Новини за филми по комикси: името на "Avengers 2"; Батман и Супермен в общ филм; злодеите в "The Amazing Spider-Man 2"; три нови анимации от DC

Тазгодишният Comic-Con мина и за голяма радост не разочарова откъм новини. Както споменах още миналата седмица, ще получите поне два поста с новини от събитието, независимо дали огромни или с по-малък мащаб. Естествено, както предполага името на постовете, ще се фокусираме върху филмите, базирани върху комикси. Започваме с...

БАТМАН И СУПЕРМЕН В ОБЩ ФИЛМ

Това е голямата новина на тазгодишния Comic-Con. Вече има пост по темата, но ще повторя основното - Зак Снайдър ще режисира продължението на "Man of Steel", където освен Супермен (Хенри Кевил) ще видим и Батман (не е ясно кой ще изпълнява ролята). Кристофър Нолън ще е изпълнителен продуцент. Снимките започват в началото на 2014-та, предполагаемата премиера ще е през лятото на 2015-та. Силно се намекна и че във филма ще видим двамата герои един срещу друг, а не като партньори. Това е. За повече инфо - оригиналния пост.

"THE AVENGERS 2" С ОФИЦИАЛНО ИМЕ, ДАВАЩО НАСОКА ЗА ИСТОРИЯТА

Стана ясно, че предвиденото също за лятото на 2015-та продължение на "The Avengers" ще се казва "Avengers: Age of Ultron". Веднага пояснявам кой точно е Ултрон: това е името на самоеволюиращ кибернитечен организъм или ако ви е по-лесно - нещо като робот, създаден от д-р Ханк Пим (който през 2015-та трябва да видим като героя Ant-Man в едноименния филм). Ultron обаче излиза извън контрол и се превръща в един от най-могъщите врагове на Отмъстителите, опитвайки се да унищожи човечеството неколкократно. Той е един от първите противници на групата герои в комиксите, а съвсем наскоро завърши комикс-историята "Age of Ultron" (откъдето най-вероятно идва името на филма), в която отново действието се завъртя около него и в края на която той (уж) най-накрая бе унищожен.


Режисьорът Джос Уедън обаче още вчера отрече филмът да е базиран на наскоро завършилата комикс-история. Единственото общи неща между двете са името и това, че главен злодей ще е Ултрон. Уедън е споделил и че ще има промени в корените на кибернетичния организъм, казвайки, че в "Аvengers 2" няма да видим неговия "оригинален" създател Ханк Пим, като вместо това в сценария е вмъкната нова, по-"удобна" за филма версия на това как е създаден Ултрон.

Това честно казано е разочароваща новина, защото поява на Ханк Пим в "Avengers 2" щеше да спомогне много за успеха на "Ant-Man" по-късно през 2015-та. С основание доста комикс-фенове се тревожат, че създаването на Ултрон ще бъде преписано на Тони Старк (Iron Man), но това едва ли е нещо, което да тревожи или касае редовия зрител. И на мен не ми дреме особено, но май наистина щеше да е хубаво да видим Пим по-отрано.
Важното е, че ако Ултрон бъде използван правилно, той може да се окаже много интересен злодей (представете си нещо като Скайнет от "Терминатор", но по-физическо, ако мога така да се изразя). Така че съм оптимист. Ще видим.

ЗЛОДЕИТЕ В "THE AMAZING SPIDER-MAN 2"

След Comic-Con са ясни малко повече детайли относно това какво можем да очакваме от злодеите в следващия филм за Спайди, чиято премиера е предвидена за 2014-та. Джейми Фокс (Електро) описва своя герой Макс Дилън като 42-годишен самотник, който живее сам с майка си и работи като електротехник в "Oскорп" (компанията на Норман Озборн, по-познат като Зеления Гоблин). Дилън се чувства незначителен и нежелан навсякъде, но след като инцидент го превръща в Електро и му дава почти божествени сили, той решава да сее смърт и разруха. Нещо такова.

А какъв точно е инцидентът? Според информацията от Comic-Con, докато Макс Дилън оправя електрическо табло, поставено нависоко някъде из "Оскорп", той е изхвърлен от прехвърчаща искра и пада в резервоар, пълен с... електрически змиорки. Да, правилно прочетохте - електрически змиорки. Но някакви генномодифицирани, жертва на някой от експериментите, провеждащи се в компанията. Това го превръща в Електро - създание, което може да контролира електричеството, буквално да изпепелява цели квартали и да се пренася от една точка до друга за секунди. Режисьорът Марк Уебб (с две Бъ) е намекнал, че паяжините на Спайдър-мен са електропроводими и това може да му създаде известен дискомфорт при конфронтацията с Електро. Ти верно ли, бе? :О

Колкото до другия злодей, за който има информация, че ще се появи във филма - Райно, нещата вече не изглеждат толкова сигурни. В смисъл, че Пол Джиамати наистина ще играе Алексей Сицевич - руския гангстер, който се превръща в Носорога (как нелепо звучи на български...). Ясно е, че ще видим Джиамати като руснака в неговата все още човешка форма, но не е сигурно дали ще го видим като самия Райно (цъкни тук за визуализация). Вече няколко души от екипа на филма са се изказали, че неговата роля е съвсем малка и се появява за няколко сцени в началото и (по-интересното) в края на филма. Може би като подготовка за продължението? Както и да е. Същите хора (между които и Уебб с двете "бъ"-та) казват, че филмът се фокусира върху Електро и той е единственият основен злодей вътре.

Има обаче един слух (благодарение и на една тъпа патка, която ще участва във филма), че може да видим и Зеления Гоблин с малка роля, но той да не е Норман Озборн, а синът му Хари. Надявам се това да е само слух. Стига гаври с историята.

Едно обаче е ясно - "The Amazing Spider-Man 2" (2014) освен да продължи историята на първия филм и да представи сблъсъка Спайдър-мен срещу Електро, ще положи солидни основи и за следващи продължения. Да, продължения - не само трети, но и четвърти филм. Sony се усетиха и се стараят да се възползват от лиценза за филмиране на златната си комикс-кокошка колкото се може повече.

ТРИ НОВИ АНИМАЦИОННИ ФИЛМА ОТ DC

За да не стане поста твърде голям, оставям по-обширното за утрешния (да, утре пак). Тук ще спомена нещо по-малко - DC планират три нови анимационни филма по свои комикси за 2014-та. Преди няколко дни ви препоръчах да изгледате най-новия - "Justice League: The Flashpoint Paradox". Той всъщност е базиран на "Flashpoint" историята в комиксите, след която DC рестартираха вселената си и започнаха всички поредици отначало, преразказвайки с известни промени историите на героите си. Може би това можем да очакваме и от анимациите. Обявените заглавия за момента са:
  • "Justice League: War" (базиран върху първата история от рестартираната поредица за Лигата)
  • "Batman: Assault On Arkham" (базиран върху... всъщност никой май не знае все още, но ще има луди, хехе!)
  • "Son of Batman" (който почти сигурно ще се фокусира върху последния Робин - Деймиън Уейн, синът на Брус). Не е обявен обаче анимационен филм по "The Court of Owls". Не съм доволен от това.
Стига толкова за този пост. След няколко дни ще продължа да ви запознавам с най-интересното от Comic-Con (че и след него). Дотогава гледайте "The Flashpoing Paradox" или направете като мен и си припомнете класиката на Тим Бъртън от 1989-та "Batman".

Коментари

Популярни публикации от този блог

Реквием за един феномен (WrestleMania 33)

Комикси: "Batman: Europa"

Пушът на Джиндър Махал... и парите на един милиард потенциални фенове