Diablo III Пост 5: Излезе Patch 1.0.7 - най-накрая някакво PvP

 Demon Hunter-чицата ми. Садомазо токове и цялата в бяло. Случайност? Не.

От началото на сесията отново разцъквам Diablo III. В моите очи все още не си е избило парите, които дадох за него (смятам ги като съотношение брой левове към брой изиграни часове), пък и след дългата, почти шестмесечна почивка от играта отново имам желание да я играя. Та... разцъквам си аз с една готина Demon Hunter-ка и искам не искам станах отново ежедневен посетител в Battle.net. Последната голяма новина там: новият пач 1.0.7.

Освен обичайните промени по класовете, свързани с оправяне на баланса, той включва някои други интересни неща (като например нов тип Gem). Но това са по-скоро детайли. Цялата олелия около 1.0.7 е свързана с това, че той най-накрая предлага някаква форма на PvP игра. "Нещото" е наречено Brawling и позволява до четирима души (ех, това ограничение), които са заедно в една игра, да се прехвърлят в специална зона, наречена The Scorched Chapel, където да пробват уменията си един срещу друг.

Все още не съм имал възможност да пробвам Brawling-а, поради факта, че съм forever alone guy и имам един единствен приятел в тази игра, който не е играл от 47 дни. Ха! Т.е. не мога да дам мнение за това какво е изживяването. И все пак...


Прехвърлянето в The Scorched Chapel става след разговор с новодобавеното NPC Nek The Brawler, който се явява диабловския Dana White. Той ви прехвърля в Chapel-а и там се трепете. За какво? За кеф. Няма никакви награди. Няма и наказания при умиране, но това не е чак такава утеха. Защо?

Защото Diablo винаги е било свързано с преследване на нещо. Повечето хора търсят предмети. Други търсят experience. Трети чудаци като мен обикалят в търсене на lore и са най-заинтригувани от историята и детайлите в нея. Brawling-ът в момента не дава нищо друго освен кеф и изглежда малко като прах в очите на всички онези, които искат някакво PvP изживяване, което играта не предложи още с излизането. Тъжно, но факт: Diablo III продължава да изглежда някак недовършена. И докато в историята (липсващите гадове като Адриа и останалите лейтананти на Азмодан) и развитието на героите (таванът от 60 lvl-a) се усеща, че тези дупки са оставени с цел expansion-и след някоя друга година, то неща като балансът на героите и липсата на множество PvP концепции и възможности просто показва недобре свършена работа.

Дали да си купите Diablo III, ако все още не сте? По-добре недейте. Аз лично бих изчакал до излизането на първия expansion, когато цената на играта трябва да е паднала значително. И по-важното - след множество пачове и допълнения, тя ще изглежда доста по-балансирана и завършена.

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...