ОФИЦИАЛНО: Батман и Супермен в общ филм през 2015 г.

WARNER BROS ОФИЦИАЛНО ОБЯВИХА, ЧЕ В СЛЕДВАЩИЯ ИМ ИГРАЛЕН ФИЛМ ЩЕ ВИДИМ НЕ САМО СУПЕРМЕН, НО И БАТМАН.

Да, с главни букви и удебелен шрифт, за да е сигурно, че ще го видите. Все пак това е основното. Сега, няколко часа след като информацията взриви всеки нърдски сайт из нета, ще си позволя да пооправя леко емоционалния си пост от снощи и да ви дам детайли.

Както ви казах преди няколко дни, от 18 до 21 юли се провежда тазгодишния San Diego Comic-Con. Очакванията за големи новини от филмовите студия станаха реалност. Warner Bros. пуснаха най-голямата бомба - в края на представянето на предстоящите им филми, Зак Снайдър (режисьор на "Мъж от стомана") се е появил на сцената и е обявил, че се работи по продължение на неговия филм за Супермен. Но не само това. От показаното няколко секунди след това лого е станало ясно, че в филма няма да видим само Супермен, но и Батман. Т.е. предстои да видим двамата най-популярни герои на DC за пръв път заедно на голям екран. Според официално разпространената информация снимките ще започнат догодина и от Warner Bros. се целят в лятото на 2015-та за премиерата на филма, като това ще го изправи пряко срещу "Avengers: Age of Ultron" (т.е. "Аvengers 2") и "Star Wars Episode VII".

Снимка на показаното на ComicCon лого:

Хенри Кевил отново ще изиграе ролята на Кларк Кент/Супермен (добро решение, имайки предвид, че се справи доста добре). В ролите им от "Man of Steel" ще видим отново и Ейми Адамс (Лоис Лейн), Лорънс Фишбърн (редакторът на "Daily Planet" Пери Уайт) и Даян Лейн (майката на Кларк). Не е ясно обаче кой ще вземе другата главна роля - тази на Батман - след като Крисчън Бейл вече заяви, че той няма да сложи отново наметалото и маската и е време на някой друг да се заеме с това.

Разбира се, има време, а и достатъчна сума би могла да го убеди, но все пак не трябва да забравяме, че Кристофър Нолън (режисьор на трилогията "Черният рицар" и продуцент на филмите за Супермен) заяви, че неговите филми за Батман не са част от обща DC вселена. В такъв случай най-вероятно трябва да очакваме нов Батман и дано изборът бъде добър (моля се да не е Арми Хамър, който в момента никой не желае да отиде да гледа в "Самотния рейнджър").

При самото представяне режисьорът Зак Снайдър е поканил на сцената актьорът Хари Ленъкс (по думите на Снайдър заради "по-подходящия му глас"), за да прочете кратък текст, който да ни даде насока какво да очакваме. Текстът:

"I want you to remember, Clark, in all the years to come. In all your private moments. In all the years to come, my hand at your throat. I want you to remember, the one man who beat you." ("Искам да помниш, Кларк, през всички години, които предстоят. Във всички твои лични моменти, през всички предстоящи години, моята ръка около гърлото ти. Искам да запомниш единствения човек, който те е побеждавал.")

Не съм сигурен, но мисля, че е цитат от графичната новела "The Dark Knight Returns" на Франк Милър, в която по-възрастен Батман, екипиран със специален костюм, се изправя в схватка със самия Супермен. Зак Снайдър е заявил, че неговият филм няма да е адаптация на "това" (т.е. на графичната новела), но насоката е подобна. Следователно най-вероятно ще видим двамата супергерои един срещу друг, а не рамо до рамо.

Аз самият снощи откачих от кеф. Очаквах продължение на "Man of Steel" преди евентуален "Justice League" филм, но не и толкова скоро да видим Батман и Супермен заедно на екран. Ако това бъде направено както трябва, може да е нещо огромно. А и е хитър ход от страна на DC и Warner Bros. да се конкурират с Marvel, при условие, че ще им трябват поне още няколко години, за да ги настигнат в това да си изградят собствена комикс-кино вселена. Честито на всички фенове! Ще се старая да информирам при всяка новина по темата.

2 коментара:

  1. хехе, знаех, че ще коментираш след като одеве го гледах по новините :Р

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво говориш... На живо следях пресконференцията и писах веднага след като приключи. Мега ентусиазъм :D

      Изтриване

Поради зачестилия спам, сега всеки коментар ще трябва първо да бъде одобрен преди да се публикува, така че не се учудвайте, ако коментарът ви не се покаже веднага. Извинявам се за неудобството :)

Пет неща относно AEW - алтернативата на WWE

Виновен съм за това, че не съм писал достатъчно за Коуди (Роудс), Кени Омега и The Young Bucks. Ако бях, сега нямаше да се налага да обя...