Малкото, което знаем за бъдещето на "Star Wars"

Случаен ефектът не е, young padawan.

Време беше за Star Wars пост и без да губя никакво време (както направих в първия му вариант) минавам направо на важните неща:

1. Джордж Лукас продаде LucasFilm на Disney за 4 млрд. долара

Това го знаете вече. Нещото, за което може би не се замисляте обаче е, че тази продажба е нещо много хубаво за всички. Лукас показа, че понякога геният, създал един прекрасен фантастичен свят, може да се окаже човека, който в един момент започва да дърпа творението си надолу. Фактът, че сам написа сценариите на епизоди от 1 до 3 и те на моменти са болезнено лоши е добър пример. Disney пък искат да правят пари и знаят как да ги правят, така че можем да сме сигурни, че ще се постараят новата им златна кокошка да оправдае вече платената си цена.

2. Задава се нова трилогия, действието в която ще се развива след "Завръщането на джедаите"

T.e. епизоди 7, 8 и 9. Няма никакви подробности по историята дори на Епизод 7, макар че доколкото знам Лукас вече е дал насоките си за това как би трябвало да продължи всичко. В ръцете на правилните сценаристи всяка идея може да бъде направена добра. Ясно е само, че филмите няма да са адаптация на някоя от вече публикуваните книги по темата (като тези на Тимъти Зан). Тоест и спойлери няма. Доколко това е добре - ще разберем впоследствие. За режисьор на първия филм бе избран J.J.Abrams - създателят на сериала "Lost", режисьор на "Super 8", "Mission: Impossible 3" и най-новият "Star Trek" филм.

3. Освен нова трилогия, ще има и самостоятелни филми за отделни герои
Това е най-прясната новина. Още след покупката Disney обявиха, че ще имат намерение да пускат по един филм на Star Wars тематика на всеки 2 години. Сега стана ясно как ще е възможно това - различни екипи ще работят и върху други филми, които няма да разглеждат главната история. Слуховете в момента са за по един филм за Йода, Боба Фет и младините на Хан Соло. Аз, като фен (макар и не от най-сбърканите), няма как да се оплача. Нека има. Въпросът е как масовият зрител ще приеме "Star Wars" филм, който не е по главната история и дали ако някой от тези филми разочарова, това няма да се отрази лошо и на новата трилогия.

Доста актьори от старите трилогии вече изявиха желание да вземат участие в новите проекти. Всичко обаче опира до пари и това дали техните герои влизат в плановете. Примерно Мейс Уинду (Самюел Джаксън) е нелогично да се появи където и да било, поради явната му смърт в Епизод 3. Марк Хамил, Харисън Форд и Кери Фишър обаче са тримата актьори, които задължително трябва да намерят място в новата трилогия, колкото и скъпо да струва това на Disney. SW филмите винаги са били филми за семейство Скайуокър и не може да снимаш епизоди 7, 8 и 9 без чедата вейдърови. Точка.

J.J. Abrams, който бе посочен за режисьор на Епизод 7, е в много интересна позиция. От продуктова и финансова гледна точка е добър избор - буквално съживи Star Trek с филма си от 2009 г., който дори аз гледах и харесах, при условие, че не съм дори в най-малка степен почитател на "другата фантастична поредица". Нямам нищо в Епизод 7 Ейбръмс да прекали със светоотразителните ефекти, както прави и в другите си проекти, стига филмът да е хубав. И, честно казано, мисля, че изборът му за режисьор бе един от най-добрите възможни варианти. Изглежда прави нещата с желание и страст, а това са необходими качества, когато се захващаш с такъв проект.

Около spin-off филмите все още нищо не е сигурно, но предполагам, че работата по тях ще започне доста по-късно от тази по Епизод 7. В близките месеци новините за него ще започнат да валят - кой актьор в коя роля е бил кастнат, слухове за историята (Ейбрамс е почти такъв маниак що се отнася до спойлери какъвто е Лукас, така че до самото излизане на филма едва ли ще знаем кой знае колко) и т.н. Всичко това ми харесва. Ентусиазиран съм, че любимата ми поредица ще продължи да се развива и стискам палци новата трилогия да е причина за много повече позитивни, отколкото негативни мнения от фенове и масови зрители. Сега... сега ще чакаме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...