Blizzard новини: Интрото на "StarCraft II: Heart of the Swarm" и режисьор за "WarCraft" филма

Откриващият клип за втората (от три) части на StarCraft II бе пуснат преди повече от седмица и в типичен Blizzard стил изглежда страхотно. Чак да те хване яд, че все още не са накарали cinematic екипа си да направи някой кратък филм по някоя от игрите им. Пускам го чак сега, защото определено си заслужава да се види, дори да не ви дреме за компютърни игри.Друга, доста по-интересна новина, свързана с Blizzard, е, че нещата покрай "WarCraft" филма най-накрая потръгнаха. Legendary Pictures са наели режисьор. Името му е Duncan Jones и филмографията му е кратка - "Moon" и "Source Code". Гледал съм само втория и ми хареса много, но като концепция и изпълнение той е доста различен от това, което би трябвало да е филм по "Warcraft", така че нямам намерение да завишавам надеждите си. Сценаристът Charles Leavitt обаче не е кой знае колко известен с нещо гениално, което също е повод за притеснение.

Добрата новина? Че този път може би нещата са по-сериозни от времето, в което Сам Рейми искаше да се заеме с проекта. Като потенциално начало на снимките се посочва есента на 2013-та, а излизане по кината - през вече наблъсканата с "големи" филми 2015-та. Стискам палци.

P.S. само за феновете: Най-добрият вариант ми се струва да почнат от самото начало или поне да преразкажат набързо историите на първите две игри и да ни покажат нещо като адаптация на WarCraft III, въпреки че приключенски филм без масови бойни сцени може би също ще е приемлив. Знам ли...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...