ако сте тотално затъпели - защо пък не? Но не го препоръчвам, защото не искам да ме преследват евентуални клетви.

Хм, май е това... О, да - излезе "The Dark Knight Returns - Part 2". Бива, дори само заради неизбежния сблъсък на Батман със Супермен (оле, спойлер!). Искам обаче екранизация (макар и анимационна) на "The Killing Joker", за да чуя отново великия Жокер на Марк Хамил.

Това е. Да не съм чул мрънкания, че няма какво да гледате.

1 коментар:

  1. За "Хотел Трансилвания" не съм съгласна.Определено ми хареса.Забавна и разтоварваща комедия е. :)

    ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...