WWE Royal Rumble 2013 - Превю и прогнози

Чудото взе, че стана - WWE си стегнаха задниците и в първите 3 седмици на 2013 г. предложиха достатъчно интересни шоута, че да спра почивката си. Факт е, че историята около предстоящия мач на CM Punk и Скалата е най-интересното и привличащо внимание нещо, но подобрение имаше и на другите фронтове (включително две смени на титли). Рейтингите на RAW също го отразиха и успяха да минат границата от 3.0, под която тревожно бяха паднали отскоро, донякъде и заради "разтягането" на шоуто на 3 часа. Но това са технически детайли, които не интересуват нас, чедата български, затова се концентрираме на предстоящото първо за годината PPV - "Royal Rumble", познато на bTV Comedy зрителите като "Кралски грохот". Което е ужасен превод, между другото. Някогашното "Кралски сблъсък" беше доста по-приятно.

WWE ROYAL RUMBLE 2013 Match Card
- US Championship: Antonio Cesaro (c) vs. The Miz (Pre-show)
-WWE Tag Team Championship: Team Hell No (c) vs. Rhodes Scholars
- World Heavyweight Championship - Last Man Standing Match: Alberto Del Rio (c) vs. Big Show
- WWE Championship (DREAM MATCH!): CM Punk (c) vs. The Rock
- 30-men Royal Rumble Match

Започваме с прогнозите и очакванията в по-разбъркан ред, за да ви е гадно.

WWE CHAMPIONSHIP: CM PUNK (C) VS. THE ROCK
 

Сблъсък, отговарящ на дефиницията "dream match" по моите критерии, а предполагам и по критериите на много други хора. От едната страна имаме Скалата, aka г-н Дуейн Джонсън, който вече е наистина, ама наистина известен много отвъд WWE (в следващата половин година ще излязат четири филма с него... смятааааай), и който с тази своя известност помага наистина много на компанията дори с кратките си участия. Title shot-ът, който получи, е напълно оправдан - този човек създава интерес, този човек може да продава шоута - следователно го буташ в главния мач, в главната история, за главната титла. Точка. От другата страна имаме най-добрият активен кечист в WWE в момента - CM Punk, чието име, можем да сме спокойни, вече е изписано със златни думи в историята заради царуването му с WWE титлата, което в неделя ще е достигнало своя 434-ти ден. И не, не преувеличавам. Ще си говорим след няколко години. Трите седмици изграждане на враждата предложиха няколко доста интересни промота от двамата, като лично на мен тези на Пънк ми допаднаха повече. Тазгодишният "Rock Concert" не се получи достатъчно добре, но за сметка на това следващата седмица видяхме едно от най-добре изиграните нападения от страна на "Shield". Основното бе постигнато - създадено бе усещането за голям мач.

Честно казано не искам да си създавам някакви твърди очаквания за победител. И двата варианта са възможни. Иска ми се мачът да е чист, т.е. да няма външни намеси, но май няма как да стане, особено в случай, че Пънк ще запазва. След като в RAW стана ясно, че "Shield" няма да могат да се намесят, най-вероятен участник в евентуална схема за прецакване на Скалата е Brad Maddox, който за момента от WWE развиват доста добре. Други варианти са Сина (отмъщава на Скалата за миналата година) или Брок Леснър, но шансовете за нещо подобно ми се струват малки. Честно казано повече ще се радвам, ако Пънк запази и съм склонен да заложа по-скоро на това. Важното обаче е, че мачът ще се състои. Нещо, което допреди година не съм мислил, че е възможно.

***
USA Championship: Antonio Cesaro (c) vs. The Miz

И от най-важния мач на PPV-то отиваме на най-маловажния, поне на пръв поглед. А щом това е най-маловажният мач в карда, значи нещата са доста добре. Защо? Защото Сезаро и Миз с няколко сегмента, започнали още през миналия месец (мисля), изградиха една прилична вражда за US титлата. Миз е най-"големият" претендент за титлата на Антонио досега, тъй като все пак е бивш WWE шампион. Иска ми се обаче Сезаро да запази, тъй като Миз все още не се справя никак добре със своя face turn и титлата по-скоро ще му навреди. Може да я вземе другия месец в реванш? Или да им направят дълга история до Мания? Кофтито тук е, че мач с прилично изграждане няма да е в самото PPV, а ще бъде излъчен безплатно в YouTube на pre-show-то.

