Какво чета... (23.02.13)

Последното нещо, което прочетох, бе "Легион" на Брандън Сандърсън. Това е доста кратка новела, чете се за два часа, и може да я откриете като торент в zamunda в няколко различни формата. Не е издавана у нас, но се е намерил добър човек, който да я преведе и да я сподели. В новелата Сандърсън отново показва фантазия - главният герой има нещо като дарба или психично заболяване, като оценката зависи от гледната ви точка. Той има постоянни халюцинации за различни хора, живеещи около него. Всеки със собствено име и специалност в дадена област - бивш тюлен, психоложка, техник и т.н. Тези т.нар. от героя "аспекти" му помагат да разследва изключително трудни за решаване случаи, тъй като всеки от тях е почти гений в конкретната си област. И всички са в главата му, да. Случаят, който се разглежда в новелата също е доста интересен като замисъл, но за него няма да ви говоря. Както ви казах новелата я има в zamunda и ви препоръчвам да я прочетете.

Също така завърших "Star Wars: Тъмната сила" - втората книга от трилогията на Тимъти Зан, която до скоро беше официално продължение на историята след "Завръщането на джедаите". Мислех да пиша отделен пост за цялата трилогия като я приключа и това все още може да стане, но за всеки случай да кажа, че не е нищо специално. Да, има Star Wars атмосфера, но някои неща са доста излишни, други твърде бавни. Честно казано се радвам, че няма да филмират книгите, а ще подходят с оригинални история. Е, радвам се засега...

В момента чета "Голямата скука" на Богомил Райнов, която отново проследява приключенията на слагащия в малкия си джоб бондовци и други подобни, български таен агент Емил Боев. Отново приятното усещане за шпионски роман с лека крими нотка, отново интересни размисли от Боев и някои от другите герои. Романът е в една книга с друг - "Денят не си личи по заранта" - така че ще е лесно да избера с какво да продължа след като го приключа. Що се отнася до това какво е Голямата скука - без да развалям каквато и да е изненадата пояснявам, че заглавието се отнася за онази голяма скука, която идва след като човек вече е заровен на няколко метра под земята.

Опитах да започна и "Star Wars: Последната заповед" от Траун трилогията на Тимъти Зан, но тя ще почака малко. Други идеи за момента нямам. А иначе все така търпеливо чакам "Колибри" да издадат "Героите" на Джо Абъркромби... чиито останали книги ви препоръчвам да прочетете. Да. Отново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...