Новини за филми по комикси: Робърт Дауни преподписва; без Локи в "The Avengers 2"; снимка на Winter Soldier и дати за продължения.

И отново - четири новини за филми за герои на "Marvel" и една за филм на "DC". Не съм виновен аз, такава е реалността за момента, макар че след "Man of Steel" нещата може лека-полека да започнат да се променят.

РОБЪРТ ДАУНИ-ДЖУНИЪР ЩЕ Е IRON MAN В ДВЕТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЯ НА "THE AVENGERS"

И вече е факт - Робърт Дауни-младши преподписа с Marvel и ще се превъплъти в Iron Man в "The Avengers 2" и "The Avengers 3". Точно така - Marvel не играят на дребно и са се бръкнали адски дълбоко (много пари им е взел, повярвайте), за да са сигурни, че Тони Старк ще си е все същия не само в излизащата през 2015-та втора част на "Отмъстителите", но и за третата такава, която ще видим най-рано около 2017-2018-та.

Определено много добра новина. Не само, че Дауни-джуниър с отличното си изпълнение се превърна в основното лице на Marvel филмите и ще е страхотно да видим отново него, а не друг, в ролята на Iron Man, но също така това е ясен сигнал за постоянство и гледане напред от страна на Marvel/Disney. За момента лошата новина е, че нищо не се споменава за четвърти "Iron Man" филм, което означава, че такъв най-вероятно няма да има в следващите пет години.

Що се отнася до това как Тони Старк ще може отново да сложи костюма след случилото се в "Iron Man 3" (няма да спойлвам нищо, спокойно), Joss Whedon наскоро коментира, че има начини това да бъде постигнато и щом старите приятелчета на Iron Man се нуждаят от него, той няма да откаже. Нещо, което да е свързано с преработен вариант на Extremis, може би?

БЕЗ ЛОКИ В "THE AVENGERS 2"

Това е втората новина, свързана с продължението на миналогодишния хит. Локи, злият брат на Тор и любимец на доста хора, няма да има роля в "The Avengers 2". Това донякъде е нормално - филмът изглежда ще се концентрира върху изцяло нов злодей, а и след 3 филма с негово участие ("Thor: The Dark World" ще е третия) Локи ще е леко "изтъркан". Задължително обаче трябва да остане част от филмите за Тор и във всеки един от тях може да му се намери поне някаква малка роля.

СНИМКА НА THE WINTER SOLDIER ОТ "КАПИТАН АМЕРИКА 2"

"Captain America: The Winter Soldier" излиза по кината през април 2014-та, но вече се появиха снимки от снимачната площадка, които ни показват злодея от заглавието на филма. Аз, както и повечето комикс-фенове, знаем кой е "Зимният войник", но нямам намерение да развалям изненадата. Въпросът е дали наистина ще е изненада и как от Marvel ще успеят да я запазят такава в днешния свят, залят от спойлери.


"MAN OF STEEL 2" ДОГОДИНА?

"Man of Steel" се оказа един много добър филм и вероятно начало на една споделена DC филмова вселена, подобна на тази на Marvel. Носи се слух обаче, че Warner Bros. планират продължението му да излезе още през 2014-та година, което означава, че за цялата подготовка на филма (сценарий, каст, снимки, обработка) Зак Снайдър ще има най-много година и половина (ако приемем, че филмът ще излезе в края на 2014-та). Това е малко за филм с такива мащаби и може да повлияе неблагоприятно на качеството му. Иначе споменах Снайдър, защото вече е потвърдено, че той ще е режисьор на продължението. Самият "Man of Steel" тази седмица падна на трето място в боксофиса в Щатите. В световен мащаб той е на 50 милиона долара от това да почне да "печели", ако мога така да се изразя, и имайки предвид, че ще се върти по кината поне още месец не виждам никакъв проблем да направи поне 600 милиона. Ъпдейт за печалбите (тъй като са фактор за продължението) ще дам следващия път, а дотогава прочетете ревюто ми за филма и отидете да го гледате.

ДАТИ ЗА "THE AMAZING SPIDER-MAN" 3 И 4

Вторият филм излиза чак догодина, а вече е ясно кога ще видим третия и четвъртия. Fox яко са стиснали златната си комиксова кокошка и нямат никакво намерение да я връщат на Marvel. "The Amazing Spider-Man 3" ще се появи по екраните на 2016-та, а четвъртият филм - през 2018-та. Можем уместно да предположим, че Andrew Garfield (освен ако не му се случи нещо и не се наложи да го заместя) ще продължи да изпълнява ролята на Питър Паркър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...