Новини за филми по комикси: "Guardians of the Galaxy"; още познати мутанти в новия "X-Men"; глупостите около филмите с DC герои

Дойде време за нов пост за "новини" (по-скоро слухове) за филми по комикси, тъй като знаем, че вече всеки втори (хайде - трети) ги харесва. Трябва и за Star Wars да се пише, но не е тук мястото. Все пак скоро и с избирането на J.J.Abrams ще ви потормозя. Но сега се фокусираме върху комиксовите екранизации....

РАЗНИ НЕЩА ОКОЛО "ПАЗИТЕЛИТЕ НА ГАЛАКТИКАТА"

Снимката на "Пазителите...", която се ползва постоянно и навсякъде. Няма да се цепим от колектива, я...

Витае кастинг-слух, че продуцентите на "Guardians of the Galaxy" (един от филмите от втората фаза на филмовата вселена на Marvel) искат да привлекат за роли в него Джим Кери и Адам Сандлър. Хайде, първият ще го преживеем, даже може да допринесе с нещо, но вторият... наистина? Силно ме съмнява обаче.

Слухът не е толкова странен, имайки предвид, че двама от пазителите ще са изцяло CGI герои (да, "дървото" и миещата мечка) и ще са нужни само актьори, които да ги озвучават. Доста имена се въртят и за това кой ще поеме ролята на лидера Star-Lord (този с патлаците), но няма да пиша нито едно от тях. Няма смисъл. Ще чакаме потвърждение.

Трети слух твърди, че Thanos - грозноватият лошковец, който видяхме да се усмихва нагло-нагло във финалната бонус сцена на "The Avengers" - ще се появи в "Guardians of the Galaxy", а след това и в "The Avengers 2". Аз продължавам да се надявам, че "Пазителите..." ще се разправят с него и той няма да достигне до втория филм за Отмъстителите и там ще видим нещо по-интересно.

Още нещо за "Пазителите" - Робърт Дауни-младши се е "изпуснал" в интервю, че в "Iron Man 3" някои "приятели" на Тони Старк ще стоят в "атмосферата, но няма да ги видим на земята". Това, заедно с играчка от предстоящия филм, показваща космически костюм на Iron Man, засили предположенията, че тези "приятели" ще са точно "Пазителите...", защото, както знаем, Marvel обичат в бонус сцени в края на всеки свой филм да показват някой друг герой.

ОЩЕ СТАРИ ЛИЦА В "X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST"

Продължението на X-Men: The First Class се превръща в нещо все по-интересно. Шом Ашмор (Ice Man), Ана Пакуин (Rogue) и Елън Пейдж (Kitty Pryde) са поредните X-Men-и от вече "старата" трилогия на Браян Сингър, които ще се завърнат в новия филм. Освен тях тримата, появи в филма, който се очаква през 2014-та, под някаква форма ще имат и:

- Charles Xavier (млад - Джеймс Макавой; стар - Патрик Стюарт)
- Magneto (млад - Майкъл Фасбендър; стар - сър Иън Маккелън)
- Wolverine (Хю Джакмън, разбира се)
- Mistique (Дженифър Лорънс, aka онази от "Hunger Games")
- Beast (Никълъс Холт)

Густо, ако мога така да се изразя.

МЪЖ ОТ СТОМАНА, ЗАОБИКОЛЕН ОТ ПРИМЕРИ ЗА РАСОВА И ПОЛОВА ТОЛЕРАНТНОСТ

Хората се трогват от някакви абсолютни малоумия. В случая: дали Jimmy Olsen няма да е жена на име Jenna Olsen в предстоящия филм за Супермен "Man of Steel". На кого му пука? Холивуд вече разви изключителен навик да променя основни неща по комикс-героите, които стигат до голям екран, така че не разбирам защо трябва да се учудваме или пък да се ядосваме, особено когато става въпрос за твърде второстепенни герои. Виж, Jamie Foxx като Електро бе и все още е причина за недоволство.

Но да поясня. Промените около "Man of Steel" са доста. Първо, Лорънс Фишбърн (Морфей от "Матрицата") бе избран да играе ролята на Perry White (ебати иронията) - редакторът на "Daily Planet", вестникa, в който работи Кларк Кент. Още тогава имаше мрънкане, защото, както предполагате, в комиксите и другите адаптации Perry White е бял. Ама толерантност, знаете...

Сега пък ролята на фоторепортерът Jimmy Olsen изглежда (според IMDB, така че нищо не е сигурно) е променена и дадена на жена. Това вече е малко глупаво и не виждам някаква солидна причина за промяната, но... да, изяснихме се вече за Холивуд и промените, които прави. Те ще продължат, както фенчетата ще продължат да реват.

WARNER BROS И ГЛУПОСТИТЕ ОКОЛО "JUSTICE LEAGUE"

Става дразнещо. Най-новият слух е, че WB може да изчакат със започването на работата по "Justice League" филма, за да видят първо как ще се представи финансово "Man of Steel". Глупаци. Докато Disney (като собственици на Marvel Comics) се смазват да обявяват филм след филм (и да правят луди пари от тях), WB просто не смеят да се пуснат по вълната на успеха, който филмите по комикси трупат в последните години. За момента си остават само с мега-успешната Dark Knight трилогия на Нолан, на която обаче бе сложен край.

"Justice League" филмът в момента наистина май е в някаква дупка. Има сценарист (който май не е свършил работата си все още), но няма режисьор. Последният слух (силно ме съмнява доколко е достоверен) пък е, че във филма ще видим само петима герои - Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern и The Flash. Това, ако се окаже истина, ще е много хубаво. Но стига слухове - нека да се случи нещо сериозно с този проект!

***

И като сме подхванали DC герои - "Arrow" продължава да е един много интересен сериал, който трябва да пробвате, ако все още не сте. Доста доволен съм от сценаристите и начина по който развиват историята. От друга страна имаме лошата (примерно) новина, че изглежда "Amazon" няма да започне тази есен по CW Network, а ще чака поне до 2014-та. За незнаещите пояснявам, че "Amazon" е сериал с концепция подобна на тази на "Arrow", в който ще се разказва за Wonder Woman. Първият сериал по "Marvel" собственост - този за S.H.I.E.L.D. - пък се развива доста добре като проект, като дори има вероятност в него да видим Коуби Смълдърс (както е ужасното име на Робин от "How I met your mother") отново в ролята на Мария Хил, заместничката на Ник Фюри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...