WWE Elimination Chamber 2013 - Превю и прогнози

 Постерът, който най-нагло ни подвежда за това кой може да е в Chamber мач на PPV-то. Нито един от шестимата няма да е в такъв мач, което е някак хумористично.

Последната PPV спирка преди "WrestleMania 29" отново е "Elimination Chamber" PPV-то, като WWE този път постъпиха умно и ще имаме само един Chamber мач, който обаче, за голямо съжаление, не получи кой знае колко качествен build. Като цяло обаче кардът е приемлив, но на пръв поглед с доста изявени фаворити и всеки резултат, различен от посочените долу, ще го считам за изненада.

Elimination Chamber - No1 Contender's Match: Randy Orton vs. Daniel Bryan vs. Mark Henry vs.  Chris Jericho vs. Jack Swagger vs. Kane

Chamber-ът е най-непредвидимият мач за мен. Някои хора сочат Ортън като фаворит, но каква е логиката той да печели? Получавал ли е някакъв пуш в последно време? Има ли дори наченки за история с някой от възможните шампиони? Не. Но прибързвам - важното тук е условието - победителят от този мач получава мач за световната титла в тежка категория на "WrestleMania 29". Оптималният вариант за използване на това PPV - щом за шот за едната титла е нужно да спечелиш Rumble-a, нормално е за шот за другата да трябва да спечелиш Chamber.

И макар всеки вариант да е възможен (като Кейн и Daniel Bryan да са с най-малки шансове), имам две предположения за победител, като всичко зависи от това кой ще си тръгне с WHW титлата от това PPV. И нямам предвид Дел Рио или Шоу, а Дел Рио или Зиглър. Но затова по-надолу. Двете ми предположения за победител тук са Суагър и Джерико. Суагър, в случай, че Дел Рио ще е шампион до Мания. Дотам могат да им развият страхотна история с новия анти-имигрантски, про-американски образ на Суагър, но не е нужно тази история да е за титлата. Точно затова аз предпочитам втория вариант, а именно:

Крис Джерико печели Elimination Chamber-a, Долф Зиглър кашира куфарчето си върху победителя от мача Дел Рио-Шоу и на Мания получаваме Зиглър-Джерико за титлата, което е един от най-добрите варианти в момента. Разчитам на победа на Джерико. Всичко друго (дори такава на Ортън) ще е леко разочароващо.

World Heavyweight Championship: Alberto Del Rio (c) vs. Big Show

Този мач е в пряка зависимост с горния, както вече казах. Ясно е какво предпочитам - Дел Рио запазва, след това обаче Зиглър му взима титлата с куфарчето. Иначе WWE прекаляват вече, пробутвайки един и същ мач за WHW титлата по няколко пъти. Не знам кой стои начело на SD, но историята между Шоу и Дел Рио е толкова измъчена вече, че чак е тъжно. Никой от двамата не печели от това. И тъй като мачът няма и gimmick, има голяма вероятност да го пропусна.

3-on-3 Match:The Shield (Dean Ambrose, Seth Rollins, Roman Reigns) vs. John Cena, Ryback, Sheamus

Борците за справедливост май ще го отнесат след като срещнат трио Супермен (липсва им само Ортън). И на мен не ми харесва, но е логично. Сина го чака мач за титлата на Мания, Райбак е най-горещата нова звезда, а Шеймъс винаги е бил леко побутван. Отделно самата история така се развива - от вече няколко месеца The Shield пребиват когото решат и никой не е успял да ги спре. Рано или късно това трябва да стане и ако не са трима от топ-фейсовете не виждам кой. Така че колкото и да не ми е приятно, очаквам победа за Сина, Райбак и Шеймъс. Най-хубавото тук поне е, че замесиха и Сина с The Shield, което косвено го замесва отново с Пънк и ми дава надежди за троен мач за титлата на Мания.

US Championship: Antonio Cesaro (c) vs. The Miz

Беше логично. Миз обаче не е в добра позиция - след побоят от Леснър не става и за претендент за Divas титлата, а на всичкото отгоре тази седмица и самият Сезаро го размяташе като парцал. Най-правилното решение е Сезаро да запази и двамата да се насочат към различни противници за Мания.

Divas Championship: Kaitlyn (c) vs. Tamina Snuka

Този мач май го развиваха "на тъмно" и само го обявиха за PPV-то. Тъжно е, че титлата получава все по-малко внимание, тъй като в края на миналата година поне правеха опити да раздвижат нещата около нея. Надежда има само ако AJ се бие за нея на Мания, което пък изисква победа на Кейтлин тук. Не, че ми пука.

The Rhodes Scholars vs. Tensai/Brodus Clay (preshow)

И едно от най-големите малоумия - разделянето на The Rhodes Scholars - ще бъде изчистено само за "една нощ" (което силно ме съмнява), но за съжаление с идеята двамата да загубят от новия противно-танцувален отбор на Тенсай и Бродус Клей. Поне ще е в preshow-то и няма да е необходимо да ни боли от факта, че Роудс и Сендау падат от Отбор Шибанозавър.

WWE Championship: The Rock (c) vs. CM Punk

И след не особено запомнящия се първи мач ми е някак трудно да съм ентусиазиран за втория, особено имайки предвид, че победата на шампиона е сигурна. Дано поне този път няма рестартирания и подобни малоумия. Има вариант, в който Пънк да спечели титлата отново, но това обезсмисля загубата му на предното ППВ. Все пак, както казах вече, се надявам, че въпреки загубата му тук, ще му намерят място в мача за титлата на Мания.

***

Един мач между Уейд Барет и Бо Далас изобщо няма да е излишен, особено имайки предвид, че им обърнаха внимание повече отколкото на "враждата" за Divas титлата. А и Бо е твърде зелен, че да му дадат мач за ИК титлата чак на Мания (като това ще се отрази зле и на карда й).

В общи линии най-интересното нещо около това PPV е как ще се развие ситуацията около световната титла и се надявам WWE да не изберат най-баналния вариант (Дел Рио запазва, Суагър взима Chamber-a). По-хубав кард - като дойде време да guest book-вам :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...