***
WWE Tag Team Championship: Hell No (c) vs. Rhodes Scholars

Тук е обратното - струва ми се, че build-ът за този мач бе по-малък откъм сегменти и конфронтации, поне в последния месец, а все пак мачът ще е в самото PPV. Искам Hell No да загубят титлите. Харесвам ги много, забавни са, нямам против скоро да ги вземат пак, но трябва някакво движение, а Rhodes Scholars се издъниха вече 2 или 3 пъти и ако и сега не вземат златото ще е грях. Още повече, че всички други отбори пак започват да остават леко в сянка, а са необходими свежи претенденти. Враждата между тези два отбора продължава вече четвърти месец и е крайно време да свърши. И не, не искам Браян и Кейн да се карат и разделят. В Hell No има още адски много хляб, така да се каже, и ще се радвам да продължат да са отбор, а защо не и да спечелят титлите отново около 'Mania.

***
World Heavyweight Championship - Last Man Standing Match: Alberto Del Rio (c) vs. Big Show

Цялата ситуация тук се получи доста странно, но за момента като че ли се движи в добра насока. Малко кофти е, че точно чрез спечелване на световна титла се опитват да затвърдят face turn-a на Дел Рио, а и ме лишава от желания от мен мач за титлата на Мания между Big Show и Ryback, но както и да е. Мисля, че дори самите WWE не са планирали смяната на титлата да стане в SMACKDOWN и това е решено в последния момент (вижте шоуто и как в последния момент обявиха, че мачът ще е за титлата). Важното сега е, че най-доброто, което можеха да направят, за да стане реваншът гледаем, е направено - мачът е с gimmick и то Last Man Standing такъв. Логично от гледна точка на история (Big Show губи титлата в такъв мач и иска да си я върне отново в такъв мач), а и доста по-интересно от това да ги гледаме как се опитват да се тушират в продължение на 10-15 минути. Last Man Standing мачовете винаги са имали някакъв чар и точно заради това ще изгледам и този. И все пак положението около тази титла не е никак добро, въпреки че има толкова много потенциални претенденти/шампиони и възможности за наистина страхотни истории. Дано през 2013-та нещата са по-добри от миналата година. О, да, Дел Рио запазва. В противен случай смяната на титлата в началото на годината ще е била ужасно безсмислена.

***
THE 2013 ROYAL RUMBLE MATCH

30 души и само един победител, получаващ мач за световна титла по негов избор на WrestleMania 29. Тази година изграждането на самия Rumble мач бе добро - големите (и не толкова големите) имена споменаваха в промотата си желанието си да го спечелят, създаде се напрежение между някои от тях, вътре в него ще видим замесени няколко привършващи и развиващи се вражди. В тази насока съм много доволен. Какво ще е качеството на мача е друг въпрос. През последните години видяхме някои доста слаби Rumble мачове, но преценката за това дали мачът е хубав или не е чисто индивидуална и зависи от това какво харесват хората.

Хубавото тази година е големият брой на потенциалните победители (а и на големите имена по принцип). До момента е сигурно участието на John Cena, Sheamus, Randy Orton, Dolph Ziggler, Ryback, Kane, Daniel Bryan, Wade Barrett, тримата идиоти от 3MB, Primetime Players и други. От активните кечисти според мен първите петима (от Сина до Райбак) са с най-големи шансове за победа. Тези на Сина даже са тревожно високи, а аз само това не искам. Който и да е друг, но не и Сина. Стига със Сина, писна. Доскоро ми се искаше Райбак да го спечели, защото пича намери своите фенове, WWE го изградиха доста добре и следващата логична стъпка щеше да е победа в Rumble-a. Това, комбинирано с една победа за титлата над Big Show, щеше да издигне Райбак още едно ниво нагоре. За съжаление, след като Дел Рио спечели титлата от Big Show, шансовете на Райбак да спечели Rumble-a солидно намаляха. Шеймъс и Ортън пък уж ги чака вражда (според "новините"), като дори видяхме намеци за това, така че победа на всеки един от двамата е реална възможност, като след това на Elimination Chamber другият да вземе златото.

Има и два по-dream варианта - Undertaker и Брок Леснър. Конкретно вторият ме съмнява да се появи на PPV-то изобщо (просто защото нямаше никаква реклама за това, а и присъствието ан Скалата е достатъчен фактор за купуване). 'Taker обаче е друг случай - напълно възможно е да го видим в мача, а защо не и като победител в зависимост от плановете на WWE. Миналата година прецакаха завръщането му точно с появата му ден след Rumble-a, а не на самия него. Дано тази година не стане пак така.

Фаворит нямам. Нито пък някаква твърда прогноза. Ще гледам с интерес, пък който победи - победи. Само да не е Сина.

***

Това е. Много добър card за Royal Rumble, даже един от най-добрите, за които се сещам, най-вече заради огромния мач за WWE титлата, който преспокойно можеше и да е на Мания. Тази година прословутият WrestleMania сезон започна да се усеща от рано и дано нещата продължат в тази добра насока, като за останалите извън фокуса титли (IC и Divas) също се намери място и добри истории.

Желая ви приятно гледане!

И дано Сина не спечели Rumble-a.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...