Нови трейлъри за "The Wolverine" и "Man of Steel"

Навън може да е жега, всичко да е застинало под натиска на натоварващата и нажежена атмосфера, но поне в киносалоните е хладно. Даже понякога студено. И тъй като филмовите студия са много готини, мили и мислят само за здравето на човечеството, постоянно ни засипват с рекламни материали за новите си филми, за да идем ние да ги гледаме в хладните киносалони. Там пък, чрез малоумни анимационни клипове, ни предупреждават, че ако им откраднем 3-D очилата, ще пуснат сигнал на Цацаров. Това обаче е друга тема. Да се върнем на рекламните материали.

Когато новите филми са базирани на комикси, не е особено трудно да бъде привлечено внимание на човека, който в момента пише това и се чуди защо спря Pepsi-то и дали минералната вода наистина е по-полезна за организма му. Малкият проблем се явява това, че конкретно за двата филма, за които ще говорим, не ми дреме особено много. Няма ентусиазъм, няма тръпки по тялото като гледам трейлърите им. Нищо. Надеждите ми са почти нулеви, макар и поради различни причини. И все пак от студията се опитват ли, опитват да ме спечелят като зрител. Как? С още по-нови трейлъри. В тези поне има действие. Да започнем разбора:

MAN OF STEEL


Сетиха се, че имат злодей и че ще е хубаво да подхвърлят някаква информация за него и целите му и на хората, които не са запознати с митологията на Супермен. Генерал Зод тук смущава телевизори, хвърля заплахи, взривява самолети. Както колегата Чернев намекна, чувството от трейлъра е такова, че сякаш гледаш продължение на края на "The Avengers". Което, разбира се, може да е просто неволно. Има едно хубаво нещо тук - този трейлър най-накрая показва някакъв екшън, някакво движение. Показва, че Супермен ще е изправен пред някакъв враг с лице и глас, ще има някакъв противник, който да победи със сетни сили в края на филма, но не и преди този злодей да е нанесъл сериозни поражения на хора и имущество с извънземните си технологии. Лошото нещо в трейлърa е, че продължава да не ангажира мен, комикс-нърда. Не знам какво остава за обикновените зрители.

THE WOLVERINEТук получаваме малко развитие на намеците от предния (малко евтин) трейлър - Логън ще се срещне със старо другарче, което с една или друга цел ще му помогне да стане леко смъртен. Представяте ли си колко приятно е усещането от юмруците ви да изскачат по три метални остриета и вие да чувствате това? И раните да не искат да заздравяват? Хубава идея, много хубава даже, като ще видим дали изпълнението също ще е хубаво или ще е на нивото на "X-Men Origins: Wolverine", който, ще ме прощават харесалите го, но е един от най-слабите комикс-филми, които съм гледал. Аз разбирам, слушайте ме. Този трейлър вдига с мъъъничко надеждите за новия филм, като определено най-интересни са сцените с The Silver Samurai (oнова металното, с което Логън се бие в някаква... лаборатория?) и това, че изглежда Логън е леко изперкал след смъртта на Jean Gray. Lady Viper също е сред интересните неща, най-вече заради езика. Брех, какъв език! Един език обаче пролет не прави (не и когато навън е 200 градуса). "The Wolverine" в главата ми е потенциален провал и не очаквам нищо. Дано това помогне да ми хареса поне малко.

Погледайте трейлърите веднъж-два пъти, харесайте си някой стар филм по комикс (наскоро трябваше да се готвя за семинар за Кубинската криза, така че предлагам "X-Men: First Class", примерно) и лягайте да се приспивате с него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Книги: "Половин свят" на Джо Абъркромби

Младеж, който отчаяно иска да е добър войн, но природата му го кара вместо това да е твърде добър човек. Момичето, което е твърде добро ...