Задава се втори сезон на "Mortal Kombat: Legacy"


"GET OVER HERE!", Scorpion (aka Мистър Лаф)

По принцип, както сигурно ви е известно, "Mortal Kombat" е видеоигра. "Mortal Kombat: Legacy" пък е един много свеж мини-сериал, базиран върху нея, чиито 10-минутни епизоди се появиха в YouTube канала на Machinima през лятото на 2011-та година. По-обширно съм писал за сериала и това как се е стигнало до създаването му в ето този пост, като там ще намерите и линкове за всичките 9 епизода от първия му сезон.

Важното сега обаче е друго: задава се втори сезон, чийто епизоди вероятно отново ще излизат веднъж седмично в YouTube и който изглежда доста по-добре от предния, макар той изобщо да не беше лош. Първият трейлър е налице вече няколко месеца (макар да попаднах на него преди няколко дни) и в него се забелязват доста интересни промени - като се започне от подбора на героите, които ще вземат участие, мине се през външния им вид и се стигне до актьорите, които ще ги играят. Някои от актьорите са рекастнати, т.е. сменени, и промяната ще е малко странна (особено ако човек гледа двата сезона един след друг), но мисля, че по-скоро са за добро. За по-интересните нови имена сред актьорите вижте бележката в края на поста.

Ето го и самия трейлър, за да видите с очите си, че не става дума за някоя абсолютна тъпотия (макар че зависи от гледната точка и след като го изгледате може все още да мислите така), а и за да не говоря ей така:Изглежда страхотно. По-добре от някои филмови трейлъри, които съм гледал наскоро. Имаме си добри, имаме си лоши. Ясно е, че ще се бият, макар и да не е ясно още кой с кого и по колко пъти. В първият сезон схемата бе следната - всеки епизод разглежда корените на някой от героите, но връзка между епизодите не винаги имаше. Надявам се този път това да е различно, защото мисля, че 10 епизода по 10 минути предлагат достатъчно време за развиване на една цялостна и добре разказана история. Турнир дали ще има също не е ясно (бел.за не-нърдовете: Mortal Kombat е името на боен турнир) или просто различните герои ще се срещат по дворове, покриви и градинки и ще се бият ей така, за кеф.

Във всички случаи обаче трейлърът изглежда доста добре и след приятния първи сезон няма как да не се интересувам от втория. Когато дойде премиерата, ще се старая да ви държа информирани за всеки излязъл епизод.

Така и така съм се разписал на Mortal Kombat тематика, нека вметна и една друга новина в тази насока: едноименната игра, която "рестартира" поредицата и излезе за конзоли през 2011-та, през месец юли най-накрая ще се появи за персонален компютър. Това е същинско събитие, тъй като MK игра не е излизала за компютър от повече от 10 години. Аз определено ще й обърна внимание, най-малкото заради добрите стари времена, въпреки че играенето на игри от години вече не ми е някаква голяма страст (знаете малкото изключения, чели сте за тях в блога).

P.S. относно актьорите: Трите най-интересни нови имена в каста на сериала са Кари Хируоки-Тагава, Марк Дакаскос и Каспър Ван Дийн. Хироуки-Тагава има доста сериозен опит в MK насока - той играеше магьосника Shang Tsung във филма "Mortal Kombat" от 1995-та. Да го върнат в същата роля в сериала (макар филмите и сериалът да не са свързани по никакъв начин) е много готина идея. Марк Дакаскос ще играе Kung Lao. Ще ви е леко познат, ако някога сте попадали на сериала "Гарванът", който се въртеше по българските телевизии преди десетина години. Каспър Ван Дийн пък беше тръгнал да става филмова звезда в края на '90-те, но най-голямата му роля си остава тази в "Starship Troopers" ("Звездни рейнджъри"). Забавно е, че Нийл Патрик Харис стана с пъти по-известен от него. Единственият друг филм, в който си спомням да съм гледал Ван Дийн, е "Sleepy Hollow". В "MK: Legacy II" ще го видим в ролята на Johnny Cage, като паралелът с позамрелите филмови кариери и на двамата е страхотен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Нейде из горските дебри на Благоевград с книги в ръце

"In time, you will know what it's like to lose", Танос. Най-сполучливият филмов злодей (с логична мотивация) на Marvel е мно...