Мнение за "WrestleMania 29" (СПОЙЛЕРИ)

Два силни кадъра от най-хубавото в тазгодишната WrestleMania. Но макар да предложи красиви сцени, тя не успя да предложи високо качество.

Ясно е, че тазгодишният "път към WrestleMania" не представи нито достатъчно запомнящи се моменти, нито желани сблъсъци, нито задълбочени истории. Надеждата 29-тото издание на "WrestleMania" да не бъде определено като "слабо" и т.н. бе качеството на самото шоу, най-вече на мачовете в него, да е на много високо ниво. Надеждата умира последна, нали? В моя случай умря в следобеда на осми април 2013 г.

Искаше ми се да харесам тази 'Мания. Подходих с много позитивна настройка към нея, бях си приготвил даже традиционната богата трапеза. Дори след мачът Пънк-Тейкър си направих почивка, защото вече бях изтощен и не исках това да се отрази върху мнението ми за останалата част от шоуто (а оставаше доста). Не помогна.

Но да започнем отначало. WM29 започна много обещаващо с поредният много добър 3-на-3 мач на The Shield, в който те победиха поредния супер отбор, този път включващ Шеймъс, Ортън и Big Show. Оплаквания тук нямам - мачът предложи действие, имаше история в себе си с постоянно търкащите се егота в отбора на "добрите", което доведе и до пропадането им. Гневът на Big Show в края бе напълно обясним, а и най-важното е, че The Shield записаха победа.

Последва обаче първото разочарование. Марк Хенри и Райбак предложиха един слаб, муден мач, завършил по малоумен начин - не с проява на сила, а с грешка и проява на безсилие от страна и на двамата. И за какво? За да може Райбак да направи това, което всички искаха да видят, след мача, а не по време на него. И макар Shellschock-ът на 200 кг човек да беше повече от впечатляващ (Райбак маршируваше с Хенри на гърба си, което е... холи шит, какви са тези анаболи?!?), ако се бе случил по време на мача, последван от туш, цялостното впечатление от мача щеше да е по-добро.

Последва един изненадващо добър мач за отборните титли, в който Hell No очаквано запазиха. Ангажираността на публиката, както и раздаването от страна на всички на ринга, спомогна за това един не особено желан и скучно изграден мач да заслужи мястото си в карда. Жалко само за Зиглър, който, колкото и да искахме, така и не видяхме отново до края на вечерта. А го заслужава, скъсвайки задника си от толкова много време.

Тук дойде следващото разочарование, макар то да бе доста по-приемливо. Фанданго напълно очаквано победи Крис Джерико в дебюта си. Очаквах по-динамичен и оспорван мач, но и така нещата са някак приемливи. И все пак това май е най-слабият мач на Джерико на Мания от този с легендите преди 4 години. Поне публиката показа някаква реакция спрямо Фанданго и се чуха някакви освирквания, което е много по-добре от пълно мълчание.

И дойде мачът за световната титла. Тук трябва да похвалим WWE - клипът за мача бе много добър и определено засили интереса ми. Проблемът беше, че Дел Рио и Суагър не успяха да ме грабнат с представянето си, а и краят отново дойде малко рязко. Най-голямото разочарование обаче бе, че Долф Зиглър не се появи с куфарчето си, за да донесе поне малко радост. Но това е поредният път, в който WWE показват среден пръст на смарковете. Което може би не е толкова лошо, но защо трябваше да е за сметка на Зиглър?

Събитието на вечерта без съмнение бе Пънк срещу Тейкър. Страхотен мач, като играта на двамата спомогна много - надъханият Пънк, разгневеният Тейкър... Гледка, ангажираща те към спектакъла. Нямам абсолютно никакви оплаквания от този мач. Даже съм доволен каква добра химия показаха двамата помежду си.

Тук вече идват слабостите. WWE допуснаха грешка, слагайки ННН-Леснър веднага след мача на Тейкър и Пънк. За пореден път се случва мач на ННН да е на грешно място в карда и това да се отразява на реакциите на публиката. Тя просто наказваше двамата на ринга с мълчанието си, а те определено не успяха да я спечелят с представянето си. Имах чувството, че измъчват и себе си на ринга, и мен като зрител. Първият им мач бе доста по-добър, поне според мен, и се надявам да не се стига до трети. Въпросът е дали ННН ще миряса след като записа победа над Леснър и дали провалът на тази излишно продължена история няма да доведе до още по-излишното й повторно разтягане.

Главният мач. Големият реванш. Година по-късно. Шампионът на WWE The Rock, познат също като г-н Появявам-се-два-пъти-в-месеца, се изправи срещу най-нагло бутаният в лицата на всички Сина за втора поредна година. Този мач получи три клипа през цялото ППВ, които сигурно трябваше да замажат слабия билд. Освен това другите клипове от разни кампании на WWE с деца и военни тотално ме отказаха да мисля, че heel turn на Сина е възможен. И когато дойде време за мача просто не ми дремеше. Както и на хората на стадиона, мисля. Попрехвърлих мача, не се насилих да го гледам целия, едва ли и ще го направя. Размяна на милиони финишъри в края, даже май попрекалиха. Победа за Сина - нищо изненадващо. И за капак - целувки и прегръдки, за да бъде убита тотално идеята за мразещите се опоненти. Вместо това тук видяхме BFF-та, които споделят топъл миг пред очите на 80 000 души. Колко ли гадно му е било на Сина да го освирква толкова много народ за пореден път?

Това е. Никакви изненади - нито в резултатите (освен победата на Хенри), нито като събития, нито като завръщания или добавени мачове. Вместо това имахме отрязан такъв, за да попее повече време P. Diddy. Една камара млади таланти, които се раздаваха цяла година дори не се появиха на екран за секунда. Мачовете се провалиха като качество, продължавайки слабите истории, които доведоха до тях. Определено слаба Мания за мен, която бе някак подобаващ край за една не особено приятна седмица. От утре се захващаме отново със сериозните неща.

А кечът? Време е за нова почивка. А може би вече наистина съм твърде стар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...