Филми: "Пропадане в мрака" на 10 май

"Shall we begin?"


Името на поста ми е тооолкова "оригинално", колкото някои от слоганите и рекламите, които българските разпространители ползват за новите филми. И като ги споменах: незнайно защо същите тези български разпространители са решили да махнат "Стар Трек" от името на "Star Trek: Into Darkness". Това донякъде е добро решение - феновете на франчайза (сред които не съм) са напълно наясно, че "Потъване в мрака" е техният филм, а останалите зрители няма да бъдат разколебани от възможните предразсъдъци, които името "Стар Трек" носи, и може да отидат да видят филма само заради страхотните му трейлъри. Примерно.

РЕБУУТВАНЕТО НА "STAR TREK" OT 2009 Г.

Започнах много отдалеч, нали? Да се върнем няколко години назад. През 2009 г. режисьорът J.J. Abrams ("Изгубени", "Cloverfield", "Супер 8") даде нов живот на "Star Trek", създавайки филм, който да рестартира (reboot-не, ако предпочитате) цялата вселена и да разкаже историята на капитан Кърк от самото начало. С добрия си сценарий и хубавия си актьорски ансамбъл от млади, но познати оттук-оттам имена (Крис Пайн, Закари Кинто, Джон Чо, Карл Ърбън и др.), "Star Trek" се оказа един много готин и забавен sci-fi филм, който да бъде харесан дори от хора, които не са фенове (като мен).

Той е и единственото нещо, което трябва да гледате, за да се подготвите за "Потъване в мрака". Не ви трябват старите филми, не ви трябват сериалите (Канал 1 май излъчваше един от тях някога) - имате нужда просто от "Star Trek" (2009), който знаете къде да откриете. Ама иначе "НЕ" на пиратството, нали...

ДАВАЙ, ШЕРЛОК!

Големият въпрос е защо аз съм развълнуван от премиерата на "Star Trek: Into Darkness"? Отговорът се състои от две думи: Бенедикт Къмбърбач. Даже не съм сигурен, че така се пише на български... Както и да е. Лицето на Къмбърбач може да ви е познато, ако по някакъв начин сте се сблъсквали с английските епизоди "Sherlock". Плътен глас, изобщо не отговарящ на някак невинното му лице, придружен с английски акцент и студен поглед - перфектният злодей! Браво на Ейбръмс, че се е сетил пръв, че човекът, който играе може би най-побърканият Шерлок Холмс (по-побъркан и от този на Дауни-джуниър, да), може да е и успешен злодей. Неговото страхотно присъствие в трейлърите истински запали интереса ми към "Потъване в мрака" и е основната причина да имам желание да видя филма. Друга причина, но доста по-маловажна, е, че всъщност "Star Trek" от 2009-та ми допадна, въпреки че (май казах вече) не съм фен.

Ето го и самият трейлър, за да прецените сами:Премиерата на филма е на 10 май. За съжаление отново ще трябва да го гледаме в 3D. Взе да писва доста отдавна, но тенденцията не само няма да отслабва, но и ще се засилва (все пак студията правят много повече пари, когато филмът е в 3D). И тук обаче ще го преживея, само и само да видя дали героят на Къмбърбач наистина ще е толкова велик, колкото ми се струва, че ще бъде.

"I will walk over your cold corpses."
ИБРЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...