Последният ергенски запой... без наличието на запой. ("The Hangover Part III" Ревю)

 Знаете мотото на всеки сайт/блог - картинка да има, за да е шарено. Тук шаренията подвежда и чак такава "епичност" в този филм няма да видите.

Изключително забавно е да влезеш в някой торент тракер, да видиш някакъв що-годе приличен релийз (лоши чуждици) на някой нов филм и когато отвориш страницата, за да разгледаш детайлите за торента, да те посрещне плакатът на филма, на който гордо, с ясни и отчетливи бели букви е написано "САМО В КИНАТА". О, наистина ли?

Но да се върнем към заглавието на поста. Наистина, в този "Ергенски запой"/"Hangover" няма нито запой, нито "hangover" (пр.инглиш: махмурлук). Сценаристите са избягали от приятната формула на предните два филма, в които героите се събуждаха след луда нощ, от която не помнят нищо, и лека-полека започват да сглобяват парченцата от пъзела. Вместо това получаваме нещо доста по-стандартно: "Глутницата" иска да помогне на пълничкия си и доста странен член Алън да промени живота си към по-добро, като за целта иска да го заведе в санаториум (или нещо подобно). По пътя обаче ги застигат тежките (буквално) последствия от мизериите, в които са се забъркали във Вегас (първия филм) и Бангкок (втория филм). Няма напиване, няма дрогиране, няма безпаметна нощ. Всичко е ясно от почти самото начало и дори двата опита за някакъв "обрат" (даже думата не е подходяща), който да разчупи историята, са изключително лесни за отгатване от зрителя. Даже и комедийният елемент леко се губи, но предполагам зависи от гледната ви точка за смешно.

Наясно съм, че ако сте фенове на поредицата ще отидете (ако вече не сте отишли) да видите новия филм. Някои ще са доволни, други ще са разочаровани. Аз нямах високи очаквания, просто защото никога не съм бил голям фен. Първият "The Hangover" според мен е един доста надценен филм и не ми хареса (освен хитрата идея за безпаметната нощ), което може би е и причината да видя продължението (Part II) едва в началото на тази седмица. Него вече го гледах с приятели и това най-вероятно допринесе за атмосферата и за това филмът да ми хареса повече. На няколко пъти се смях с глас на доста грубите и крайни шеги. В тройката обаче такива засмивания нямаше. Най-забавните моменти (от моята гледна точка) бяха в първия половин час и повечето от тях ги има в трейлърите. Да, винаги е неприятно най-доброто от един филм да го има в трейлърите му.

В общи линии "The Hangover Part III" по-скоро не ми хареса. Най-оригиналното нещо в поредицата - начина на разказване на историята от предната вечер - вече го няма, хуморът също се губи. Прекалява се с образите на Алън и Чау, които са забавни в малки дози, но е странно целият филм да се върти около тях. Е, имаше неща, които ми допаднаха: Джон Гуудман. "Hurt". Някоя-друга реплика. И, разбира се, тъй като това съм аз, най-много ми хареса епичната нотка в саундтрака. Харесвам епични музики, но дори те не могат да направят един филм много по-добър. 

Дано това наистина е последният "запой", защото в противен случай поредицата може да западне още доста. Все още е далеч от дъното (под дъното може да се разбира "Страшен филм", например), но пропадането надолу не е трудно достижимо. Имам известни опасения, че при добри финансови резултати от този филм може да видим и четвърти, особено след като разбрах за допълнителна* сцена след надписите (която в моя релийз липсваше) и която сериозно поставя под въпрос твърдението, че това наистина е бил краят.

---------

* Цял Холивуд лудна по тези допълнителни сцени и започва да става дразнещо. Ако не е филм по комикс, допълнителна сцена не чакам. А и разпоредителите в кината най-вероятно много мразят глупаци, които висят в киносалона до последния възможен момент. Тук е моментът да се извиня на всички, които са били на смяна, когато съм ходил да гледам Marvel-ски филм - простете ми. Ще се постарая вече да не го правя. А и винаги ви връщам очилата. Мерси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Когато Джони Гаргано срещна Дявола - в себе си и срещу себе си (NXT Takeover: Chicago II)

Какво ще сториш на най-добрия си приятел, след като те е предал многократно? Когато човекът, когото си считал за свой брат, се превърне...