Новини за филми по комикси: името на "Avengers 2"; Батман и Супермен в общ филм; злодеите в "The Amazing Spider-Man 2"; три нови анимации от DC

Тазгодишният Comic-Con мина и за голяма радост не разочарова откъм новини. Както споменах още миналата седмица, ще получите поне два поста с новини от събитието, независимо дали огромни или с по-малък мащаб. Естествено, както предполага името на постовете, ще се фокусираме върху филмите, базирани върху комикси. Започваме с...

БАТМАН И СУПЕРМЕН В ОБЩ ФИЛМ

Това е голямата новина на тазгодишния Comic-Con. Вече има пост по темата, но ще повторя основното - Зак Снайдър ще режисира продължението на "Man of Steel", където освен Супермен (Хенри Кевил) ще видим и Батман (не е ясно кой ще изпълнява ролята). Кристофър Нолън ще е изпълнителен продуцент. Снимките започват в началото на 2014-та, предполагаемата премиера ще е през лятото на 2015-та. Силно се намекна и че във филма ще видим двамата герои един срещу друг, а не като партньори. Това е. За повече инфо - оригиналния пост.

"THE AVENGERS 2" С ОФИЦИАЛНО ИМЕ, ДАВАЩО НАСОКА ЗА ИСТОРИЯТА

Стана ясно, че предвиденото също за лятото на 2015-та продължение на "The Avengers" ще се казва "Avengers: Age of Ultron". Веднага пояснявам кой точно е Ултрон: това е името на самоеволюиращ кибернитечен организъм или ако ви е по-лесно - нещо като робот, създаден от д-р Ханк Пим (който през 2015-та трябва да видим като героя Ant-Man в едноименния филм). Ultron обаче излиза извън контрол и се превръща в един от най-могъщите врагове на Отмъстителите, опитвайки се да унищожи човечеството неколкократно. Той е един от първите противници на групата герои в комиксите, а съвсем наскоро завърши комикс-историята "Age of Ultron" (откъдето най-вероятно идва името на филма), в която отново действието се завъртя около него и в края на която той (уж) най-накрая бе унищожен.


Режисьорът Джос Уедън обаче още вчера отрече филмът да е базиран на наскоро завършилата комикс-история. Единственото общи неща между двете са името и това, че главен злодей ще е Ултрон. Уедън е споделил и че ще има промени в корените на кибернетичния организъм, казвайки, че в "Аvengers 2" няма да видим неговия "оригинален" създател Ханк Пим, като вместо това в сценария е вмъкната нова, по-"удобна" за филма версия на това как е създаден Ултрон.

Това честно казано е разочароваща новина, защото поява на Ханк Пим в "Avengers 2" щеше да спомогне много за успеха на "Ant-Man" по-късно през 2015-та. С основание доста комикс-фенове се тревожат, че създаването на Ултрон ще бъде преписано на Тони Старк (Iron Man), но това едва ли е нещо, което да тревожи или касае редовия зрител. И на мен не ми дреме особено, но май наистина щеше да е хубаво да видим Пим по-отрано.
Важното е, че ако Ултрон бъде използван правилно, той може да се окаже много интересен злодей (представете си нещо като Скайнет от "Терминатор", но по-физическо, ако мога така да се изразя). Така че съм оптимист. Ще видим.

ЗЛОДЕИТЕ В "THE AMAZING SPIDER-MAN 2"

След Comic-Con са ясни малко повече детайли относно това какво можем да очакваме от злодеите в следващия филм за Спайди, чиято премиера е предвидена за 2014-та. Джейми Фокс (Електро) описва своя герой Макс Дилън като 42-годишен самотник, който живее сам с майка си и работи като електротехник в "Oскорп" (компанията на Норман Озборн, по-познат като Зеления Гоблин). Дилън се чувства незначителен и нежелан навсякъде, но след като инцидент го превръща в Електро и му дава почти божествени сили, той решава да сее смърт и разруха. Нещо такова.

А какъв точно е инцидентът? Според информацията от Comic-Con, докато Макс Дилън оправя електрическо табло, поставено нависоко някъде из "Оскорп", той е изхвърлен от прехвърчаща искра и пада в резервоар, пълен с... електрически змиорки. Да, правилно прочетохте - електрически змиорки. Но някакви генномодифицирани, жертва на някой от експериментите, провеждащи се в компанията. Това го превръща в Електро - създание, което може да контролира електричеството, буквално да изпепелява цели квартали и да се пренася от една точка до друга за секунди. Режисьорът Марк Уебб (с две Бъ) е намекнал, че паяжините на Спайдър-мен са електропроводими и това може да му създаде известен дискомфорт при конфронтацията с Електро. Ти верно ли, бе? :О

Колкото до другия злодей, за който има информация, че ще се появи във филма - Райно, нещата вече не изглеждат толкова сигурни. В смисъл, че Пол Джиамати наистина ще играе Алексей Сицевич - руския гангстер, който се превръща в Носорога (как нелепо звучи на български...). Ясно е, че ще видим Джиамати като руснака в неговата все още човешка форма, но не е сигурно дали ще го видим като самия Райно (цъкни тук за визуализация). Вече няколко души от екипа на филма са се изказали, че неговата роля е съвсем малка и се появява за няколко сцени в началото и (по-интересното) в края на филма. Може би като подготовка за продължението? Както и да е. Същите хора (между които и Уебб с двете "бъ"-та) казват, че филмът се фокусира върху Електро и той е единственият основен злодей вътре.

Има обаче един слух (благодарение и на една тъпа патка, която ще участва във филма), че може да видим и Зеления Гоблин с малка роля, но той да не е Норман Озборн, а синът му Хари. Надявам се това да е само слух. Стига гаври с историята.

Едно обаче е ясно - "The Amazing Spider-Man 2" (2014) освен да продължи историята на първия филм и да представи сблъсъка Спайдър-мен срещу Електро, ще положи солидни основи и за следващи продължения. Да, продължения - не само трети, но и четвърти филм. Sony се усетиха и се стараят да се възползват от лиценза за филмиране на златната си комикс-кокошка колкото се може повече.

ТРИ НОВИ АНИМАЦИОННИ ФИЛМА ОТ DC

За да не стане поста твърде голям, оставям по-обширното за утрешния (да, утре пак). Тук ще спомена нещо по-малко - DC планират три нови анимационни филма по свои комикси за 2014-та. Преди няколко дни ви препоръчах да изгледате най-новия - "Justice League: The Flashpoint Paradox". Той всъщност е базиран на "Flashpoint" историята в комиксите, след която DC рестартираха вселената си и започнаха всички поредици отначало, преразказвайки с известни промени историите на героите си. Може би това можем да очакваме и от анимациите. Обявените заглавия за момента са:
  • "Justice League: War" (базиран върху първата история от рестартираната поредица за Лигата)
  • "Batman: Assault On Arkham" (базиран върху... всъщност никой май не знае все още, но ще има луди, хехе!)
  • "Son of Batman" (който почти сигурно ще се фокусира върху последния Робин - Деймиън Уейн, синът на Брус). Не е обявен обаче анимационен филм по "The Court of Owls". Не съм доволен от това.
Стига толкова за този пост. След няколко дни ще продължа да ви запознавам с най-интересното от Comic-Con (че и след него). Дотогава гледайте "The Flashpoing Paradox" или направете като мен и си припомнете класиката на Тим Бъртън от 1989-та "Batman".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...