Препоръчани песни - Част 85

"My girl, my girl, don't lie to me...
tell me where did you sleep last night."

Този път две нови и по-"тежки" (макар да е условно) песни и две старички и по-"леки" (отново условно) такива. Започваме с водещия track в това издание на "Препоръчаните...", който е кавър на доста популярната и най-вероятно позната ви песен на Ozzy Osbourne и Lita Ford:

Device ft. Lizzy Hale - Close my eyes forever


И останалите три:


"Device" е новият проект на David Draiman, вокалиста на Disturbed, така че приликата между двете банди е повече от нормална, най-вече заради по-специфичното му пеене и разните звуци, които издава. "Device" уж трябва да са industrial, но на мен не ми звучат точно така. Важното обаче е, че за дебютния си албум са се обърнали към доста големи имена и дано тези колаборации им донесат успех. Иначе личният ми марк-аут: David Draiman и Serj Tankian в една песен, която разбира се е с политически привкус... уау!

По-"леките" (условно) песни не са нови, но аз се сблъсках с тях едва наскоро, so... "Where did you sleep last night" на Nirvana и едно изпълнение (от многото, които може да откриете в YouTube) на The White Stripes на "Jolene". Песни, написани с емоция, а след това и изпълнени с емоция. Хубаво е и слушането да е придружено с такава.

Приятно ;)
"Close your eyes...
close your eyes...
close your eyes for me."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Защо, бе, Marvel?!?

Скъпи блогочетци, разчитам на факта, че повечето от вас не живеят в пещера (не Пещера, там имам верни другари) и знаят, че това чудо "...