Новини за филми по комикси: втори злодей и семейство Озборн в "The Amazing Spider-Man 2"; нови постери за "Iron Man 3"; "Аrrow" с втори сезон

По-интересните (макар и не много задълбочени) неща от последния пост насам:

ВТОРИ ЗЛОДЕЙ И СЕМЕЙСТВО ОЗБОРН В "THE AMAZING SPIDER-MAN 2"

Продължението на "The Amazing Spider-Man" се оформя все повече и повече, макар да е все още в процес на снимки и да можем да го очакваме по екраните чак през лятото на 2014-та година. Основните новини около филма са свързани с избирането на актьори, които да заемат някои доста важни роли. За по-голяма нагледност ви предлагам списък в лявата част на който може да видите имената на актьорите и линк към профилите им в IMDB, а в дясната част - имената на героите, които те ще играят.

Dean DeHaan - Хари Озборн
Paul Giamatti - The Rhino
Chris Cooper - Норман Озборн

Мисля, че след като видите лицата им ще се досетите за поне един филм, в който да сте ги гледали. Дийн ДеХаан е малко под въпрос - единствената роля, с която аз го свързвам, е една от главните в изключително свежия "Chronicle". Що се отнася до героите - Хари Озборн (изигран в трилогията на Сам Рейми от Джеймс Франко) е най-добрият приятел на Питър Паркър, макар да не е толкова блестящ ученик като него. Това е и причина за обтегнатите му отношения с неговия баща - собственикът на "Oscorp Industries" Норман Озборн. Озборн бе само споменат в първия филм, а тук вече и ще го видим от плът и кръв, като най-вероятно ще започнат намеците за това, което май неизбежно ни очаква в третия филм (съмнявали ли сте, че ще има такъв?) - превръщането на Норман в най-големият злодей на Спайди - Зеленият гоблин. Цялата тази трансформация бе разказана набързо в първия филм от трилогията на Рейми. Там ролята на Озборн/Гоблина бе дадена на Уилям Дефо, който по мое мнение се справи много добре с нея.

Райно/Носорогът може да ви е най-слабо познат, тъй като не се е появявал в старите филми за Спайдър-мен. Името не е случайно - той носи сив костюм с рог на главата и разполага с свръх-човешка сила, придобита след експеримент. Много ми е интересно как дребният Пол Джиамати и неговото шкембе ще се справят с визуалната част от ролята, но предполагам, че голяма част от сцените с Райно в костюмирания му вариант ще са изцяло CGI ефекти.

Новината е добра. С допълнителен втори злодей в лицето на Райно, филмът ще може да разкаже по-бавно как героят на Джейми Фокс се превръща в Електро. Но тъй като и Норман Озборн вече е в играта, нещата започват да стават леко претрупани и дано режисьорът Марк Уебб не се издъни заради многото злодеи, както го направи Рейми в "Spider-Man 3".

НОВИ ПЛАКАТИ ЗА "IRON MAN 3"

Не е точно новина, но пък плакатът с Мандарина (Бен Кингсли) ни дава възможност по-добре да видим какъв вид са му измислили за филма. На другия, който ви предлагам, виждаме Тони Старк с новия му костюм, а на фона - сцената с унищожението на дома му, която видяхме в трейлъра. Въпрос повдигат няколко други "Iron Man" костюма покрай падащата сграда, но плакатът може да не представя сцена от филма, а да е направен така само, за да е по-готин.


Едва ли ще са много нещата, които ще разберем за "Iron Man 3", a и е малко излишно, при условие, че премиерата му бързо наближава. Едно от последните неща е свързано с "Iron Patriot" костюма (публикувал съм снимка, става дума за Iron Man костюма в синьо, бяло и червено), който изглежда ще е новия костюм на Джеймс Роудс/War Machine (най-добрият приятел на Тони Старк). След около три дни се очаква вторият трейлър за филма, който ще бъде публикуван тук възможно най-бързо.

"ARROW" Е ПОДНОВЕН ЗА ВТОРИ СЕЗОН

До момента са излезли едва 16 епизода от 24-те на първи сезон, но въпреки това вече е ясно, че догодина CW ще излъчи и втори сезон на сериала. Новината по никакъв начин не се отрази на качеството му - в "Arrow" продължават да се случват наистина много неща, като преплитането на три истории - голямата в настоящето, тази от миналото на Куин на острова и отделните сюжети на всеки епизод - е нещото, което все повече ме впечатлява в този сериал. Личи си, че сценаристите го пишат с кеф, като крайният резултат от труда на целия екип също е на ниво. Намиганията към комикс-феновете също са доста готини, макар че се тревожа да не би скоро сериала да се напълни с твърде много "герои". Както и всеки път, отново ви го препоръчвам, определено си струва да се следи.

***

И като допълнителна новина - в "Guardians of the Galaxy" Chris Pratt ще играе ролята на лидера на групата Star-Lord. Има слух и че Jason Momoa (новият Конан, също така и Хал Дрого от "Game of Thrones") ще получи ролята на друг член на екипа - Drax The Destroyer. Ще е нужно време да се създаде интерес към точно този филм, тъй като "Пазителите..." май са по-слабо познати дори от "Ant-Man".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Книги: "Половин свят" на Джо Абъркромби

Младеж, който отчаяно иска да е добър войн, но природата му го кара вместо това да е твърде добър човек. Момичето, което е твърде добро ...