Препоръчан сериал: "The Walking Dead"


Първо: в неделя приключи третият сезон на "The Walking Dead". Какво означава това? Означава, че вече са налични достатъчен брой епизоди, че да дадете шанс на сериала без да се притеснявате, че ще го изгледате твърде бързо. Второ: последният епизод за сезона постигна нов рейтингов рекорд за сериала с 14.4 милиона гледали го американци, което пък е добър аргумент в полза на твърдението, че "The Walking Dead" e сред малкото сериали, които с напредването си стават все по-добри.

Шансът да не сте чували нищо за него е малък, но нека все пак започна с други две важни неща:

1. Да, става дума за зомбита (макар тази дума изобщо да не се използва).
2. Не, сериалът не е като обичайните филми/сериали със зомбита.

Основното нещо в "The Walking Dead" са живите хора и взаимоотношенията между тях в условията, в които са принудени да живеят или, по-скоро, да оцеляват. Сериалът ни запознава с главния си герой, щатският шериф Рик, който след инцидент се събужда в болница и открива, че е бил в кома, а през това време огромна част от населението на САЩ се е превърнала в ходещи мъртъвци, изпитващи постоянен глад за жива плът. Рик се впуска в търсене на семейството си и постепенно започва да се сблъсква с други хора, които вече са натрупали солиден опит в справянето с "новия свят". И колелото се завърта...

Няма да ви разкривам повече. Както казах, въпреки името, основното в "The Walking Dead" не са "ходещите мъртви", а опитващите се да оцелеят живи. Всеки от героите преминава през някаква (понякога няколко) трансформация в мисленето си, вижданията и принципите си, като дори полудяването не е изключено като вариант. В свят, където отвсякъде дебне опасност, дори да си в група с други хора (лек спойлер) не е сигурно, че ще успееш да оцелееш. И да, хора умират. Доста.

"The Walking Dead" предлага точно това - интересна история, екшънче тук и там, много и разнообразни герои, но както казах набляга най-вече на междуличностните отношения. Там е големият плюс на сериала. И макар да се намират епизоди с по-малко действие, сериалът определено заслужава да му дадете шанс. Става все по-добър и засилващият се интерес към него показва това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...