Задава се втори сезон на "Mortal Kombat: Legacy"


"GET OVER HERE!", Scorpion (aka Мистър Лаф)

По принцип, както сигурно ви е известно, "Mortal Kombat" е видеоигра. "Mortal Kombat: Legacy" пък е един много свеж мини-сериал, базиран върху нея, чиито 10-минутни епизоди се появиха в YouTube канала на Machinima през лятото на 2011-та година. По-обширно съм писал за сериала и това как се е стигнало до създаването му в ето този пост, като там ще намерите и линкове за всичките 9 епизода от първия му сезон.

Важното сега обаче е друго: задава се втори сезон, чийто епизоди вероятно отново ще излизат веднъж седмично в YouTube и който изглежда доста по-добре от предния, макар той изобщо да не беше лош. Първият трейлър е налице вече няколко месеца (макар да попаднах на него преди няколко дни) и в него се забелязват доста интересни промени - като се започне от подбора на героите, които ще вземат участие, мине се през външния им вид и се стигне до актьорите, които ще ги играят. Някои от актьорите са рекастнати, т.е. сменени, и промяната ще е малко странна (особено ако човек гледа двата сезона един след друг), но мисля, че по-скоро са за добро. За по-интересните нови имена сред актьорите вижте бележката в края на поста.

Ето го и самия трейлър, за да видите с очите си, че не става дума за някоя абсолютна тъпотия (макар че зависи от гледната точка и след като го изгледате може все още да мислите така), а и за да не говоря ей така:Изглежда страхотно. По-добре от някои филмови трейлъри, които съм гледал наскоро. Имаме си добри, имаме си лоши. Ясно е, че ще се бият, макар и да не е ясно още кой с кого и по колко пъти. В първият сезон схемата бе следната - всеки епизод разглежда корените на някой от героите, но връзка между епизодите не винаги имаше. Надявам се този път това да е различно, защото мисля, че 10 епизода по 10 минути предлагат достатъчно време за развиване на една цялостна и добре разказана история. Турнир дали ще има също не е ясно (бел.за не-нърдовете: Mortal Kombat е името на боен турнир) или просто различните герои ще се срещат по дворове, покриви и градинки и ще се бият ей така, за кеф.

Във всички случаи обаче трейлърът изглежда доста добре и след приятния първи сезон няма как да не се интересувам от втория. Когато дойде премиерата, ще се старая да ви държа информирани за всеки излязъл епизод.

Така и така съм се разписал на Mortal Kombat тематика, нека вметна и една друга новина в тази насока: едноименната игра, която "рестартира" поредицата и излезе за конзоли през 2011-та, през месец юли най-накрая ще се появи за персонален компютър. Това е същинско събитие, тъй като MK игра не е излизала за компютър от повече от 10 години. Аз определено ще й обърна внимание, най-малкото заради добрите стари времена, въпреки че играенето на игри от години вече не ми е някаква голяма страст (знаете малкото изключения, чели сте за тях в блога).

P.S. относно актьорите: Трите най-интересни нови имена в каста на сериала са Кари Хируоки-Тагава, Марк Дакаскос и Каспър Ван Дийн. Хироуки-Тагава има доста сериозен опит в MK насока - той играеше магьосника Shang Tsung във филма "Mortal Kombat" от 1995-та. Да го върнат в същата роля в сериала (макар филмите и сериалът да не са свързани по никакъв начин) е много готина идея. Марк Дакаскос ще играе Kung Lao. Ще ви е леко познат, ако някога сте попадали на сериала "Гарванът", който се въртеше по българските телевизии преди десетина години. Каспър Ван Дийн пък беше тръгнал да става филмова звезда в края на '90-те, но най-голямата му роля си остава тази в "Starship Troopers" ("Звездни рейнджъри"). Забавно е, че Нийл Патрик Харис стана с пъти по-известен от него. Единственият друг филм, в който си спомням да съм гледал Ван Дийн, е "Sleepy Hollow". В "MK: Legacy II" ще го видим в ролята на Johnny Cage, като паралелът с позамрелите филмови кариери и на двамата е страхотен.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Децата и техните нови книжни идоли

Комикси: "Batman: I am Suicide" (#9-15)

Книги: "Тайната история на Туин Пийкс" от Марк Фрост