Неща за гледане: "Zero Dark Thirty", "This is 40", "Dune", "Blade Runner"

Този пост е най-вече кратка загрявка за писане, защото ми предстои изготвянето на обзор на глава от книга. Студентски задължения, приятни по своему. Задължение обаче е и поддържането на блога, затова ще ви подхвърля кратките ми впечатления от някои неща за гледане, които ми минаха през очите в последно време, за да прецените дали да им обръщате внимание.

Започваме със солидния фаворит "Zero Dark Thirty", който според мен повече от "Argo" заслужаваше Оскар за най-добър филм.  Причини много, но основната е, че представя една много по-реалистична и документална атмосфера, докато филмът на Бен Афлек на места бе твърде холивудски. Не, че има нещо лошо в това, просто при сравнение на двете ленти, личното ми предпочитание е за "Zero Dark Thirty". В случай, че не знаете: разказва историята за процесът по търсене на следите на Осама Бин Ладен, неговото откриване и, разбира се, елиминиране. Доста приятен филм като сравнително непознатият му каст още повече помага за това да гледаш на него някак по-сериозно. Гледайте. Да се търси по кината и в arena. В замунда го няма вече.

"This is 40" е в тотално различна ниша. Семеен филм, разказващ за проблемите на мъж и жена, навършващи 40 години и опитващи се да се справят с работа, деца, семейство и взаимоотношенията помежду си. Въпреки лековатия, псевдо-комедиен подход, може да ви се прииска никога да не се жените, че може би и да се самоубиете, за да не стигнете до посочената възраст. Нямам идея защо го гледах. Ако тотално няма какво да зяпате докато се храните, например, може да го гледате на парчета.

Погледнах и две класически фантастики. Първо "Dune". Както повечето хора, и аз не го харесах. Доста приличен първи час, въвеждащ в интересната вселена на Франк Хърбърт, последване от час и половина на разказ на това, което се случва, вместо представяне на самото действие. И това придружено с музика, която уж трябва да създава епична атмосфера, а в един момент почва да дразни. Май най-много се зарадвах на участието на Стинг и ролята му на психопат. Ако никога не сте гледали "Dune" - определено не е голям пропуск.

"Blade Runner" беше с няколко идеи по-интересен, макар че основният ми проблем с него да е, че действието беше малко като за моя вкус, а и основната идея ми убегна. Преследване на цел, която е недостижима, от страна на лошите + малко нехайна детективска работа от страна на вечно добри Харисън Форд. За времето си може да е бил нещо впечатляващо, но просто не ме трогна. Може да се погледне.

И за финал - сериали. Приключващият своя трети сезон "The Walking Dead" и английският "Sherlock" са задължителни за гледане, ако все още не сте. Изключително силни сериали, като няма да правя сравнения, тъй като са доста различни и евентуално всеки от тях ще получи свой отделен пост.

Хм, загрях. Време е да се захвана с писането на задължителните неща :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...