Новини за филми по комикси: разни неща от лагера на DC; трейлър за "Agents of SHIELD"; обявени герои за "Avengers 2"

Наистина не ми се пише за нищо друго, така че отново имаме пост за филми по комикси. Пише ми се за политика, но мястото не е тук. Това ме подсеща, че трябва да си направя втори блог... Иначе добре, че са "Marvel", за да има нещо сигурно, което да мога да ви предложа. DC Comics отново са скромни откъм събития/материали, но за да не бъдат пренебрегнати и този път, ще започнем с кратка компилация от новини и слухове за проекти с участието на техни герои.

КРАТКИ СЛУХОВЕ И СЛУХЧЕНЦА ОТ ЛАГЕРА НА "DC"

- Премиерата на "Man of Steel" (новият филм за Супермен) е на 14 юни, т.е. след около месец. Това поне е сигурно. Не знам за вас, но моят ентусиазъм хич го няма. Неуязвимостта на Супермен е не само най-голямата му сила като герой, но и най-голямата му слабост, защото просто няма как да ти пука за някого, на когото нищо лошо не може да му бъде направено. Но няма да отписвам Снайдър и Нолан, може техният подход да се окаже по-интересен.

- "Arrow" приключи първия си сезон тази седмица, при това по много добър начин. Определено това е един от най-приятните за гледане сериали в момента, предлагащ ни модерния в последно време реалистичен подход към супер-героите. Сега е моментът да изгледате 23-те епизода от първи сезон, струва си. Следващата есен се задава и втори.

- От CW, телевизията, която излъчва "Arrow", не са се отказали да направят сериал и за Wonder Woman. След като първият вариант на проекта, носещ името "Amazon" (става традиция филмите/сериалите с герои на DC да не носят имената на героите), не бе одобрен за премиера през следващия телевизионен сезон, сега изглежда се подготвя втори опит.

- Из световната широка мрежа се носи слух, че Joseph Gordon Lewitt ще бъде в планирания "Justice League", където ще играе новият Батман. Такива слухове обаче чухме вече доста пъти. Уж "Man of Steel" щеше да е началото на една обединена филмова DC вселена, но то и това е слух. В общи линии едва след премиерата на "суперменския" филм ще имаме ясна представа планират ли DC да последват примера на Marvel и да направят луди пари, или не.

ПОТВЪРДЕНИ СА ДВАМА НОВИ ГЕРОИ ЗА "ОТМЪСТИТЕЛИТЕ 2"

Слуховете вече са потвърдени - Scarlet Witch и Quicksilver ще се появят под някаква форма в "The Avengers 2". Лично Joss Whedon, режисьорът на филма (и на предния), потвърди, че двамата ще се появяват в новия филм, макар и като представители на "онази част от света, която не е съгласна с това, което Отмъстителите вършат".


Едно е сигурно - във филма те ще са брат и сестра, каквито са в комиксите. Тук идват разликите. В комиксите двамата са мутанти, при това деца на познатия ви (надявам се) Магнито ("X-Men"). Имайки предвид, че правата за филмиране на "X-Men", мутанти и Магнито в частност са собственост на Fox, а не на Marvel/Disney, то най-вероятно произходът на Scarlet Witch и Quicksilver ще бъде от леко до значително променен.

ПЪРВИ ТРЕЙЛЪР ЗА СЕРИАЛА "AGENTS OF S.H.I.E.L.D."

Споменах ви няколко пъти, че Joss Whedon подготвя сериал, чийто герои да са агенти на Щ.И.Т. и чието действие да се развива след случилото се в "The Avengers". Сериалът ще дебютира тази есен по "abc", а вече имаме и първи трейлър за него:Най-набиващото се на очи е, че любимият на малки и големи агент Кълсън по някакъв начин е отново жив. Другото, което прави впечатление, е неунищожимият супер-герой в трейлъра, който наистина много напомня на Luke Cage от комиксите. Продуцентите твърдят, че не е той. Аз не им вярвам. Знаете - ще поживеем...

* * *

И за финал още една "малка" новина, свързана с "The Avengers 2" - Тони Старк ще е там. И не само, че ще е там, но едва ли ще откаже на приятелчетата си да им бутне едно рамо в спасяването на света. Големият въпрос обаче е дали Робърт Дауни-младши ще изиграе ролята, при условие, че договорните му задължения към Marvel приключиха и сега трябва да го навиват (с пачки, разбира се) да подпише нов договор. Дано. Не е като да не им направи доста пари досега...

1 коментар:

 1. Както вече бях споменал, редовно следя блога ти.

  Да ти призная нещо честно Биров - никога, ама никога не съм се интересувал от комикси... Докато не започнах да чета твоите статии за филми по тях. Което пък явно означава, че пишеш увлекателно.
  Та през последните няколко месеца четейки блога, започнах да се интересувам и аз от направата на комиксови филми. Някои от тях бях гледал, други все още не.
  За Марвел - прав си че доста добре се възползват от наличната си хартиена продукция, и така да се каже я преработват визуално-дигитално. Техният основен проблем обаче е, че не играят в един "отбор", а продават права ту на 20 Century Fox, ту на Columbia, ту на Парамаунт и т.н. В общи линии са нестабилни и ще се изчерпят по-бързо от DC. Поне според мен...
  За DC - правят по-качествени филми (Батман, Супермен), а и са в "отбора" на Warner Bros., на които пък симпатизирам от кратките си взаимоотношения с част от представителите им.

  За финал - продължавай в същия дух! Аз ще чета, а може и да коментирам.

  Поздрави!

  ОтговорИзтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Комикси: "Jack Eridon: Крадецът на спомени" от Константин Витков-Титис

Някои неща в този живот изискват топки. Едно от тях е да нарисуваш и да се опиташ да издадеш комикс в България.  И ето, че пролетта н...